Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van olyan jó bevált progi ehhez a laptophoz amivel wifin meg tudom osztani az internetet?
És olyan progi amivel tudom a venti fordulatát szabályozni?
Köszönöm!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Gaben92
őstag
válasz dewil666 #2952 üzenetére
WiFi osztásra a legjobb a parancssor.
parancsssort indítasz rendszergazdaként, aztán beírod ezeket
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid="WIFINEV" key="jelszo"
keyUsage=persistentha ez megvan akkor a "netsh wlan start hostednetwork" paranccsal tudod indítani, és ugyanezzel csak start helyén stop-al tudod leállítani. WIFINEV helyére amit írsz az lesz a neve, jelszo pedig a jelszó, bár ez gondolom egyértelmű.
Legalábbis ahogy én emlékszem, de pár éve már nem osztottam WiFi-t.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Gyors válaszra lenne szükségem, nem nagyon van időm most átböngészni a forumot.
Haverom gépe rosszalkodik így garanciát venne igénybe, viszont a garancia papír a rokonánál maradt és nem tudja elküldeni neki időben (gyorsan kéne a gép). Ilyenkor igénybe lehet venni a szolgáltatást vagy mindenképpen kell a garancia papír?Köszönöm a választ.
üdv.
Bankkártyával? Hát persze!
-
nepszter1
addikt
Az normális hogy 50° a CPU böngészés közbe ?
-
Soma01
veterán
13 megnyitott oldal Chrome és az ágyon van a laptop 3 órája, így 50 fok a tokozásnál. (i3)
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Mondjuk az is számít, hogy mekkora a külső (szoba) hőmérséklet.
-
nepszter1
addikt
Nagyon sokat számít ha ARCTIC cooling mx-4 van bepasztázva a gép ?
-
dewil666
őstag
válasz nepszter1 #2967 üzenetére
Nézni kell teszteket vannak leírások különböző pasztákról.
Vagy van külön fórum is.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Gaben92
őstag
Ha az ágyon van akkor mit vársz? Konkrétan le vannak fogva ilyenkor a szellőzők és semmi levegő nem tud bejutni a gépbe. Én ha játszok akkor le van kapva a gép alja, meg alá van rakva 4 gyufásdoboz.
nepszter1: MX-4 mennyit számít? Hát.... mivel notebook és nem asztali gép így sokat. Asztalira csak dobsz egy értelmes hűtőt és máris mindegy mivel pasztázod. Notinál viszont csak a minőségi pasztával tudsz pár fokot lejjebb csalogatni. Én annyit tudok mondani, hogy mióta MX-4 van a gépben nem tapasztaltam termal throttlingot. Ha pasztázni akarsz érdemes megvenni.
-
Hajas Mao
tag
Üdv!
Elküldtem garanciába a laposom hűtési problémákkal, egy hét alatt vissza is érkezett. Teljes hűtőrendszert cseréltek benne, de mielőtt elküldtem tökéletesen működött a touchpad, most viszont nem működik a multitouch és a görgetés sem. Próbátam driver cserét, majd win install és gy ári cd-ről megint mindent fel, de így sem jó az említett két funkció. Van valakinek valami ötlete?
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Szerintetek lehet egy lenovo g580 ban B960 cpu van most, egy erősebbet beletenni? Pl i5 3320m 3210m stb a hűtése fogja bírni?
A másik ha ezt megcsinálom ha lehet.akkor a Gpu-t is pasztázzam le és a ventilátort is takarítsam ki igaz ?
Vagy ahoz ne nyúljak.Majo: Ki kéne csavarni a 2 csavart alúl , kipattintani a billentyűzetet középen a szalag kábelt kivenni , és visszatenni normálisan ,Pc reboot és jó lessz.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
simo9555
tag
válasz Angel2014 #2972 üzenetére
Hűtőt mindenképp takarítsd ki, gpu-t pasztázd újra, egyébként is le kell szedjed a processzor cseréhez.
Az viszont jó kérdés hogy bírja-e elvileg kéne, de nekem már az i3-hoz is kicsit kevés, mivel itt is a cpu throttling közelébe van a hőmérséklet, úgy hogy kivan takarítva újrapasztázva. -
Angel2014
addikt
-
akos727
senior tag
Ma elvinném a laptopomat újrapasztáztatni garanciálisan. Van valami bevált szöveg, amivel nem kezdenek el szórakozni? Mennyi idő kb. mire megcsinálják? Budaörsi szervizbe vinném.
-
Angel2014
addikt
Szia! Te tetted bele vagy gyári ? Ha igen mi volt előtte ? És a hűtést változtattad. Pont ilyesmin gondolkodok én is!
Annyira ismerős vagy valahonnan.
Csak nem innen az egyik nagymester?
Bagyusz, Keeperv, Hookins, Wwenigma.Fakirr, Főnix.
Elkelt volna a segítség anno a V60o -on.[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz Angel2014 #2979 üzenetére
Szerintem jó lesz a hűtése, mert a 3. generációs i5-ös cpu az már 22nm-el készült és 35W a TDP. Ami most van Neked az 32Nm-se elvileg jobban melegszik mint a 22nm-es, DE a két proci közötti órajel különbség miatt (az i5 javára) kb ugyan azon a hőfokon vagy talán kicsit magasabb értéket fogsz tapasztalni. Esetleg segíthet olyan paszta amiben ezüst vagy arany is van (jobban vezeti a hőt). (Igaz az i5 nek kisebb a hőleadó felülete is)
i5
B960[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Gaben92
őstag
válasz Angel2014 #2972 üzenetére
Szerintem az i5 és a B960 CPU-s G580-ak hűtése ugyanaz. Abban pedig igazat adok a kollégának, hogy a TDP-t kell nézni. 35W TDP felettit ne vegyél. Valószínűleg egy 45-ös se sülne meg benne, de szvsz nem tudnád kihasználni termal throttling miatt.
Ventit takarítsd ki mindenképpen, a GPU-t pedig kénytelen leszel lepasztázni, mert közös hűtőn vannak. A legöbb amit tehetsz, az az, hogy felpolírozod a hűtőnek a procira/GPU-ra felfekvő részét tükörsimára, aztán megküldöd az egészet MX-4-el. (Megküldöd alatt nem azt értem, hogy ráveretsz egy egész fecsivel, csak úgy finoman ahogy kívánja). Ezek után már csak a gép alja le + hűtőpad kombóval lehet lejjebb nyomatni, de nem lesz rá szükség.
-
Angel2014
addikt
válasz Gaben92 #2981 üzenetére
Akkor ez mehet bele igaz?
Intel ® Core ™ i5-3230M processzor
(3M gyorsítótár, akár 3,20 GHz) BGAMég maradt pár kérdésem vele kapcsolatban: Az mx4 paszta az jó a gpu hoz is meg a cpu hoz is igaz?
A másik gondolom,hogy a turbot is tudjam majd használni meg sok más funkciót a biost is át kell varázsolnom majd ez sikerülni fog?
A harmadik a socket nekem most 988 as van
I5: -Csomag adatok
Max CPU Configuration 1
T JUNCTION 105 ° C-
Csomag mérete 31mm x 24mm (BGA1023)
Grafika és IMC Litográfia 22 nm-es
Sockets Támogatott FCBGA1023
Alacsony Halogén rendelkezésre álló lehetőségek Lásd MDDSB960: Max CPU Configuration 1
T JUNCTION 85C
Csomag mérete 37.5mmx37.5mm (rPGA988B)
Grafika és IMC Litográfia 32 nm
Sockets Támogatott FCPGA988, PGA988
Alacsony Halogén rendelkezésre álló lehetőségek Lásd MDDSEz akkor bele megy?
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Gaben92 #2981 üzenetére
Akkor amit ti mondtatok az nem jó igaz a socket miatt.
Ezeket tudnám betenni: mert ezek a 988 asok és 3. generációsok
Intel ® Core ™ i5-3320M processzor
(3M gyorsítótár, akár 3.30 GHz)ntel ® Core ™ i5-3360M processzor
(3M gyorsítótár, akár 3,50 GHz)Intel ® Core ™ i5-3340M processzor
(3M gyorsítótár, akár 3,40 GHz)Intel ® Core ™ i5-3210M processzor
(3M gyorsítótár, akár 3.10 GHz, rPGAVagy még ezt tudnám második generációsból:
ntel ® Core ™ i5-2540M processzor
(3M gyorsítótár, akár 3.30 GHz)Na akkor ezekből a hűtés szempontjából melyik az ideális nekem?
dewil666 Ha látod te is segíts kérlek
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Na találtam itt egyet ez jó nekem ?
Eladó egy használt Mobil Intel Core i5 i5-3320M proci.
Adatok:
Magok száma: 2 magos
Processzor foglalat: Intel Socket 988
Processzor órajel: 2600 Mhz Max turbo órajel: 3300 Mhz
Gyártási technológia: 22 nm
L2 cache: 3 MB
Fogyasztás: 35 WCsak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
válasz Lacika0002 #2985 üzenetére
A b960 : ez az enyém.
Max CPU Configuration 1
T JUNCTION 85C
Csomag mérete 37.5mmx37.5mm (rPGA988B)
Grafika és IMC Litográfia 32 nm
Sockets Támogatott FCPGA988, PGA988
Alacsony Halogén rendelkezésre álló lehetőségek Lásd MDDSMeg találtam egy ilyet.
i5-3360M SR0MV:
Frequency (GHz) 2.8
Clock multiplier 28
Package type 988-pin micro-FCPGA
Socket type Socket G2 (rPGA988B)
Processor core Ivy Bridge
Manufacturing technology (micron) 0.022
Number of cores 2
L3 cache size (MB) 3[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Nekem most a következő RST, AHCI driver van fent, ami a Lenovo honlapján is elérhető: Intel Rapid Storage Technology for Microsoft Windows 7 (32-bit, 64-bit) Version: 11.0.0.1032 én Win7 64 biteset használok. Felrakhatom az Intel oldaláról letölthető 11.6.0.1030 verziójú drivert [link]? Ami már 2012 óta ott van és nem is tudom miért nem frissült a Lenovo oldala? Azt meg pláne nem, hogy a driver frissítő progik (pl. Driver Booster), miért nem ajánlják fel frissítésre ezt a drivert?
[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
A budaörsi Lenovo szervíz konkrétan a Tescoban található vagy valahol mellette?
-
Faterkam
addikt
válasz akos727 #2989 üzenetére
A Tescohoz köze nincs, csak annál a kijáratnál kell lehajtani. Szerintem ez az!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Angel2014
addikt
Szerintetek érdemes bele tenni az i5 ös procit a B960 helyett.
A lenovo szervizt hívtam és azt mondták inkább minél kisebb CPU amit csak lehet...állítólag van benne egy csipp az alaplapban ami amúgy is kifog majd menni az i5 el csak felgyorsítom....
A másik amit kiadtak G580 at i5 el 3210 cpu val abban szerintetek egyezik a hűtés a B960 as cpus notival.
Réz mennyiség bordák számára gondolok , mert ha cserélnék i5 re inkább veszek egy hozzá való hűtést is.
De ha egyezik akkor kihagyom[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
válasz Faterkam #2990 üzenetére
Igen, tényleg ez az, elvittem még pénteken a gépem. Elmondtam a problémámat és szó nélkül átvették a gépet, mondta is a hölgy, hogy annyira nem ismeri a gépeket, de erről a problémáról már hallott nem egy gépnél. Remélhetőleg a héten készen lesz. Amúgy a hely kicsit fura, úgy néz ki, mint ahol csak Samsungokkal foglalkoznak, ezért is kerestem másik bejáratot, de végól elsőre is jó helyen jártam.
-
dewil666
őstag
válasz Angel2014 #2991 üzenetére
Esetleg azt nem mondták hogy melyik chip-re gondolnak ami "ki fog menni"?
Valakinek volt már konkrétan melegedés miatt olyan problémája hogy valami megadta magát a gépben?[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
-
dewil666
őstag
válasz Angel2014 #2995 üzenetére
Ha nem reagál akkor ide le tudod írni a panaszodat.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Szerintetek a g580 alaplapunkon van szerintetek gpu hőérzékelő?
Mert amikor szétszedtem a gépet a hangszóró csatit ahová rádugom, alatta egy picit jobbra van egy szabad csati hely esetleg ez nem az lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest