Új hozzászólás Aktív témák

  • TMexy

    csendes tag

    válasz Solicidium #1818 üzenetére

    Kb. én nem használom a GPS-t, de így is simán megy a perec. Nekem kicsit más a szükséges engedélyekkel a tapasztalatom.
    1) Ha a telefonban az általános, minden programra érvényes "Beállítások / Rendszer és készülék - További beállítások / Adatvédelem / Tartózkodási hely / Hozzáférés a saját pozícióhoz" kapcsolót kikapcsolom, akkor lecsatlakozik a perec, és utána nem csatlakozik vissza, amíg ezt vissza nem kapcsolom.
    2) Ha az Egészség apptól megvonom az "Alkalmazásengedélyek / Helyadatok" engedélyt, akkor a programba való belépéskor ezt rögtön szóvá is teszi, és feldobja az "Engedélyezi az Egészség számára a hozzáférést az eszköz földrajzi helyéhez?" kérdést. Ránézésre ez az engedély nélkül is működik, csak az Időjárás-jelentés rész nem működik (emlékeim szerint).
    Ezek után én úgy használom, hogy: 1) Telefon beállításai között: Hozzáférés a saját pozícióhoz: Be; 2) Egészség appnak megadtam a helyadatokhoz való hozzáférést; valamint 1) a Hozzáférés a saját pozícióhoz kapcsoló alatt van egy "Helymeghatározási mód" rész, 3 opcióval: a) Nagyon pontos - GPS, WiFi és mobilhálózat; b) Energiatakarékos - WiFi és mobilhálózat; c) Csak a készülék - GPS; és itt b) van kiválasztva, így WiFi és mobilhálózat alapján kapja a helyadatokat.
    Ezekkel a beállításokkal lecsatlakozás után is nagyon gyorsan visszacsatlakozik, és vannak időjárás adatok is a karperecen.
    Szerintem akiknek a GPS ki van kapcsolva, azoknak is engedélyezve van a Helyadatokhoz való hozzáférés, csak nem a pontos GPS adatokhoz, hanem egyébhez.
    (Helymeghatározási mód: Tapasztalat alapján nagy városban, sűrű mobiltorony hálózatnál ez is viszonylag pontos helyadatokat szolgáltat. Nyáron, falu mellett az erdőben ahol térerő is alig van, viszont már nem pontos, a kb.irányt eltalálta, de ennyi.)

Új hozzászólás Aktív témák