Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Na erről volt szó! BYOD kockázat
Blackberry!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
Hölgyek, Urak, Igen Tisztelt BlackBerry-s társaság!
Nézzétek meg még egyszer! Z3 Jakarta, nyitás
Bevallom, nagyon szeretném én még látni, hogy így állnak sorba a mobilért itthon.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem. Utoljára a 9000-es Boldom volt, de azóta átpártoltam az androidos világba, mert a cégem nem fizette tovább a BIS-t, a Bold pedig nem tudott mit kezdeni a mobilnetes csomagommal.
Tudom, hogy az új OS már megy sima mobilnettel is, nem kell a BIS, de egy ilyen készülékre most nincs pénzem.
Egy Torch 9800-at néztem ki amit jó áron meg tudnék venni, de kérdés, hogy ezzel ki tudom-e használni a csomagomat. Ami fontos, hogy jó minőségű billentyűzete legyen és napközben megkapjam a leveleimet, esetleg a Facebook üzeneteket.
Szerintetek? -
eventus
veterán
válasz Bobby G. #13905 üzenetére
Megint? BB10hez nem kell bis, csak a Telekomnál a BBMhez, minden más működik sima mobil nettel is. Na most Te 9800ra valtanal, ami BBOS rendszerű és szervesen kötődik a BIS/BES megletehez, ezért kell.
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
daenerys
tag
-
Bobby G.
senior tag
válasz Praetorianus #13912 üzenetére
Tehát visszakanyarodtunk az eredeti verzióhóz, miszerint BB BIS nélkül "csak" félkarú óriás, de mivel a vörös szolgáltató úgy gondolja, akinek ilyen van annak van pénze, így nem igazán akarja csökkenteni az árat. Tényleg elgondolkodom egy Symbian-os telón, vagy visszatérek az androidhoz, pedig nagyon nem szeretnék. Esetleg egy szifon....
-
Cheesy
őstag
Tegnap ráraktam töltőre, világít. Fél óra múlva ránézek, világít. Megnyomom a lezáró gombot, elsötétül, 2mp, újra világít. Leveszem töltőről, lezáróm, nem világít. Visszadugom, lezárom, 2mp és megint világít.
Akku ki-be, minden rendben.Ma már nem gyártanak olyan telefont, ami nem akad ki/fagy le/állítódik el magától/hibásodik meg szoftveresen...
www.vakbelmutet.hu
-
-igu-
addikt
Pont igy gondoltam anno en is, amikor kulfoldre koltoztem. Nem bantam meg azota sem, az 5napos akksiido elkenyelmesiti az embert.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
KisDre
senior tag
Van egy fura hibája a BB 9320-mnak. Mégpedig hogy zenelejátszáshoz ha bedugom a jackdugót, vagy szól a füles, vagy nem, vagy pedig előhozza a hangtárcsázást számomra érthetetlen okból (a bedugás mértékétől függ hogy épp melyiket, ha teljesen=normálisan akkor hozza be a hangtárcsázást, de a lényeg hogy sajna nem "stabil").
Valamint folyamatosan ad egy alap-halk kattogó hangot.
Nektek van ötletetek erre hogy mi lehet vagy mi lenne a javítása? Csak mert magából a jackdugó egyszerűségéből kiindulva nehéz elképzelni abba bármi hibát.KisDre.artstation.com
-
nagyúr
válasz KisDre #13917 üzenetére
Nem lehet, hogy a hangfelismerés indító gombját nyomod meg véletlenül? Engem spec az örületbe kerget, ha teszem a táskába, és megnyomom, majd szokás szerinte elkezd szövegelni...
A hangerő fel-le gombok között van.
-
nagyúr
Az első védvonal: Az ember..
Lássunk valami klassz példát a hekkerektől: A leggyengébb láncszem
-
Cheesy
őstag
válasz lugosi #13922 üzenetére
Hehe, aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám
Viszont ebből levontam a tanulságot, hogy ha "Figyelmeztetés"-en hagyom, a bleki nem mindig szól ám! Méghozzá az alapból rajta lévő böngésző (földgömb ikon) és az Opera között az a különbség, hogy míg előbbi kiírja, hogy sehova, hanem vegyek a tmobilnál roamingos díjcsomagot (nade azt az oldalti is roamingos adatforgalmazással hozza be...), az Opera nem zargat ilyen kérdésekkel, hogy akkor akarok-e elb*ni párezer forintot nagyon gyorsan?
www.vakbelmutet.hu
-
Tamy
senior tag
válasz lugosi #13924 üzenetére
Tény, hogy elfogult vagyok az Operával szemben, régóta használom minden platformon nagy megelégedéssel, a 9780-om gyári böngészőjénél szerintem klasszisokkal jobb. Mindezek mellett úgy gondolom, hogy a kolléga roaming problémája inkább a Bleki sara, mégha ebben a topicban nem is illik ilyent írni Oké, hogy a gyári figyelmeztet, az Opera meg nem, de az adatforgalomhoz mégiscsak kell a telefon is, no meg persze az oprendszere. Azért azt csak érzékelnie kellene (neki is), ha egy program adatforgalmat generál. Hiszen, ha pl. kikapcsolja a roaming adatforgalmazást, akkor nem is forgalmaz az Opera sem. Tehát nem arról van szó, hogy hekker módjára megkerüli a telefon beállításait, egyszerűen a telefon nem veszi észre, hogy adatokat forgalmaz.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Cheesy
őstag
Lehet-e ennek köze az Opera adattömörítési eljárásához, azaz az Opera szervereken keresztül történik az adatforgalmazás?
Furcsa, de: telefon -> opera browser -> blackberry szerver -> opera szerver -> internet
És ide még be kéne szúrni a szolgáltatót is valahova nem?[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
Tamy
senior tag
válasz Cheesy #13929 üzenetére
A lényegi rész itt az, hogy a telefon tudja, hogy Te most roamingolsz. Ezt ugyebár ki is írja. Innentől kezdve szerintem édes mindegy ki hová és miért akar csatlakozni, ha egyszer a telefon beállításai szerint ilyen esetben nem lehetne adatforgalom. Illetve csak a Te engedélyeddel. Na most, ha Te nem okéztad le, hogy mehet (mivel állításod szerint nem is kérdezte), akkor a telefonnak nem szabadna engednie. Másképp fogalmazva egész addig tiltva kéne legyen az adatforgalom, míg kézzel nem engeded. Az átjáró(k) a telefonban vannak beállítva, nem az Operában, neki kéne kontrollálnia is. Szerintem a programoknak semmi közük hozzá, hogy Te most épp roamingolsz, ha a telefon engedi neki a kommunikációt, akkor kommunikál.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Cheesy
őstag
Jogos, én is így gondolom, hogy ha rendszerszintű engedélyt kell adni (adatkapcsolat igen/nem), akkor az felülbírál mindent. Ennek ellenére csak a "normál" böngésző figyelmeztetett.
Érdekes amőgy az is, hogy ha wifis hálózathoz csatlakozok, akkor úgy tűnik, mintha a "normál" böngésző továbbra is a mobilnetet használná, az Opera viszont a wifit. Ezt ugyan le lehetne úgy tesztelni, hogy egy IP check honlapot felkeresek, de ez csak most jutott eszembe Egyébként ezt meg onnan gondolom, hogy amikor pl. otthon wifin van a telefon (de máshol is igaz ez), más és más sebességet és reszponzivitást kapok a két böngészőtől, ugyanazon oldal felkeresése esetén. Ha pl. nincs lehetőség 3G-re, hanem csak GPRS/EDGE van + wifi, akkor a "normál" böngésző csigalassú, vagy nem is hoz be egyáltalán semmit, míg az Opera sebességével nincs gond.www.vakbelmutet.hu
-
KisDre
senior tag
Ha már feljött az Opera téma, nekem Opera csak mobilnettel hajlandó működni, Wifi-vel nem. Ez másnál is így van?
KisDre.artstation.com
-
Tamy
senior tag
válasz KisDre #13936 üzenetére
És ha Operában a Beállítások-Haladó-Hálózati teszt alatt megnézed, az is azt mondja, hogy nincs kapcsolat? Az Operát a wifire kapcsolódás előtt, vagy utána indítod el?
-
Tamy
senior tag
válasz KisDre #13938 üzenetére
OS7 alatt nem tudom hol van, de nálam az Opciók-Készülék-Alkalmazások kezelése-Opera Mini alatt ha belemegyek az engedélyek szerkesztésébe, és kinyitom a Kapcsolatok részt, ott van olyan, hogy Wifi. Azon belül lehet választani: Engedélyezés/Figyelmeztetés/Tiltás. Ott engedélyezve van nálad?
-
littledon
tag
A BlackBerrynek nincs olyan hagyományos/eredeti egyéni csengőhangja mint pl a Nokiánál a Nokia Tune vagy az iPhonenál a Marimba stb ?? Régóta érdekel már de mindig elmaradt.
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
daenerys
tag
SzederBlog Laci szerintem nem értene egyet Veled, sosem fizetett élő BIS-re, mégis minden BlackBerrys percet imádott mindig. Van élet a BIS-en kívül is! (9800, 9900, Q10, Z30...)
-
littledon
tag
válasz Polarstar #13946 üzenetére
Igen igen csak valahogy számomra egyik sem volt annyira jellegzetes. BB10-en meg hihetetlenül kicsi a választék, nem is találkoztam még ilyennel. Nem mintha számítana valamit de azért meglepő.
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
eventus
veterán
válasz Polarstar #13946 üzenetére
Én is mindig felkapom a fejemet mikot bb hangot hallok. Nekem is direkt gyári (os5) hangok vannak.
(#13947) littledon : inkább csak az üzenet hangok a jellegzetesebbek bbnél. bb10ben alig van választék. Én rámásoltam az os5 hangkészletét. 2009 óta ugyanaz az email hangom, ragaszkodom hozzá Itt találod őket: [link]
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda