Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

  • vicze1

    nagyúr

    Valamennyire felültessen tisztában vagyok a történelmükkel és hogy hogyan alakult ki ez a berendezkedés és szemlélet ugye elég sok köze van ennek a nagymértékű bevándorlásra alapuló gazdaságnak a 2 VH végéig. És egészen addig nincs semmi baj ezzel a szemlélettel, amíg működik, de már rég nem működik. Ha szegény vagy szegény maradsz és nagyon nehéz ebből kitörni.
    Nagyjából leragadtak a 60-as évek szintjén ezzel és nem történt meg az a váltás, ami a világ többi nyugati országában a szociális társadalom felé való eltolódáshoz vezetett.
    A hidegháború propagandája miatt minden szociális irányba való tolódás az ördögtől valónak tituláltak, és gyakorlatilag megakadályozták a jóléti társadalom kialakulását(persze a 70-es évek bonyolult volt így összetett az ok), így maradt a jelenlegi abszolút kizsákmányoló kapitalizmus, ahol az emberek csak az egyéni érdeküket nézik és a társadalomé nem érdekli őket. Ez már most láthatóan nem fenntartható 20-30évnél tovább, mert olyan mértékű szegénység lesz a következménye, amilyet csak distópiákban látunk.

Hozzászólok Aktív témák