Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz MasterDeeJay #23700 üzenetére

    Hátha valakit megmozgat, szóval kipróbáltam a Vintage Story játékot ami egy minecrfat klón. Leginkább a terrafirmacraft és a vintagecraft mod ami az alapja.
    Na szóval grafikus motor rendben van (C#-ben írt), messze felülmúlja a minecraftét bár nem nehéz neki. Kevesebb proci, kevesebb ram igény és grafikai is rendben van. Az igaz hogy nekem sosem volt gondom a minecraft grafikájával sem.
    Játékmenet a fent említett modok alapjaival van megoldva. Pl fát csak baltával tudunk vágni, de a lombokból esik le stick és kövek is vannak a pályán szétszórva amiből szerszámokat lehet pattintatni.
    Kaja viszonylag gyorsan fogy, az életünk viszont elég gyorsan. A mobok nappal is agresszívak tudnak lenni ha nem tartunk kellő távolságot. (pl farkas megzabál ha meglát, vaddisznó elkerül kivéve ha kicsinyeivel van mert akkor azokat védi és tud támadni)
    Éjszaka kegyetlen. Sötét. (nem lehet fényerőt állítani és monitoron is hiába tennénk mivel korom sötét van teljesen) 3 nap van felkészülni a monsterekre ami elég kevés, kezdő játékosként nekem nagyon nehéz volt.
    Éjszaka spawnolnak mindenféle monsterek, viszont nappal nem égnek el és nem tűnnek el! Nem egy egy jön egyszerre hanem akár 4-5 is. Két három dárda és tisztes távolság tőlük a kulcs a túlélésre a kőkorszakban.
    Kaja ellátás nem vészes de meg kell dolgozni mindenért. A pályán van elszórva mindenféle ehető dolog, habár sikerült mérges gombát ennem és instant halált kaptam jutalmul.
    Egy barlangban húztam meg magam, éjszaka craftolás ideje. El lehet vacakolni a fémek öltésével, olvasztásával, kerámia cuccok formálása kiégetése...stb.
    Fénynek kezdetben fáklya lesz ami nem végtelen ideig ég, én most az állatok zsírjából kinyert olajlámpával világítok. Kevés fénye van de elvileg végtelen ideig ég.
    Az ágy jó alvásra de nem respawn pont. A fákat elég az alsó blokknál vágni mert szétesnek teljesen.
    Inventory alapból nincs csak a hotbar, saját magunknak kell megcsinálni kiegészítőket amibe tárolhatunk (kosár, batyu, hátizsák)
    Kézbe lehet fogni egyszerre több tárgyat is (pl fáklya és lándzsa egyszerre).
    Ami fontos hogy tutorial videók és gameplayek nélkül nem javaslom mert szerintem nehéz a játék.
    A játék wikipediája: [link]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák