Új hozzászólás Aktív témák
-
Arpee78
senior tag
válasz
Cathfaern #1539 üzenetére
Miért kerül cukor a kolbászba?
...biztosítja egyrészt a nemkívánatos baktériumok gátlását, másrészt ez alakítja ki a termék megfelelő állományát (szeletelhetőségét).Kevésbé lesz szeletelhető. Ha jól sejtem a
kolbásztfeldolgozott húst nem szétvágod még egy élesebb késsel sem, hanem kb széttéped. Nem vagyok illetékes kolbásziparban és kolbászokat sem veszek, lehet tévedek.
Másrészt élelmiszer biztonságilag kockázatosabb, ezért az ilyen mindenmentes húsokat jobban kell ellenőrizni és rövidebb ideig tárolni, emiatt drágábbak. Aki nem hisz a szénhidrát=méreg elméletben annak bőven megéri megvenni azt a minimálisan cukrozott húst.(#1544) Teasüti
Nem tudom. Van reggeli, ebéd, vacsora, de nem kőbe vésett. Eszek amikor akarok, csak este lefekvés előtt nem eszek.(#1547) Teasüti
Szerintem a virsli, párizsi és hasonló termékekben van cukor. A füstölt, sózott szárazkolbászban gondolom nincs. A füstölés és sózás megteszi hatását.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
lo ...