Új hozzászólás Aktív témák

  • Santino

    aktív tag

    Korábban igértem, hogy leírom tapasztalataimat.

    A készülékre gond nélkül fel lehet telepíteni a LOS 15.1 aktuális verzióját (Android 8.1.0).
    A telepítés után nekem nem volt gondom vele, akadozás nélkül üzemelt a készülék az alapfunkciókkal.
    Igaz sokat nem használtam így, néhány teszt, aztán elkezdtem feltelepíteni az általam igényelt alkalmazásokat.
    Ezek után bizony jöttek a mai napig meglévő -számomra egyenlőre érthetetlen- jelenségek.

    Ahogy már korábban is írta valaki, bizony néha nálam is előjött az a néhány másodperces nemtudoksemmitsemcsinálni állapot, amikor a készülék teljesen kezelhetetlen, nem reagál semmire sem. Az idő letelte után rendesen(?) lehet használni.
    Próbáltam ilyenkor CPU terhelést nézni. Mind a négy mag 100%-on működött, egyenlőre még nem tudtam megfejteni, hogy melyik alkalmazások pörgetik a processzort ilyen módon.
    Eltávolítottam néhány alkalmazást, amelyekről úgy gondoltam, hogy gond lehet vele, de a jelenség még most is néha előjön.Van olyan alkalmazásom, amelyiknél akár 1-2 percig is elérhetetlen a készülék kezelőfelülete. Előfordult olyan is, hogy fogtam és kikapcsoltam, mert nem győztem tovább várni.

    Vizsgáltam a RAM felhasználását is, túlnyomó részben 70-80 % közötti a kihasználtsága. Szerrintem ez normális.

    Az akkumulátor -persze használat függvényében- könnyen lemeríthető egy nap alatt. És nem filmeket nézek vagy zenét hallgatok, vagy játszom (ezt egyébként sem). De ezt azért írhatom az akksi életkorának a számlájára is. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy 4-5 éves akksi már hamarabb lemerül.

    Én nekem az az érzésem, hogy ehhez a hardware-hez az Android 8-as kicsit sok. Használható, de vannak nyűgjei. Egyenlőre én így használom napi szinten, tovább nyomozok, hátha....

    Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP

Új hozzászólás Aktív témák