Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
imicip
csendes tag
Sziasztok,
nekem is az akkutémával kapcsolatban lenne kérdésem.
Vettem a mobilehome-on egy gyárinak hirdetett akkut, de a behelyezés után a battery hd nem látja az akkut, egy eredeti motorolát kér. A töltöttség ikonon egy kérdőjel van, és az értesítő sávon az előző akku százalékos szintjét mutatja és arról az értékről nem mozdul sehova.
Az akku úgy néz ki, mint az eredeti, még a hologramm csík is rajta van.
Honnan veszi az infót a telót az akkuról? Valamivel eredetinek lehet láttatni?
A telót kb. 3 hónapja vettem használtan, 2.2.2 rendszer van rajta, állítólag rootolva van (superuser fenn van), de a Battery Calibration szerint nincs. A telót nem mókoltam, nincs is hozzá sem tudásom sem kedvem.
Ezzel lehet vmit kezdeni, vagy vigyem vissza az akkut a kerekedőhöz?Tudna valaki segíteni, köszi
Az élet lenyűgőző grafikájú 3D játék, csak sz@r a vége....
-
B.i.L
senior tag
válasz imicip #49106 üzenetére
Gapps-negatív...nem hajlandó a Play-ről feltenni semmit sem..de nem lessz belakva
Egyrészt betört anno a kijelzője,másrészt már mást használok ( LgF6 ),csupán kísérleti jelleggel..ha nem sajnálod a cuccokat,akkor mentsd le,tedd fel..illetve a Gapps miatt próbálok,valait hogy menjen
Első blikkre jó,kissé lomha,de Tw-ből mehet neki a Boost,akkor megtálltosodik
Második blikk : kellemes használlható...eggyenlőreHorgászni mentem...B.i.L
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
A napokban hozzám került egy ilyen telefon. Egy hozzá nem értő rakott rá egy CM 9-es ROM-ot, ami minden újraindításnál azt csinálta, mintha az lenne az első indulása. Dátum idő nyelv minden visszaáll alapra. Aztán addig mókolt vele különböző ROM-okkal, pl MIUI, CM7,1, CM7,2...., hogy most ot tartunk hogy, recovery ugyan bejön, wipeokat meg tudom csinálni, ROM bármilyen felmegy, de a telefon a bootképernyőtől nem lép tovább. És a boot képernyő sem gyári M betű, hanem Google felirat, aminek az első O berűjében egy Motorola logo, a második O betűjében pedig egy kis droid látható. Gondolom valamelyik ROM, kernelt is cserélhetett rajta. Mi ilyenkor a teendő? Hogyan tudnám életre bírni?
-
-
NPeete
tag
válasz zsolesz6 #49117 üzenetére
http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=207
Pontosan nem tudom melyik rész kell, meg még ezen belül is jó sok link van. Jó olvasgatást.[ Szerkesztve ]
-
zsolesz6
aktív tag
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Hogy áll a 4.4 a defyre? Lesz egyáltalán? Úgy tudom az a régebbi, gyengébb telefonokon is jól fog működni..
-
imicip
csendes tag
válasz imicip #49103 üzenetére
Megkerestek priviben az akkumizériámmal kapcsolatban, miszerint az egyik fórumtárs is bevásárolt a mobilehome-tól eredetinek tűnőt, és neki sem műkszik.
Az alábbit válaszoltam, ide is bemásolom, hátha érdekel valakit:
"Szia,szóval a mobilehome-on vettem mint motorola gyártmányt, de ahogy lemerült, már be sem kapcsolt. Írtam nekik, először készségesek voltak és kicserélik, de a válaszlevelemben megírtam, hogy személyesen bemegyek, és a honlapjukon hirdetett eredetit kérem, na erre már nem válaszoltak. De láttam náluk egy utángyártottat:
http://www.mobilehome.hu/cikk446/cikk453/Motorola_DEFY_XL_Akkumulator-MutatAlap.html
Ezt megrendeltem, a héten csütörtökön megyek érte, és ott rögtön ki is próbálom.
Mivel rendesen púposodott az eredeti akku, muszáj volt vennem egyet, és kapóra jött a tmobile ajánlata. Dobozos motorolát árultak a weben 3500.-ért, vettem is egyet. Itthon a kibontásnál látszódott, hogy 2011-es gyártású. Eddig úgy tűnik olyan is, nem bír ki egy napot, de még csak négy napja használom, ha nem válik be, viszem vissza.
Az akkuk ki-be pakolgatásánál összehasonlítottam őket, és alig észrevehetően de látszik a különbség, mégiscsak kínai másolat. A fólia nagyon jó a másolaton, még a hologram is kísértetiesen hasonlít.
Egyenlőre eddig jutottam, ha lesz fejlemény, írok."Az élet lenyűgőző grafikájú 3D játék, csak sz@r a vége....
-
NPeete
tag
CM11-ről tudok nyilatkozni, azt használom már egy ideje: alapvetően egész gyors, szerintem alapvetően jobb a UI sebessége, mint a 4.3-nak ugyanannyi appnál, viszont van egy elég nagy bugja: hívás fogadásakor 2-8 mp alatt ébred fel a kijelző, ami azért eléggé ellene szól, amennyiben rendesen telefonálásra is használod a készüléket. Próbálják ezt megoldani, bár nem igazán tudja senki, mi okozza. Lehet hogy kijavítják heteken belül, de lehet, hogy így marad...
-
B.i.L
senior tag
Most lesz időm kipróbálni mindenféle "rom"ot...és utána beszámolni itt,ha van kedvetek-írjátok meg(link_el) és mehet a teszt.
MotorolaDefy MB525
Kezdem alappal,root,cwm és a rom.Gyalulással tehátHorgászni mentem...B.i.L
-
Juliuska
senior tag
válasz Doki16 #49099 üzenetére
korábban vett ilyet pár user innen a Fórumról, azok elismerően nyilatkoztak az akkuidőről...(keress rá, meg van még valahol a hozzászólásuk)...Egyetlen negatívumot említettek csupán: lőttek a Defy kecses formájának...
Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
Juliuska
senior tag
Tisztelt Fórumtársak!
Itt az idő, hogy elbúcsúzzak a Defy topik(ok)tól, melyeknek köszönhetően világossá vált számomra, hogy az ANDROID lesz/marad az én világom. Megköszönöm mindazoknak, akik vették a fáradtságot, hogy beírták problémáikat és azoknak, akik pedig válaszokat adtak ezekre. Felbecsülhetetlen értékű infók vannak itt (illetve a Defy szakmai topikjában) eltemetve.
Kívánom az itt maradóknak, leljék meg ezeket a kincseket, és használják bátran, mert ezek segítségével egyszer majd sokkal nyitottabban állnak más elgondolással kialakított mobiltelefonok használatához is...
...de addig...
jó Fórumozást és használjátok egészséggel ezt a nagyszerű kis telefont a Defyt!
[ Szerkesztve ]
Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
( V )
veterán
-
B.i.L
senior tag
A "105KACSA" féle MSB Revised 3.0 - ás romot minden Defy tulajdonosnak ajánlom!
Horgászni mentem...B.i.L
-
nyüzüge
csendes tag
Sikerült némi vizet bevinnem a Defy+ba. Alapjában működik csak a kamera és a vaku nem muzsikál rendesen. A kamera nem mutat képet, nem látom amit a lencse lát. Fényképező ikon érintésére csak egy fényképező ikon jelenik meg középen és befordul mint ahogy alapból szokta.
A telefon bekapcsolásakor a vaku felvillan és utána kapcsol be a készülék.
Akku kivéve majd visszarakáskor szintén felvillan a vaku.
1 éjszakát száradt a radiátornál és sűrített levegővel is megfújtam ahol volt lehetőség.
Gyári ROM van rajta.
Bocs a sok és összeszedetlen infóért de remélem van megoldás. -
B.i.L
senior tag
válasz Kroni1 #49139 üzenetére
Szevasz.
Ha tudsz "Rom_okat",ne kímélj...már nem féltem a Defy-t.Most meg időm is van rá,kipróbálok ezt-azt rajta,mit bír a cucc.
Más:jelképes összegért,vagy másért - vennék üveget^ ,nekem pókhálós lett.Nincs szivem túladni a Defy_n,alkatrésznek,mert mindene működik.Annyit meg nem kapni érte,hogy eladjam,viszont annyit meg nem adnék érte,hogy megint pöpec legyen.Horgászni mentem...B.i.L
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Rá lehet már azóta bírni valahogyan a zöld (SOC) lencsés Defy-t 720p (HD) videofelvétel készítésére?
Amennyiben nem, úgy WVGA felbontásra melyik leírással/patchel érdemes?
Valamint létezik olyan ROM aminek a 2.2.2 CEE -hez képest csak előnye van, így érdemes váltani rá? :-)
-
B.i.L
senior tag
válasz mclaren777 #49141 üzenetére
1 : Nem !
2 : Nem egészen értem a WVGA-kifejezést (ez az én hibám...)az alap nem elég jó,már a mihez képest?
3 : MSB 3.0 Revised - 2 nap 2 óra kijelzőhasználat,minden működik,kivéve pár telepített cuccot.Horgászni mentem...B.i.L
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Régebben írtam hogy hívás indításnál elsötétül a képernyő, és csak akkor jön vissza ha leteszi a másik fél, nem tudok semmit csinálni a telefonnal, max kivenni az akkut. Jött egy válasz hogy a proximity szenzor mögötti csavaron állítsak, meg is javult, de megint csinálja, beállítom, következő hívásnál megint rossz. Valami más ötlet?
-
mclaren777
senior tag
1 Akkor vehetjük úgy, hogy már nem is lesz, igaz?
2 A 800x480-as felbontást értem alatta. Eclair alatt sikerült megcsinálnom, de Froyo alatt még nem, pedig egy kicsit már az is jobb lenne mint a VGA.
3 Igen olvasom, hogy valakinek már a 2 nap is jónak számít: Nem tudom, lehet bennem van a hiba, de én 2.1 és 2.2 alatt is kb. hetente töltöm, úgy hogy éjjel nappal készenlétben van, igaz nem nyomkodom rengeteget és nem lóg 3g, wifi, gps 0-24 -
B.i.L
senior tag
válasz mclaren777 #49148 üzenetére
Gondold át....
Kamera app estleg tudja a felbontást,de 2 évet vártunk valami rendes romra.....
Ha használod rom_kell alá...segítek,megoldjukHorgászni mentem...B.i.L
-
sempronnn07
csendes tag
válasz Button #49033 üzenetére
Én is így járok éppen.
2 éves a telefonom, az akkumulátor viszont még mindig remek állapotban van / volt.
A telefon nem ázik be, de gyanússá vált, miután elvittem nyaraláskor a medencéhez, és egy kis vízbe merült.
Utána hagytam hogyha a csatlakozóhoz is ment volna be víz, hagy száradjon ki. Másnap felraktam töltőre és semmi.Azt hittem, hogy eldeformálódhatott a csatlakozója, talán forró lett volna a víz. Próbáltam a csatlakozót jobban beügyeskedni és néha fel-felvillant a töltés. Egyértelműnek tűnt, hogy ez lehetett a gond.
Másnap gond nélkül működött, bárhogy is dugtam be.Rá egy héttel elkezdett megint szórakozni, és az általad leírtakat produkálta. Felraktam tölteni, 5-10-180 perceket töltötte, majd lekapcsolt. Rájöttem, ha leállt a töltéssel és újraindítom a telefont, akkor utána újra működött.
Most viszont már így se akar tölteni, csakis akkor, ha KI VAN KAPCSOLVA a telefon. Bekapcsolva se USB-n, se más aljzatban, se más töltővel - nem teszi a dolgát a 220.
Lehet, hogy holnapra megint meggondolja magát.
4.4-es szoftver volt rajta, visszaraktam 4.3-at, majd a 4.2-t, de azokkal se ment, tehát -hacsaknem maradandó károsodást okozott az egyik- feltételezhetően nem a szoftver hibája.Tud esetleg valaki valami megoldást?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest