Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    Na, a hétvégén volt egy kevés időm foglalkozni a Z2 Pro-val, így mikor volt rá lehetőségem, akkor nyomogtam, nézegettem, kipróbáltam és megpróbáltam értelmezni néhány funkciót.

    Kicsit vegyes a kép jelenleg, mert pár dologban nem látom a logikát és fogalmam nincs miért nem úgy működik, ahogy elméletileg kellene.

    Pénteken szórakoztam az előzőleg írt névjegyek rendberakásával, melyet USB-vel gépre dugott állapotban, moborobo programban számítógépen oldottam meg. Most már minden névjegy rákerült a telefonra, bár a first/lastname sorrendes hülyeségével is szórakoznom kellett: megfelelően átszerkesztettem mind a 400+ névjegyet az angol elrendezés féle rendszernek megfelelően, majd beállítottam, hogy lastname alapján tegye sorrendbe, ami ugye nálunk a vezetéknév alapú sorrendezés, ami teljesen rendben is lenne, csakhogy bejövő hívásnál ezt valahogy elfelejti és gyakorlatilag előre írja a keresztnevet és mögé a vezetéknevet, tehát az angol first/last sorrendben, amire nem találtam módosítási részt és a keresztnév kezdő betűjét dobja ilyenkor a névjegyhez.

    Mindegy, el tudom olvasni mit írt ki, ha keresnek......szóval pénteken éjfél előtt nem sokkal dobtam le a gépről teljesen feltöltött állapotban, innen indul a használati idő figyelése a hétvégére.
    Bevágtam repülő módba és bekapcsoltam az ébresztést rajta. Tökéletesen ébresztett is a megfelelő időben (azért a Razr-t is beállítottam biztos ami ziher alapon. Szinte egyszerre indult az ébresztés a két telón)

    Szombaton nem nagyon foglalkoztam a telóval (utazás lengyelbe), lényegében az időt néztem meg rajta párszor, illetőleg a hálózatváltásról érkezett értesítő sms-eket olvastam el rajta. Éjfél után beállítottam ébresztőt, majd repülőmód került beállításra. Vasárnap reggel szintén rendben volt az ébresztés és kb. 90% környékén volt az akku 10 óra után nem sokkal. negyed 11 környékén elkezdtem fotózni alapértelmezett beállításokkal, mivel nem nyúltam előtte semmi beállításhoz és lényegében szokni is kellett a működést, illetőleg készítettem 2-3 videó felvételt is (120 fps verziót is lőttem ). A fényképezés a videó felvételekkel mintegy 25 percet tett ki.
    - 56db fénykép, mely 98%-ban 4k felbontással
    - véletlenül készült videó 13 másodperc x1080
    - hosszabb videó 2p39s x1080
    - 120 fps videó 1p14s x720

    Próbáltam lőni olyan képeket, ahol nagyok a kép részei között a fényerő különbségek. Fele árnyék, másik fele tűző napfénytől vakító, illetőleg megnéztem azt nappal szemben árnyékos területet fényképezve mi a helyzet. Előbbi esetben az árnyékos részek eléggé sötétek, utóbbi esetben pedig szép szivárvány mossa a képet keresztben ívelve.

    Ezalatt az akku 10..12%-ot merült. Picit nézegettem a képeket és a véletlenül készült 1-2 másodperces videókat törölgettem (menet közben átváltottam videó módba véletlenül és fényképek helyett pár 1-2 másodperces videók is készültek), amivel szintén merült egy keveset a telefon, bár ezt nem tudom értékben mennyi lehetett, mert nem jegyeztem meg. Ezt követően nem volt több időm foglalkozni vele és a zsebemben landolt a készülék. Néha az időt néztem meg rajta.

    Este olyan fél 10 körül értünk vissza a hotelba, ahol nekiálltam nézegetni a fényképelő beállításokat, mert a zoom-mal nem voltam kibékülve, hogy alig találtam meg a módját hogyan kell zoomolni, illetőleg hogy nem lehet rárakni a hangerőszabályzó gombokra. Na meg kerestem a kézi beállítási módot is, merre lehet előcsalni. Elég sok beállításra ráakadtam és közben próbálgattam melyik mit is művel. Az egyik szobában elkezdtem az ajtóból fotózni asztali álló lámpa + lapos TV-ben futó műsor kombináció.
    Fókuszáltam a TV-re, míg nem sikerült az éppen futó műsor színharmóniája által sárgás tónusra lőni a képeket és onnantól kezdve a sárgás tónus meg is maradt. Ki kellett lépnem a kameraszoftverből és újraindítani azt, hogy ismét normál színezetűek legyenek a képek. Van még mit javítani a kameraszoftveren....

    Hangvezérléssel is sikerült lőnöm pár képet, bár szokni kell a megfelelő kiejtést a vezérléshez. Néhány képet sikerült homályosra készíteni, viszont a képek 99%-ban élesek lettek, még a lámpafénynél készültek is. Mintegy negyedórát sikerült szórakoznom a fényképezőrésszel.

    Ezt követően bekapcsoltam a wifit, lefrissítettem néhány alkalmazást, elkezdtem nézegetni tüzetesebben a telefon beállításait, ahol találkoztam 1-2 érdekesebb lehetőséggel pl. a Luissimo által is említett intelligens helyszín, ahol be is állítottam az éjszakai időszakot és tevékenységeket. Átlapozgattam az Oktatóanyagot is. Éjfél körül belőttem az ébresztőt 7-re, majd kikapcsoltam a telefont. Eközben olyan 15%-ot esett az akku

    Na az érdekességek ezt követően kezdődtek.
    Reggel 7 óra 40 perckor kezdett el ébreszteni a beállított 7 óra helyett. Fogalmam nincs miért :F

    Reggel bekapcsolás után egyből feltűnt, hogy aktiválódott egy csillag ikonnal jelzett "priorit." szövegű valami, ami az értesítő ikonok között is megjelent. Csodálkoztam, hogy mi lehet az, de kis kapkodás miatt nem volt időm foglalkozni vele. Délután, mikor láttam, hogy kéken villog mellettem a telefon és láttam, hogy nem fogadott hívást jelez, kezdtem el nézegetni, hogy mi a fenéért nem csörgött a mellettem lévő telefon. Ekkor hosszan nyomva a csillag értesítő ikonra bedobott a Csengőhangok és hangerő menübe, ahol én a Zavaró üzenetek részhez tudtam csak hozzákötni a Priorit. szöveget. Ebben a menüben a Hívások és Üzenetek ki voltak kapcsolva, tehát valószínű emiatt nem csörgött a telefon.

    Az viszont érdekes, hogy én itt nem állítottam be időszakot (Napok-nál az volt olvasható, hogy NINCS), tehát nem volt aktiválva ez a funkció. Gondoltam ez így ebben a formában jó beállítás, tehát nem is nyúltam hozzá. Kis idő múlva a következő nem fogadott hívásnál azért csak beállítottam a hét minden napjára egy fél 10-től reggel 7-ig terjedő időszakot, illetőleg az értesítési ikonoknál a csillagot nyomogva elkezdte az eseményjelző műveleteket aktiválni (rezgés, hang, stb...), ahol beállítottam a hangszóró ikont, ami szerintem azt jelzi, hogy jelzi hanggal is az aktuális eseményeket (bejövő hívás, üzenet, naptárbejegyzés, stb...)

    Nemsokára volt is befutó hívás, viszont nem a korábban beállított csengőhanggal jelzett, hanem egy számomra teljesen ismeretlen hanggal. Alig reagáltam a befutó hívásra, mivel engem is meglepett az ismeretlen csengés.

    Napközben nyomogtam többször is telefont, mert nem hagyott nyugodni ez a "nemcsörgött" jelenség.

    Hazaérve nekiálltam wifin keresztül leszedni a képeket, videókat, képernyőmentéseket a telefonról. Az előbb lőttem akkuhasználati statisztikát




    Jó lenne valami tájékoztató iromány az értesítő ikonokról, illetőleg ha valaki tud valamit arról, hogy miért nem a beállított csengőhangon csörög (újra beállítottam közben), miért aktiválódott az előzőleg be sem kapcsolt zavaró értesítések illetőleg miért 40 perccel később ébresztett kikapcsolt állapotból ébresztve, akkor azt ne tartsa magában :K

    Bizonyára elfeledkeztem 1-2 dologról menet közben, ha ilyen időközben eszembe jutna vagy új előkerülne, akkor úgyis jelentkezem vele :B

    Eddig nem igazán győzött meg a telefon, sem üzemidőben (bár nem tudom ennyi használat esetén más teló hogyan reagálna. Viszont a Gsam Battery monitor által írt 16 óra töltőről leválasztási idő biztosan hülyeség, így a 2 órás képernyőidőt is feltételesen kezelem ott, ezért lőttem a beépített teljesítményfigyelőről is képet) sem a funkcionális működésben, bár bizonyára itt jelentős szerepet játszik, hogy a funkcióknak utána kellene olvasni hogyan is működnek, hátha mégis én nyomtam el valahol valamit és közben csodálkozom, hogy érdekes a működés.

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák