Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #26940 üzenetére

    Igen, persze sok új autó is van, de azt tényleg nem tudjuk, mennyi mögötte a hitel. Na meg az is lehet, hogy infláció elől elmentett pénzek esetleg.

    Sajnos igazad van, elértük ezt a pontot lassan. Magyarország bevétel/megélhetés tekintetében szerintem az EU legdrágább országa, és én (ugyanezen analógia mentén) ennek is a legdrágább régiójában lakom. Debrecenben ugyanis a lakás és albérlet árak eléggé felzárkóztak a Budapestiekhez képest, ugyanakkor a fizetések jó kis keleties lemaradásban vannak, trükközésben pedig eléggé élen járnak a munkáltatók.
    Egy átlag újépítésű értelmezhető méretű (>55nm) már itt is olyan 70-90m. Nemrég láttam a belvárosban csendes utcában újépítésű 35nm(!)-es lakást 45 Milláért. Második emelet, nincs lift, nincs szemétledobó.
    Én az elkölthető pénzmagomat most átdobtam euroba, hogy legalább kevésbé romoljon, erre megtörtént az, amire senki sem számított, elkezdett erősödni a ft. 434-ről sikerült 407-re erősödni az euroval szemben. Nem volt őszinte a mosolyom, de hogy vissza nem váltom az hétszentség! (Amilyen infláció van nálunk, a ft úgyis hamarosan újabb zuhanórepülésbe kezd)

    #26942 BiP : No igen, ez volt az az idő (8-9th gen), ahol az I3 kitört és a korábbi I5 lett belőle, a 10th gennél meg amikor az I3-ból a régi (7th gen és előtte) I7 lett.
    Na persze, hogy 4GB ram, 256GB ssd, 300w-os táp kombóban árulták, hiszen így egy túlárazott irodai gép lett csak. Mindenestre F.E.K.. kollégát nem irigylem, hiszen saját tapasztalatomból tudom, hogy milyen amikor a rugalmatlanság és a tájékozatlanság a cselekedni akarással párosul, és bármit mondasz, nem fogjadja el.
    Jellemző érv ilyenkor : "de hát 100 ezer ft olyan sok pénz" meg a "nehogy már használtat vegyek ennyiért" (ez a kategória az, aki aztán ennek a többszörösét belelapátolja egy használt autóba szó nélkül).
    Amúgy véleményem szerint egy újszerű vagy jó állapot használt is ugyanúgy játszik, hiszen ha csak nem vigyáz rá nagyon, akkor pár hét múlva úgyis ilyen állapotban lesz... vagy az is lehet, hogy fel sem tűnik neki, hogy nem új.
    Amúgy ha ennyire nem hozzáértő a család, akkor hogy képzelik az új alkatrészek beszerelését/beüzemelését? Gondolom F.E.K.. kolléga csinálja meg ingyen, de tegnapra.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák