Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vgergo
aktív tag
Ez hsdpa-n keresztül megy?
Ha jól tudom, akkor a vodafonenál p2p-t használsz, akkor korlátlanból áttesznek 5Gb csomagba. Itt is ez a helyzet? Újra elovastam, így már tudom a választ
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
haladunk. Ez már teljesen jó, még árban is.
-
REDeath
őstag
és a sávszélesség mekkora? mer pannon oldalán árakon kívul mást nemláttam de lehet csak nem voltam elég alapos
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
MODERÁTOR
-
kzoltann
aktív tag
Ez szimpibb mint a voda, ahol nincs 3g ott még mindig van jo edge halozat, ami azert jobb mint a szimpla gprs...
-
DarkByte
addikt
Társtopik: [itcafe: Korlátlan mobilnetcsomagokkal újít a Pannon]. Kicsit lemaradt most a mobilarena ezzel.
Tényleg nagyon kíváncsi leszek a T mit fog lépni hogy a két konkurensnek van (eltekintve a kétfajta megszorítási rendszertől) korlátlan csomagja.
-
whiz
aktív tag
Ha nekem van egy 5GB-os csomagom akkor válthatok erre (hűségnyilatkozat lejárta után/előtt)?
Mert ha jól értem akkor csak új előfizuval megy a téma...Egy jó hacker nem kéri le a napot!
-
vgergo
aktív tag
-
megyeri
tag
A T-nél pedig már nem csak tesztelik, hanem be is vezették a 14,4-et...
Ha hallgattam volna, bölcsebb maradtam volna?
-
Jadro
veterán
Az elméleti meg a gyakorlati sebességek közt azért van jócskán eltérés. Pár napja volt pont az Indexen egy Budapesti lefedettséget vizsgáló teszt. Most éppen nem találom, de mindhárom szolgáltatónál elérhető sebességeket mérték. Érdemes előtúrni a cikket.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
megyeri
tag
Itt a cikked!
Egyébként valaki igazán szólhatna szegény "index ügynököknek", hogy ha az elvi sebesség 7,2 Mbps, akkor azt a gyakorlatban soha nem fogják megtalálni... Ez egy olyan lehetetlen küldetés volt, és nem értem, miért voltak csalódottak...
[ Szerkesztve ]
Ha hallgattam volna, bölcsebb maradtam volna?
-
DarkByte
addikt
Aki előfizetett, beszámolhatna róla hogy milyen sebességeket ér el általánosságban és P2P -el; tapasztalható-e az említett lassítás. Ugyanez érdekelne majd a hónap zárás után is. Előre is köszönöm!
Apropó, Pannon -nál van valamilyen kipróbálási lehetőség? Olyasmire gondolok hogy x napig tesztelhetem és ha valami nincs rendben probléma nélkül visszavihetem.
-
DarkByte
addikt
válasz Viktor0610 #19 üzenetére
Illetve az első havi előfizetési díjat előre kell fizetni és nem kapom vissza ha visszaviszem. Ennek ellenére elgondolkodtató; köszönöm az infót!
-
Outside-79
csendes tag
Üdv Mindnekinek
Kipróbáltam ezt a 500Mb csoda pannon netet, érdekelt hogy milyen
a helyzet mobil internet téren... Még anno az első között volt szerencsém
kipróbálni a csoda vodafone Huawei E220 borzadalmat. Egy hónap
küzdelem után vissza passzoltam még jó hogy nem az enyém volt, hanem
céges. Olyan apró problémák vista nem támogatott, VPN nem ment vodafone-nál....
Továbbra is az a véleményem, hogy a huawei egy hulladék gyár, de már
látok némi fejlődést csak árulja már el valaki miért akkora űber nagy titok a
driver a hulladék eszközeikhez? Természetesen ezzel az új E169 modemmel
is megszenvedtem Vista 64x alatt de 2 óra alatt sikerül megoldani igaz
nem értem miért akkor és úgy ismerte fel. Aki Vista 32x használ minden
extra sportolás nélkül működik kipróbáltam. Nos miután sikerült felküzdenem
Vista 64x re kipróbáltam a jó öreg speed tesztet. Természetesen a kedvenc
igen drága szolgáltatómnál kezdtem. Csatolom a képeket.
Mivel küzdöttem sokat meg stb. nem voltam jó véleményem erről a HSPDA/3G
netről igazából nem vártam semmit. Ekkor jött a meglepetés....
Gyorsabb volt mit a kábeles netem, na erre nem számítottam.
Jó gondolom egy valag dologtól függ hogy milyen sebességű, de akkor is
nagyon meglepődtem pozitívan. Pláne hogy egy szem notebook om van
és 500.- az eltérés a két internet elérés havi díjja között.
Egy dolog zavar:
"A Pannon Internet Éjjel-nappal vagy Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni. A Szolgáltató ugyanakkor garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél-, illetve minimál-értékeket."
No ebbe aztán minden belefér... ezt azért érdekelne mit takar. Mindig az apró betűs a lényeg úgy érzem. Jó jó a kábel szolg. is korlátoz kb 25Gb/hó de ott le van írva mennyi is
az. A másik dolog amit megnézek hogy a VMWare mit szól hozzá mert én sokat használom munkához és néha kell a virtuális gépeknek is net.
Hát ennyi. Ja azok az értékek Dunaharasztin lettek mérve.
Köszönettel -
Outside-79
csendes tag
Hopp
A másik kép nem jött össze.[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz Outside-79 #22 üzenetére
Nekem Pannon Éjjel-nappal van. Nem igazán vettem észre, hogy korlátozva lenne a P2P.
2-3 Mbit/sec környékén alakul a sebesség, függetlenül attól, mit töltök.
hiszi a pisziNekem teljesen bejön
itt alaposabban ki van tárgyalva a dolog
[ Szerkesztve ]
rip and tear, until it is done
-
zoo8800
veterán
kicsúsztam a szerkből
Ez a "korlátlan" dolog endem is aggaszt. Csúnyán kirántaná alólam a talajt, ha a túl nagy forgalom miatt visszamondanák...
Legalább egy ajánlás lenne, hogy lehetőleg 20 giga vagy 100 giga fölé ne menjek. Egy hónapja 6K-ért még szánalmas 5 giga járt. Ez a díjcsomag, ha valóban korlátlan, kiválthatja az ADSL-t
Csak a ping lehetne egy hangyányival kevesebbrip and tear, until it is done
-
Mopar426
tag
Hali!
12 napja van meg ez a Pannonos korlátlan net nekem.Szolnok szélén lakom ahol már elég szar a jelerősség viszont így is elég jó a sebesség!Torrentek stabilan 210-270 Kilobyte/sec -el jönnek. Utorrentet használok véletlen portal és titkosítással a bejövő és kimenő kapcsolatra is.
Eddig nem korlátoztak, vagy azért mert nem veszik észre, vagy azért mert még csak vizsgálják a kapcsolatot, nem tudom.
Viszont azt írja a szerződés, hogy amíg torrentezel arra az időre lassíthatja a sávszélességet, viszont akkor elég jól be kell tudnia azonosítani, hogy éppen mit csinálsz, tehát már lassítania kellett volna.Vagy majd ha a hónap végére nagy adatforgalmam lesz akkor rámszáll és alaposan vizsgálnak majd!Majd kiderül és megírom.Hope for the best, plan for the worst!
-
golfocsi
csendes tag
Sziasztok skacok!
Teljesen laikus vagyok a nethez és a gépekhez,de szeretnék netezni. A pannon éjjel nappalra gondoltam ami korlátlan. Olvastam a hozzászólásaitokat de nem véltem benne felfedezni nagyon negatív dolgokat.Segíthetnétek pár kérdésem lenne. Főként dc és torrent letöltésekre neveznék be. tartok hogy belassítanak vagy a hónap végén benyújtanak valami borsos számlát az előfizetésen túl. Úgy halottam a Vodánál ez így megy. Nem szeretnék ráfázni. Ahogy olvastam ti is csak tesztelgetitek de hátha ismeritek ezeket a buktatókat. Az egyhónapos kipróbáláson gondolkodtam előszőr de az 500 megát én laikusan nagyon kevésnek találom még próbának is. Amíg volt vonalasom havi 10 giga meg se kottyant csak dc-n. Jó volna hallani valami negatívat is mert ez így túl szép hogy igaz legyen. Várom és figyelem a további észrevételeiteket is. Előre is köszi mindenkinek!
-
MODERÁTOR
-
DarkByte
addikt
Helló!
Kicsit elhanyagoltam ezt a topikot. Köszönöm a beszámolót! Eddig nagyon jól hangzik, kíváncsi vagyok a számlazárást követő hónapra. Fura hogy eddig még semmi limitáció nem volt, lehet tényleg előző havi adatok alapján fognak lassítani a soron következő hónapra, bár inkább ne legyen igazam. Ezt még kivárom, illetve kíváncsi vagyok T lép-e valamit az elkövetkező hónapban. Ha nem, akkor januárban mi is átmegyünk a Pannon -hoz, már csak a lefedettség tesztelését kellene megoldani (egyik opció az 500MB -os csomag ideiglenesen).Sajnos kültéri antennát az E169 -hez sem fogok tudni úgy tűnik csatlakoztatni. Nem értem miért ilyen marha nehezen beszerezhetőek a modemekhez való pigtail -ek, arról nem is beszélve hogy miért ilyen kiba**ott drágák.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Épp ezen mosolygom, hogy az itcafe címlapot csak ezután néztem meg és ott a hír: [link]
Na ezért nem kell elkapkodni a szolgáltató cserét Mondjuk a Pannon -osok láthatják hogy már másodjára volt hogy majdnem átmentem hozzájuk.
Na akkor még pár nap és korlátlan mobilinternet és DVB-T teszt.
-
DarkByte
addikt
Helló!
Nekem nincs E169 -em csak a Pannon -ra való váltással együtt gondolkodtam rajta hogy esetleg ilyet is megoldhatnék mivel azon már van külső antenna aljzat. Ahogyan nézem a legtöbb modem esetében úgy működik a dolog, hogy lehet venni egy kis pigtail -t ("malacfarok") ami a gyártó saját specifikus aljzatáról valamely szabványos antenna dugóra (pl. SMA konvertál). Pl. Huawei E169 esetében a CRC9 -es aljzatra ezeket találtam: [CRC9 -> SMA] ~5k, [CRC9 -> FME] (erről a pénznemről hogy AU$ még nem is hallottam de ez sem tűnik olcsónak). Ha ezt be tudtad szerezni, akkor már csak antenna meg koax kábel kell (ezeket lehet itthon is kapni, antennák erre: [link] a többségük rendelkezik valamennyi kábellel is - ezért is különösen vicces hogy a pigtail annyi mint maga a készre szerelt antenna - de ha hosszabbítani kell van hozzávaló kábel - ha minden igaz 50Ω -os kell - illetve dugókat is lehet kapni).[ Szerkesztve ]
-
motty
csendes tag
Sziasztok!
2 hete kötöttem meg 1 évre a Pannonnál az éjjel-nappal korlátlanul mobil netet.
Korlátlan= filecserélő programok le/fel töltését korlátozzák!!!
Most olvastam a fórumon a sebességeket!
Elakad a lélegzetem, én tanyára költöztem Szeged és Kiskunfélegyháza közt valahol a pusztában, és míg ti Mbis-okról számoltok be én csak 10-20kb/s-ról tudok!
Huawei e169 es modemet (külső antenna csatlakozási lehetőség, memóriakártya micro SD bővítés)adtak az előfizuhoz, de nekem nem akar tökéletesen működni sajnos! A Pannonban azt mondták, hogy szar az USB-m (usb-s egér pendrive winyó műkszik) vagy pedig vírus van a gépen!
Telepítettem egy kasperskyt, és találtam is egy vírust a modem driverében!
Próbáltam már 3m-es usb hosszabító kábelt, de minden hiába, maradt a 10-20k legjobb esetben, de az adatforgalom vagy leáll hosszú percekre vagy éppen le is fagy!
Nem szidom ezzel a Pannont, csak szeretnék megoldást találni a problémámra!Ha van aki tudna segíteni a problémám megoldásában akkor megköszönném a segítségét!
U.I.: lehet engem is érdekelne a külső antenna
motty
-
MODERÁTOR
Nem értem, a Pannonosok miről, milyen vírusról beszéltek neked... Arrafelé nincs 3G lefedettség, csak Kiskunfélegyháza belterületén, a "pusztában" nincs elérhető 3G, csak EDGE, amit alátámaszt az általad jelzett 10-20 kB/s letöltési sebesség...
Ezzel nincs mit tenni, akármilyen antennát, vírusírtót, egyebet veszel, nem lesz gyorsabb addig, míg ki nem építik ott is a 3G-/HSDPA-hálózatokat.
Xiaomi 13T
-
(Darkwood)
őstag
Én is "tanyán" lakok, de itt ment a korlátos 250 körül is!
Na srácok, akkor továbbra sem korlátozza a P2P-t?Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
motty
csendes tag
válasz (Darkwood) #43 üzenetére
Merre Tanyán?
Én Pálmonostorához közel -
(Darkwood)
őstag
-
DarkByte
addikt
Én Kiskunfélegyháza és Nyárlőrinc között lakom valahol félúton és hivatalosan nekem sem kellene hogy legyen 3G lefedettségem, de szerencsére még is van. Két mobil adótornyot is látok szabad szemmel ha nincs köd mint most pl., persze azt nem tudom melyikről kapom a netet, illetve én T-Mobile -os vagyok. Viszont ha jól emlékszem; a nyáron írtam a saját programomat a modemhez, az egyik listához parancs azt mutatta hogy Pannon 3G is elérhető lenne, ha nem lenne hálózat zárolva a modem. Ötletem sincs hogy egyébként ez a két torony hová tartozik, de hogy a környékre a T nem jelez 3G lefedettséget, az is biztos. A legközelebbi is a jelölésük szerint 5-10 km között lenne valahol, annyira pedig az 1800Mhz gyanítom nem vinne el főleg nem az E220 beépített antennájával. Szóval vannak ilyen furcsaságok.
-
miszimaszko
csendes tag
Drága barátaim, segítsetek az öreg medvének:
valakinek sikerült pptp (vpn) kapcsolatot kieszközölnie ezzel a pannyonos cuccal? Mer nekem már a szőrvert sem találja.
köszönöm a gyors reflexeket
-
motty
csendes tag
válasz miszimaszko #47 üzenetére
Nekem sikerült!
Biztosan, ha megmondod mit is jelentenek ezek a rövidítések! -
Vizipisztoly
csendes tag
Na én is beugrottam ennek a storynak!
Kb 30-35Gb-nál jártam amikor az internet belassult (lekorlátoztak)!
No erre bementem a pannon egyik helyi kirendeltségébe, hogy némi infót szerezzek erről.
Segítőkészek voltak, de nem tudtak felvilágosítást adni, hogy mikor lép életbe a korlátozás!
A srác csak annyit mondott, idézem "már én is kérdeztem, de nem kaptam a mai napig sem választ!" No most mi van........szar ügyFelhívtam az ügyfélszolgálatot és a kisasszony csak annyit mondott, idézem őt is "Sajnos nem tud erről felvilágosítást adni."
A ÁSZF-ben egy szó sincs a pannon Éjjel-Nappal feltételeiről! Vettem a fáradtságot és átnyálaztam egy jó pár száz oldalt, de semmi!!!!!!!!!!!!!Hát erre én azt mondom, hogy ez egy nagy átbaszás, mert igy nem jöhet ki egy termék, hogy nincs semmiféle ÁSZF!
Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem még a szerződésem között sincs ilyen doksi, csak a szokásos bla-bla...,de érdemi dolgok sajnos sehol nem érhető el még az ügyfélszolgálatokon sem!!!!!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest