Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Vonalkódolvasó köthető hozzá? Vagy ez a legfapadabb megoldás, az összeget beütöm, áfakulcsot megadom, darabszámot beütöm, következő logikával? Akkor mennyi lesz egy jobban felszerelt, a faluvégi kisboltnál nagyobb forgalomra tervezett termék? Ha valamelyik boltnak tavaly év végén kellett hitelesíttetni, új pénztárgépet venni, akkor az ötvenezer segítség a minimum százhetvenezer mellett nem vigasz.
-
MODERÁTOR
Szép ára lesz ennek az előreláthatóan tehát igen elterjedt modellnek. Versenyügyi szempontból kicsit sem aggályos a határidő. Kíváncsi vagyok, hogy minálunk a (kicsi) büfében jelenleg üzemelő három kasszából mennyi lesz szeptemberre.
-
Vladi
nagyúr
Még 2 mentsvár lehetséges: újra elhalasztják, más modellek is megkapják a hitelesítést.
wifit amúgy fognak tudni?il sole non sorge più ad Est!
-
banhammer
veterán
Ritka rondán néz ki.
A numerikus billentyűzet meg kész katasztrófa.
Aki már dolgozott pénztárgéppel az tudja miről beszélek.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
-
Graphics
Jómunkásember
Megy ám a pénztárgép mutyi is... Előbb nemzeti dohánybolt, majd Sólyom Airlines... Most meg Online Pénztárgép Mutyi...
Gyerekek... Nekem ez kicsit sok. 170-200 ezer?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
nyunyu
félisten
Vonalkódolvasó köthető hozzá?
Vonalkodolvasohoz szukseges valamilyen cikk adatbazis is, amiben megvan, hogy minek mi a kodja.
De pont azt irja a cikk, hogy a kiskasszak nem tudnak keszletinfot kezelni, vagyis adatbazisuk sem nagyon van.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Feketelaszlo
senior tag
Még ha üzembe is állnak a gépek aug. 31-t követően, vicces lesz látni az első napokban a hibastatisztikákat. Az addigi oké, hogy a pénztárosok nagy részének időbe telik majd hozzászokni az új rendszer okozta nehézségekhez (kizártnak tartom, hogy ne legyen belőle galiba). Azoknál meg akik életükben kb. először látnak majd pénztárgépet ki tudja mi lesz.
Aztán ott van a siettett tervezés és gyártás: gondolom az elektronika nagyrészt egyezik egy teljesen átlagos modellel, de ha azt az üzenetet kapja a lengyel üzem, hogy ebből x ezret aug.-ra, akkor legkevésbé a minőséggel fognak törődni. -
atike
nagyúr
Istenem de jó is lenne nekem is egy ilyen cég, ami ekkora mértékű megrendelést kap kizárólagossággal... Eh. Félelmetes.
-
kakuk.tamas
addikt
Mit keveselled?! Majd a NAV beállítja neked távolról, hogy mit mennyiért adhatsz... Meg úgy mindent.
Elvégre ez internetes pénznyelő...Off...
Mulis volna (de már eltudom képzelni), hogy a NAV a kis kijelzőn keresztül üzenget:
" 1 napod van befizetni az adótartozásod! "
" Ma túl keveset árultál! Túlórázol! "
" Kellemes napot mára Jolán! "
" Biztos, hogy mindent beütöttél? "A dohánytraffikokban meg ilyent:
" Helló Barátom! Majd ha tartasz reggeli, ebéd, uzsonna, kávé szünetet, vagy csak úgy - véletlenül - ráérsz, hívj fel! Jah, és a ma se kell a 3 óra utáni tételeket beütni! "[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Csorosz
aktív tag
Még mindig nem hiszem el, hogy ez megtörténik. És igy.
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
ferob
őstag
Amiről nem szólt a hír, hogy a helyszínen telepítik és kipróbálják, valamint megmutatják, hogy miként működik, de lényegében nem különbözik egy normál pénztárgéptől, leszámítva hogy tartalmaz egy egységet (AEE), ami végzi az adatkommunikációt és ha valami probléma merülne fel, akkor 24 órás ügyfélszolgálat áll rendelkezésre.
Akit érdekel, annak itt egy kép a Smart Kasszáról szemből, mert talán így jobban látszik a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Valamivel meg kell indokolni az árat. Amúgy mi újság a Laurelnél, minden oké?
A 24 órás ügyfélszolgálat semmit nem ér, manapság mindenhol az van. Az ilyen úgy néz ki, hogy 1-2 óra alatt felveszik a telefont, addig zenét hallgatsz. Közben párszor megszakad, újrahívod és bírkózol az automata menüjével. Utána bármi is legyen a hiba, elmagyarázzák hogy próbáld lenyomni egyszerre a készülék meghatározott 5 gombját, ha ez sem válik be, akkor dobj egy resetet. Végül, ha semmiképp nem adod fel, akkor közlik, hogy ők ki tudnak menni, de csak jövő héten és csak sok pénzért, mert a hiba a userben van, illetve támasztanak még pár egyéb feltételt, amibe úgysem tudsz belemenni (mint például hogy a gépet hetekig nélkülöznöd kell).
Itt 24 órás szervizelési szolgáltatás kellene, nem ügyfélszolgálat. -
Depression
veterán
Volt egy könyvelő ismerősöm, akihez a pénztárszalagokat hordták, és az alapján kellett könyvelnie. Neki ez biztos megváltás lesz.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
titán
válasz sing1ep1ayer #18 üzenetére
Most képzeld el az következő pár hónap ügyfélszolgálati statisztikáit. Szerinted felvesznek többszáz embert ügyfélszolgának? Erősen kétlem...
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
zseko
veterán
áhhh.... ez a nemtörődömség és pofátlanság dühítő. Nem éri meg kommentelni sem, mert bármit is írnék mindet ki kellne sípolni.
HR24.hu
-
nyunyu
félisten
válasz Depression #19 üzenetére
Volt egy könyvelő ismerősöm, akihez a pénztárszalagokat hordták, és az alapján kellett könyvelnie. Neki ez biztos megváltás lesz.
Miert lenne megvaltas?
Ugyanugy papiron fogja megkapni a napi zarasokat, mivel maga a penztargep nem elektronikus naplos.
Mivel ranezesre ez is a keskeny, 37mm szalagot hasznalja, nem valoszinu, hogy a betumerete nagyobb lenne, mint a minimalisan eloirt 3mm.
Ugyhogy 50+ konyvelok tovabbra is csak nagyitoval vagy szodasszifon szemuveggel tudjak majd kisilabizalni.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz takikacska #26 üzenetére
Az oke, hogy az AEE sajat naploval rendelkezik, hogy online le tudjak kerdezni, de ez nem a klasszikus ertelemben vett penztargep resze, hanem fuggetlen attol.
-
nyunyu
félisten
válasz takikacska #26 üzenetére
Igazad van, ez a lengyel cucc tenyleg elektronikus naplos.
Amugy tud vonalkodolvasot, meg merleget is, kerdes az, hogy az itteni engedelyezesi proceduraban ezek a featureok is engedelyezve lettek, vagy ki lesznek kapcsolva.
Legalabbis regebben csak olyan periferiat lehetett rakotni egy penztargepre, amivel egyutt engedelyezve lett.
Ez azt jelentette, hogy csak olyan vonalkodolvasot kothettel ra, mas gyartoet/mas tipust NEM.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Az összesnek -elvileg- elektronikus naplósnak kell lennie, ha a törvényt nézzük. Mert DVD-n is ellehet küldeni az adatokat a NAV-nak. (Legalább is én úgy tudom...)
A kérdés persze az, hogy te azt felhasználhatod-e, vagy be kell érned a napi zárás jelentéssel...
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Findzs
addikt
ez az egész egy vicc
pont most kell ezt meglépni? mikor szinte minden kisboltos a csőd szélén áll?
most húztak ki több ezer forintot napi szinten a dohánymutyival a kisboltosok zsebéből és most még rájuk vernek több mint 100 ezret?aztán ősszel jön a benzin mutyi, meg már elvileg tart a gáz készülékek kötelező felülvizsgálata tehát a gáz mutyi?
mi jön még mit fognak még velünk megetetni? és meddig fogjuk még tűrni?
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
kakuk.tamas
addikt
válasz cs_gaborka #31 üzenetére
A kis optimista!
-
ferob
őstag
válasz sing1ep1ayer #18 üzenetére
Nincs közöm hozzájuk, csak mivel engem is érint, ezért követem az eseményeket.
-
ripla
addikt
minden akcióra egy reakció a válasz, mint minden aljasságnak amit eddig tettek ennek is meg lesz a böjtje.
-
törölt tag
Én még mindig nem értem ezt a pénztározós szart. Akkor pl. a Teszkóba is ilyenek lesznek? Vagy ott már eleve megy az online cucc? Vagy ez csak a kis boltokba? És Mari néni virágboltja ahol eddig is kézzel írta a nyugtakönyvecskét ott is kell majd ilyen pénztárgép?
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Addig kiteszik a cetlit, hogy áramszünet miatt zárva... a közeli ABC-ben is ez van, mióta lecserélték a régi pénztárgépeket... (múltkor áramszünet alatt át akartam futni, mondom kihasználom az időt... hát nem tudtam)
Amin elgondolkoztam: 200.000 pénztárgép cseréjére számítanak, és 50.000 Ft az állami támogatás... most komolyan 10 milliárd Ft-ot erre költünk az adóból
-
norbi19884
tag
Miért nem itthon gyártják komolyan tiszta vicc. Megint viszik ki a lóvét.
[ Szerkesztve ]
-
titán
És az min. 40mrd árbevétel a 3 forgalmazónak pár hét alatt. Ebből 10mrd állami péz'. Jó kis mikulás bulira telik belőle.
Ehhez mennyi extra adóbevételre is számítank? Jaaa, hogy semennyire, még nem tudják, ez egy megelőző intézkedés, stb, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Igazi magyaros tempóval megy ez a dolog is...
A cél érthető - behajtani az ÁFA-t. De hogy ezt megint így kell levezényelni? Ja, jövőre választások... Így már érthetőbb...
@Schawo : Azért he higgyük azt, hogy nincs sok helyen elcsalva az ÁFA.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
baluka26
nagyúr
Tényleg nincs semmi becslés, hogy mennyi adóbevétel várható ebből?
Egyébként én, amennyira a blokkadási szokásokkal találkozom itt vidéken, el tudom képzelni, hogy megtérülhet. Bár tippem sincs ezek mellett mennyire lehet elkerülni majd az adózást, igazából csak tippelek.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
titán
Ha nem adnak blokkot, az ez után sem lesz benne a pénztárgépben, sem a NAV adatbázisban. Arra ez pont nem jó. Ez csak arra jó, hogy ha adnak ugyan blokkot, de mégis valahogy kihagyják azt a könyvből. A NAV állítása szerint sem számottevő ez az adócsalási technika.
-
baluka26
nagyúr
válasz Cathfaern #47 üzenetére
Ez nyilvánvaló. Tehát csak úgy lehetne ezt megoldani, hogy a bejövő/kimenő áruforgalom papíron megegyezzen (ha eltekintünk a lopásoktól).
A gazdaságot ilyen erőszakosan makulátlan fehérré tenni, lehetetlennek tartom.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
vinibali
őstag
miért nem lehet itthon gyártani?
néhány darab elkél majd, gondolom állandósült üzem is lehetne belőleBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- További aktív témák...