Új hozzászólás Aktív témák

  • Cunaja

    Topikgazda

    válasz joy_k #10652 üzenetére

    Ez félig off, meg nem is off. Nem teszem off-ba, mert akkor nem veszik észre!
    A Huawei vezérigazgatója, Richard Yu elárulta az Ascend P7-es párizsi bemutatóján, hogy aggodalommal figyeli a gyors töltés érdekében tett erőfeszítéseket.
    Yu a következőt mondta: "Ez a fajta töltés ahhoz vezet, hogy az akkumulátor gyorsabban elhasználódik a telefon használata során."
    Ez főleg akkor probléma, ha az akksi el van rejtve mindenféle védőburok alá és nem cserélhetjük ki akkor amikor kedvünk tartja.

    Pontosan ezért fókuszál a Huawei a hosszabb töltések közötti élettartamra, nem pedig a sebességre. Folytatják a fejlesztéseiket, hogy a lehető legjobb akkumulátorokat hozzák létre. Ugyan az a bizonyos egyszeri töltés már csak álom, de legalább egy napot bírjon ki a telefon úgy, hogy a nap végén nem kell fejvesztve rohangálni a töltő után.
    Yu a végén még hozzátette, hogy "Nem sietjük el a gyorstöltők beszerelését a készülékeinkbe"

    Nos, lehet ezt elfelejtette, amikor a P9 is készült. :Y

    Technológia válasza!
    Huawei alkalmazta!
    Viszont mar ma is létezik olyan gyorstöltő technológia, ami a fix feszültségű, majd fix arámú töltés helyett végig fix feszültséggel tölt, viszont figyeli az aksi hőmérsékletet (a belső szenzor segítségével) es az alapján csökkenti az áram mennyiséget. Ha nem melegszik túl, akkor viszont végig annyival tolt amennyi a csövön kifér. Így sokkal gyorsabban lehet feltölteni egy aksit, de legtöbbször aktív hűtés kell hozza a károsodás elkerülésére. Ez a technológia már ma is elérhető, csak drága.
    A P9-ben ez van beépítve, vagyis kontrollált gyorstöltést végez. Mielőtt károsodna töltés közben az akku, átkapcsol normál töltésbe.

    [Forrás]

    [ Szerkesztve ]

    A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.

Új hozzászólás Aktív témák