Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
"mindenki a maga által talált felszerelést használja, így kellő mennyiségű játékkal bárki szerezhet über tárgyakat. Persze ez nem fog pikkpakk összejönni, a Blizzard gondoskodott róla, hogy ismét játékórák százain keresztül kelljen farmolni a legjobb elérhető dolgok után"
Akkor cuccok helyett a botokat fogják adni-venni, max ennyit tudnak elérni.
"Gyakorlatilag senki nem ölte a szörnyeket, szinte mindenki csak az AH-t bújta, ahol pénzért brutális cuccokat vett magának, majd ment egyből legmagasabb Inferno szintre, ahol némi esélye volt rá, hogy ő is találjon értelmes felszerelést."
Mi ebben a meglepő? Már a dio2 is így ment. Ott is csak a legtápabb cuccokkal volt esélyed komolyabb szinten, mf-elésre meg külön cucc kellett, és még úgy is sokat kellett botolni (játszani már nem játszott szinte senki).
[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
válasz
Callisto #161 üzenetére
"Csupán tényeket közöltem"
Véleményt fogalmaztál meg és ténynek vetted. A Diabos-szerencsejátékos vonulat baromság. Amit most írsz az is. Vélemény-vélemény-sztereotípia-hibás önértékelés- (megnem nevezett elemekkel szembeni) fóbia.
Te tipikusan az a fajta ember lehetsz aki játékban valami előnyálazott "sablon" alapján akar létrehozni egy karakter másolatot az egyik kedvelt buildből. A skilleket, buildeket, itemeket, affixeket, az alapvető működést nem is ismeri. Csak azt a "szakácskönyv" jellegű leírásban szereplő item és skillhalmazt amit a stream istenei (fikatúró HC-n Haldokló és Excelguru-Későnreagáló extrémsztrímer) benyögött hatalmas arca homlokzata müögül mint EGY jó lehetőséget. Csak az az EGY felett átsiklasz. Aztán meg "szar a játék! Blizz, Gimmídömoníbekk!!!". No, én is sztereotipizáltam a noob-troll kategóriát.
A másik lehetőség hogy bele se szagoltál mert nem lehetett lelopni a netről, vagy épp nem is akarnál vele játszani, de osztod az észt.Példaként két szemlélet D3 viszonylatban:
- fórumon meg mindenütt sír, hogy szar a drop és hetek óta nem esik az egy és egyetlen jó item neki a játékban, pedig akár 1 szörny/óra ölési sebességgel is játszik heti 7 órát összesen. Vagy sokat játszik azért, de nem megy max szinten 10 óra után.
- a jónak tűnő skillek alapján összedobok egy buildet amivel jó játszani. Kb azonnal is haladós közepes, vagy alacsonyabb tormenten. 1-2 nap után a torment közepén tobzódik pedig a legtöbb buff item még hiányzik. A drop? Az lehetne jobb is, de így is szórakoztató. Hosszútávon kiesik minden.Első esetben vagy nem ismeri a játékot, vagy túlzottak az elvárások. Aki ilyen "Módban" nyomul, azt nem szabadna PC elé engedni. Konzolon valamivel azért egyszerűbb az élet. PC-n a kutyának se hiányozna ennyire faék leegyszerüsítése a játéknak hogy nekik jó legyen
Második esetben legalább minimális szintű önálló gondolkodás és rugalmas szemlélet benne van a játékosban. Legalább az olyan alapvető ziccereket észreveszi amiket beleraktak a játékba, de kevesen használták mert új, vagy nem említik sok helyen "buildekben".
Persze ez is vélemény, én meg elfogult is vagyok.Jut eszembe: a horgászos és többi példád valamelyike is valós példán alapul, netán tapasztalaton,?
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Callisto
őstag
Így van. Mindenki azt csinál amit akar amíg nem árt másnak. Szívügye, nem is akarom megmondani senkinek mit tegyen. Csupán tényeket közöltem. Az ilyen emberek nagy részének nincs önvizsgálata, önkritikája vagy egyszerűen fél szembenézni, nem akar tudomást venni róla. Holott maga is ha belegondol tudja valami nem oké. Ám a hasonló embereket, ha szembesítik függőségével vagy bármely más hátrányos - adottságától független, csak akaratán múló - problémával vakon elrohan és besértődik.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Bird
addikt
válasz
nonsen5e #159 üzenetére
Ne etesd a trollolót... Rá kell hagyni azt elkopik mint a fékbetét.
Érvelése meg konvergál a nagy 0-hoz... Jó példája az empatikus, melegszívű, önzetlen és utolsó sorban nem irigy magyar embernek.Az meg hogy ki, kivel, mennyit, miért játszik mindenki szívügye.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Callisto #158 üzenetére
Az FPS multi játékosok a másik kicselezésének élményéért játszanak, hogy jobbak legyen a másiknál.
Hát ja, amikor elég nagy százalékban abból áll az egész, hogy kit spawnoltat be a gép a másik háta mögé, meg a letett gép által irányított automata-drónok, robotok kit lőnek ki. Talán a StarCraftot kivéve minden játékban ott van a hatalmas adag szerencse, nélküle nem lenne értelme az egésznek.
Belogolsz diabloba, első csontvázból kiesik 13 best-in-slot legendary az elérhető legjobb statokkal aztán csókolom, ennyi volt a tartalom 10 ezerért?
Most téged ne izgasson már ennyire, hogy átlag Kovács Pityuka a 8 óra munka után mivel tölti el a 3 óráját...
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Callisto
őstag
Köze nincs az általad felsoroltaknak ahhoz amiről én írtam és tettem ezt szó szerint, szóval nem is kellett a szavak mögé látni.
Az FPS multi játékosok a másik kicselezésének élményéért játszanak, hogy jobbak legyen a másiknál.
A horgászok elsősorban a természetért, a haverok miatt járnak ki hajnalban pecázni. Közben jókat sörözgetnek, dumálnak és még bográcsozhatnak is közben.
A sportolók azért sportolnak, hogy önmaguk határait feszegessék és kitolják vagy az egészségükért.
Mindegyik esetben az ember teljesítményétől függ a végeredmény. A D3-ban az eredménynek semmi köze az ember teljesítményéhez, tudásához.Tisztán szerencse.
A Diabló 3 (szerencsejáték) függői azért játszanak véres, kigúvadt szemekkel a monitort bámulva minden mástól megfosztva magukat napi 2-4 órán át, hogy mikor esik már egy barna vagy zöld ami egy ponttal jobb lesz, mint a másik. Felizgulva várják a beazonosítást, hogy mit dob nekik a gép... Nem a játékért. Nem. A barnáért és az izgalomért, hogy mi lesz belőlük azonosítás után. Olyan szintet lőnek be maguknak ahol vakon lehet keresztülzúzni a pályákon nulla kihívással. Nyilvánvalóan nem a játék miatt játszanak elsősorban, hanem egy számít: sok-sok barna essen és ráizgulva várják az identify végét, majd linkelgetik mi pottyant. Kit érdekel?
Van 1-2 ismerősöm akik család és munka mellett minden mást félretéve, hanyagolva átlag napi 4-6 órát játszanak vele! Ez szerintem már erős függőség, talán betegségnek is mondhatnám.
Én is játszom vele átlag napi fél órát. Egy kört lenyomok és kész olyan szinten, hogy ne csak mint kés a vajban legyen a barna miatt, hanem ügyeskedni és figyelni is kelljen.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
KubanitoS
veterán
Látom még mindig aktív ez a téma, így mivel egy pár napja én is megvettem a kieget leírnám a véleményem róla.
Magam is azok közé tartozom, akik imádták a második részt (7 évig toltam B.neten) és akiknek nem jött be a harmadik rész. Természetesen előrendeltem annó, de két-három hét után meguntam, főleg a már ismertetett dolgok miatt: AH előtérbe helyezése, normális drop nuku és az sem volt túl szimpatikus, hogy három nehézségi fokon szó szerint végig kellet szenvedni a játékon gyenge cuccokkal ahhoz, hogy eljussunk infernóra, ahol még mindig csodaszámba ment, ha esett valami használható tárgy. Éppen ez utóbbi miatt csupán egyetlen karakterem volt kimaxolva, nem vitt rá a lélek, hogy végigszenvedjem az egész procedúrát ismét. Semmi élvezetest nem találtam a játékban: rohadt nehéz volt és nem adott sikerélményt sem, mivel nem jött a drop. Ha elegendő goldot sikerült kifarmolni, akkor meg lehetett menni az AH-ba venni középszerű, de a saját dropnál így is klasszisokkal jobb tárgyakat venni. Az igazán jó cuccok természetesen elérhetetlenek voltak. Ebben a formában egyszerűen nem láttam értelmét a dolognak, félre is tettem.
A RoS megjelenése után kicsit utánaolvastam a dolgoknak, láttam, hogy a Loot 2.0 bekerült az alapjátékba, gondoltam meglesem. Megtettem és az első pár óra teljesen megváltoztatta a véleményem a játékról: a változások hatására jó érzés volt játszani, úgy éreztem helyrekerültek a dolgok.
Ezek után nem volt kérdés a RoS vétele. A Loot 2.0 alapbl meggyőző volt, de vonzott az Adventure mód, az új kaszt, na meg az Act 5 is. A Crusadert még nem próbáltam ki, viszont Act 5-öt végigtoltam és azt kell mondanom Vistaboynak teljes mértékben igaza van. Szerintem is messze a legjobb Act lett a maga gótikus, dark stílusával, a kaszásokkal teli kisvárosával, na és persze ne feledkezzünk meg a zenéről sem, ez utóbbi fantasztikus lett!
Olvasva a hozzászólásokat sokak szerint 10 ezer forint drága ezért a tartalomért. Ha szigorúan vesszük a dolgokat, akkor igazat kell adnom a kétkedőknek. Ha elolvassuk mit ad a kieg ennyi pénzért, akkor valóban sok az ár. Azonban olyan apróságoknak tűnő újdonságokat raktak a játékba ami rendkívül nagy mértékben megnöveli a játékélményt és rendkívül sokáig kitolja a játékidőt. Az új Artisian, az Adventure mód, a level cap megemelése és természetesen az új tárgyak megjelenése rendkívül pozitívan hat az egész játékra és még meg sem említettem a fantasztikus Act 5-öt és a Crusadert. Én ki merem jelenteni, hogy a kiegészítő minden egyes újdonsága rendkívül jól sikerült, személy szerint én nem tudok belekötni semmibe, pedig nagyon kritikus voltam az alapjátékkal kapcsolatban. A RoS egyszerűen úgy jó, ahogy van. Lehet, hogy drága, de ennyi pénzért évekre elfoglalhatjuk magunkat vele. Csak gondoljunk bele: vagyunk egy páran, akik ugyanennyi pénzt kiadtak egy teljes értékű új játékért, aminek a szavatossága hetekben, vagy hónapokban mérhető, aztán annyi, le sem vesszük a polcról. Igen, az alap D3 sokunk számára ilyen volt, de a Loot 2.0 végre helyretette a dolgokat, amelyet nem győzök hangsúlyozni: ingyenesen bekerült az alapjátékba.
Nekem úgy tűnik a Blizzard senkit sem kényszerít a RoS megvételére, rájöttek, hogy az AH nem volt jó, kivették, átalakították a rendszert, mindezt ingyen és bérmentve, bár elismerem, lehetett volna hamarabb. A kétkedőknek érdemes lenne még egy esélyt adni az alapjátéknak, engem annyira meggyőzött az új rendszer, hogy egy pár óra játék után nem is volt kétséges a RoS megvásárlása, a tízezer forintos ár szinte mellékessé vált, pedig a Loot 2.0 csak egy morzsája a kiegészítő újdonságainak, de már ebből le lehetett szűrni hogy minőségi bővítéssel van/lesz dolgunk, ami végre helyreteszi a dolgokat. Nem is kellett csalódnom. Csak óvatosan jegyezném meg, hogy a Diablo 2 esetében is a LoD megjelenése után lett kiemelkedő és maradandó a játék.
Kicsit vicces volt olvasni azt is, hogy a D3 játékosok szerencsejátékfüggőek, akik ugyanazt csinálják folyamatosan újra és újra.
Kérdem én: miben jobb egy kállofdútiban lövöldözni egymást ugyanazokon a pályákon újra és újra?
Ráadásul rendes drop nélkül?Maga az Act 5 amúgy érdekesen zárult, egyértelmű, hogy lesz legalább még egy kiegészítő, kíváncsi leszek miről is fog szólni: SPOILER
Diablo visszatéréséről, vagy a saját karakterünk gonosszá válásáról.SPOILERNothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
bencze
senior tag
Ha a kiegészítőre gondolsz, akkor ha lesz is patch csomó minden tuti nem lesz benne mert jelenleg egy csomó új dolog az expansionben került be nem pedig patchekkel.
Tehát pl a tiered riftek sem lesznek az eredetiben benne, amíg a riftek nincsenek benne...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
boost
addikt
Az új DLC-t ha nem veszem meg, akkor is megkapom a 2.1-es frissítést?
-
mikromanus
veterán
Nincs a szoftver letöltéssel semmi gond. Minden cég védje úgy a magántulajdonát/szellemi termékét ahogy tudja. Lehet ez bírságolás, per, kártérítés, vagy simán nem teszik lehetővé a lenyúlást. Az egy dolog hogy letöltöd ami érdekel, de ne a cégek legyenek "gonoszak" ha ezt megkisérlik visszaszorítani. Te meg választhatsz: vagy nem játszol, vagy megveszed. Pont. Nincs anyagköltséggel takarózás. Sose az anyagköltséget nézik egy terméknél/árunál hanem az értékét. Ha büntetnek, akkor lehet egy tyúklopással jobban járnál. Középkori szokásoknál tuti (tyúk értékéig csonkítás, felette akasztás szép magyar szokás szerint. Akkor még szoktatni kellett a népet a magántulajdon védelméhez).
Az ár meg oylan amilyen. Ennyiért is elvitték annyian ami már megérte a Blizznek. nincs vételi kényszer senkinek. Ha soknak érzed, kihagyod. Pont. Ha nyereséges végül egy játék/program, akkor nem túlárazott.
edit:
- aki HC-zik az bevállalta ezt a kockázatot.
- sose volt offline mód megemlítve mint tartalom (legalábbis amikor már körvonalazódott mi és mikorra lesz meg belőple, akkro tuti nem). Ha ezért úgy érzed veszteség ért, akkor az a te bajod. Pontosan tudhadtad hogy ez NEM lesz benne.[ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Wolverine
félisten
Egy dolog indokolja az offline mód hiányát: hogy Vér Pistike ne tudja leszedni az Nmagról, mert a szomszéd Józsika szerint király. Ennyi pont elég is ehhez.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
bencze
senior tag
válasz
mikromanus #145 üzenetére
Igen az elcsúszás miondig ott van, hogy a szoftver letöltést egyenértékűvé teszik a tyúklopással pedig az előző esetben a veszteség korántsem olyan egyértelmű mert egységenként 0 és a termék ára közt van valahol (lehet mínusz is mert a reklám miatt nyeresége is van, csak azt még nehezebb megbecsülni). Egységnyi költsége nem igazán van azon túl, hogy megbecsülnek egy eladási kvótát ami fölött nyereséges. Az árat nem is a befektetett munka befolyásolja igazán inkább a trendek a piacon, a 40-60$/euro elég standard ár amit hasraütésszerűen állapítottak meg (ellentétven a fizikai terméket előállítóval ahol mondjuk megvan, hogy 2-5% árrés).
A veszteség az, hogy most 1 hete vagy mikor, 3 nap egymás után szarul ment a bnet / hirtelen perces lag, disconnect / legalább néhány száz hc tuti belehalt de ezres nagyságrenden sem csodálkoznék. Annak meg az a lényege, hogy vigyázz magadra de az ugye értelmét veszti amikor egy hálózati probléma miatt halsz meg amit rád erőltetett a cég a saját önző érdekében de a gameplay nem indokolná a létezését. Amint említettem én utazom is néha notebookkal, pl jól elvagyok civ5-tel, xcom-al vagy hasonló dolgokkal amit tudok offlineban is tolni. Ezt miért nem? Erre nincs semmiféle értelmes magyarázat. Azok is aktuális, és népszerű játékok, és anyagilag gyengébb cég terméke aki valahogyan mégsem bukott bele, hogy egyesek letöltik csak úgy.
Nem látom a relevanciáját de ha kérdezted, van d3 ros, sc2, és nettó 1-2 év előfizetés wow-ba is belement még régen, megvan minden kiegészítő, ami most jön (vagy jött?) azt már nem veszem meg mert az előzőt is feleslegesen vettem meg...
(#144) sien
Elég vegyes, koncepciót nélkülöző halandzsa amiket írsz. Könyvet sosem kértél senkitől kölcsön? Ugyanaz, hisz nem a fizikai tárgy a lényege. Hasonló gondolat mentén egy verset nem szabad tömegben szavalni mert a hallgatóság nem fizetett érte mégis élvezi.
Érettség? Életkor? Ne haragudj de ilyenekbe utoljára tízéves koromban mentem bele... nem leszek partner.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
mikromanus
veterán
A tolvajokat nem kell támogatni semmilyen formában. Semmi haszna nincs a cégeknek a warezból. Ha engedik a lopást/csalást/warezt, az csak azt az üzenetet közvetítik, hogy ez a vállalat balek és nagyszámú példa alapján átverhető/meglopható. Lehet minden offline védelmet beépíteni, de ez csak szivatás lesz végső soron. Előbb-utóbb kinírják a védelmet és akkor aki megvette az többet szív mint aki letltötte és benyom egy cracket.
A megoldás ez a fikázott online tartalom. Nem az a trükk, hogy ilyesmit berakjanak "védelemként", hanem hogy a felhasználó hajlandó legyen használni és megvenni. Ezt elérhetik a tartalommal, játékélménnyel, valós online elemekkel (multira kihegyezett játék). Persze lehet az oka a játék, vagy cég ismertsége, jó hírneve, pozitív visszajelzések is. Az offline a diabloban és Starcraftban is csak mellékvágány (mondjuk az SC1-et keményen nyomtam még campaignban). Diablo 3 esetén nincs is valójában. A tartalmak nem tárolódnak teljes egészében a gépeken. Így egy nagy kanál ricinust nyomnak a warez mániac és etióp szintű (vagy fösvény) egyetemista és egyéb réteg szájába, akik csak kárt okoznának nekik. Nehogy már sajnáljam őket.
Az offline érvek manapság már nem valósak. Van akadozás és lag, de nem kezelhetetlen és azért többnyire jó minden. Az offline tartalom már két éve kifutott volna és ez ellen semmit se lehetne tenni. nem a játék hibája lenne ez, hanem egyszerűen ez nem offline játék. A netprobléma is bullshit. Simán nyomathatsz mobilnetet, vagy a telefonodon keresztül is felcsatlakozhatsz. Ilyen alapon megfelelő szűrő az ár. Aki annál is húzza a száját, az sipákolna a net miatt is. Nem kell ez a réteg. Így is megvan a bevétel, tartható az állás és sikeresek a játékok. Nem kell annak kedvezni aki nem tud vagy nem akar rá költeni.Egy kérdés: egyébként megvan valamelyik "frissebb" teljes online blizzes játék neked? D3, esetleg SC2? Biztos írtad már, csak a sok karakter közt elvesztettem a fonalat.
-
sien
aktív tag
1., a játék minden, csak nem játszhatatlan. elhanyagolhatóan kevés az az időszak amikor net problémák mellett nem lehet vele játszani. persze sajószentbábonyon mobilnetről lehet hogy szar. de aki ott lakik büntesse azzal a céget hogy nem veszi meg a játékát.
2., nagyon remélem hogy egyszer felfogod mi az a szellemi tulajdon, és egy szellemi terméknek milyen értékei vannak. akár egy könyvről, egy versről, vagy egy szoftverről van szó amit annyi pénzből állítanak elő, amennyit nagy valószínűséggel fel sem tudsz fogni.továbbra is azt tanácsolom, ne feszegesd tovább a témát, nagyon éretlennek tűnsz e tekintetben.
-
törölt tag
-
bencze
senior tag
válasz
mikromanus #140 üzenetére
Abból szerintem még soha senki nem szenvedett el presztízsveszteséget, hogy lemásolták a cuccait, sőt az is egy reklám. Az ügyfelek szívatása nagy presztízsveszteség viszont, ha köteleznek online módra egy olyan játékban ami nem mmo típusú, miközben az infrastruktúra akadozik és amikor időd lenne, nem tudsz játszani. Kicsit mintha moziba mennél aztán nem működik a berendezés. Amúgy, d2-t én is másolt változatban játszottam eredetileg, amikor diák voltam és a napi kaja/cigi/sör-ön kívül másra nem futotta (szó szerint, ezek is olcsó/limitált mennyiségben). Aztán munkahelyet találtam, kifizettem a tandíjam és megvettem a battle chestet.
Ha nem játszhattam volna egyáltalán akkor sem vettem volna meg mert eleinte nem volt miből, így rajtam a blizzard az égvilágon semmit nem bukott (de megismertem a céget, biztosan ennek is szerepe volt abban, hogy az évek során elég sok pénzt hagytam náluk). Szóval a kalózkodásból mennyi a nyereség és mennyi a veszteség az abszolút nem egyértelmű, úgy tűnik egyedül a kiadók azok akik konkrét (és nagy) számokkal dobálóznak.
Mellesleg itt nem arról van szó, hogy ne védjék a cuccaikat hanem arról, hogy úgy tegyék, hogy azt aki fizet ne rövidítsék meg.
Más jó példa az Anno 2070 amit steamen nézegettem, a videójuk tetszett, a játék is úgy tűnt érdekelne. Elolvastam a reviewkat. Gyakorlatilag mindenki azt mondta, hogy jó a játék de az Ubisoftra nagyon ki voltak akadva az online drm által generált problémák + az Uplay miatt. Így inkább nem vettem meg. Ez egy olyan eset am,ikor van egy jónak tűnő termék de a kiadó marhaságai miatt elesnek a bevételtől. Az ubisoft amúgy elég hírhedt, biztos vagyok benne, hogy nem az egyedüli vagyok, aki bojkottálja.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
mikromanus
veterán
A presztizsveszteség óriási lenne. Két módszer adott. Vagy előrehajolsz, megfogod a bokádot és várod a seggberúgást (lopást, warezt), vagy nem ingerled a trollokat és enyveseket.
-
bencze
senior tag
válasz
mikromanus #136 üzenetére
És ez mit jelent, mennyi az egységnyi veszteség egy letöltött példányon, az általam felvázolt esetben? Tehát mennyi egy példány bekerülési költsége?
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Wolverine
félisten
Aha, szóval szerinted a PH! (vagy az Index, az origo stb.) is tök ingyen van itt a weben, és nem kerül semmibe a tartalmainak a megcsinálása?
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
mikromanus
veterán
Ja. Meg a játék lefejlesztése; 1-2 (több) évnyi munkája x db bérrabszolgának akiket programozónak, designernek és "egyéb" munkásnak neveznek. Meg a tesztelés, gyártás és a marketing költsége, a szerverek üzemeltetése. Ezek a szoftver költségei. Ezek is éppen olyan számszerüsíthető fix és változó költségek, mint a tégla, vagy autógyártásnál a kézzel fogható anyag amit beleraktak. Mellesleg minnél összetettebb, "minőségibb" egy termék, vagy szolgáltatás, annál kisebb hányada a vételárnak a "kézzel fogható" (anyag)költség.
A bankokban a számládon a pénz is csak "levegő". Most akkor minenki szabadon érje el? Már a te "levegődet"?
[ Szerkesztve ]
-
zrubi
senior tag
válasz
Tigerclaw #35 üzenetére
Vannak playerek akinek az a legfontosabb a játékban legyen egy számláló amit folyamatosan növelhessen és aztán büszkén mutogathassák, hogy már ott tartanak.
Gyere, játsz EVE Online-t.
zrubi.hu
-
törölt tag
Mekkora szemet a Blizzard, hogy nem gondolt azokra akik nem tudjak megvenni a jatekukat. Ezert lenne jobb az offline mod hiszen a szegeny raszorulok is tudnanak vele NEM tul legalisan jatszani
A boltban az elado is hatat fordithatna az ehezoknek ha nincs penzuk es vigyenek csak amit akarnak hiszen amugy sem tudtak volna megvenni
A RoS lehet, hogy draga de azert a lopas megsem elnezendo dolog ...[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Én amióta az eszemet tudom sosem jött be a co-op mód...csak solo...és nem érzem hiányát egyáltalán...amint írtam is végre olyan a D3 amilyennek lennie kell!
-
bencze
senior tag
levegőből van?
(#119) Wolverine
A hátrány az, hogy a hurcolászós notebookomról nem tudom tolni, másrészt a hét végén 3 este is folyton dobott ki a bnet az ők hálózati problémáik miatt. Sajnos nem készült hivatalos statisztika, hány hc halt bele de a fórumok alapján... hát, sok... sok...[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Wolverine
félisten
válasz
GeryFlash #121 üzenetére
A Diablo 2 most 13 éves, és még mindig meg hozzá a Battle.net. A Starcraft 15 éves; de azt nem teszteltem mostanában ezen a téren. Nem tartanék attól, hogy 10 év múlva nem fogsz tudni D3-azni
-
mikromanus
veterán
válasz
GeryFlash #123 üzenetére
A Blizzardról beszélünk ám. Szerinetm még ha akarsz, akkor tudsz nyomulni multiban simán D2-vel és starcrafttal is. Pedig azok se egy mai játékok. A Blizz nem nagyon állítgat le ilyen "hamar".
-
GeryFlash
veterán
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #123 üzenetére
Ha sikeres lesz (es mar pedig tuti, hogy az lesz) a tobbi kieg is akkor bizony elhuzzak ezt is akar 10 evig akarcsak a WoW-ot.
Barmennyire jo a Torchlight 1-2, Van Helsing, PoE egyik sem konkurenciaja a D3-nak
A Diablo 3 Store meg el sem indult de mar a jatek vegerol beszelunk? -
GeryFlash
veterán
válasz
#57919488 #122 üzenetére
És szerinted azért mert kitermelte a 2020-as játékoknak is a költségét akkor szerinted ha már nem fog több pénzt hozni nem állítják le? Ti jöttök ezzel, hogy üzlet meg profitorientáltság, és nem jótékonysági intézmény, majd biztos egy cent veszteséget is elkönyvel a Blizzard, csak hogy mi tudjunk Diablozni.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #121 üzenetére
Itt is tisztaban volt vele mindenki mert mar vasarlas elott lehetett tudni, hogy ehhez netkapcsolat kell.
Ha megnezed a 2012-es es a mostani kieg arakat akkor itt nem mostanaban lesz gond a szerverek koltsegenek kitermelesevel, sot.
Mar kitermeltek a 2020-as fejlesztesi koltsegeket is a meg tervben sem levo jatekoknak -
GeryFlash
veterán
válasz
Wolverine #119 üzenetére
- A szerver pingjére vagyunk kiszolgáltatva, többször vannak szerveroldali lagok, amik a játékélményt megtépázzak
- net megszakadások bárhol előfordulhatnak
- és nem utolsó sorban ha az embernek nosztalgiázni támad kedve 10 év múlva is elő tudja venniAmúgy meg mint írtam, nem hiszem hogy a Blizzard megéri a szervereket fent tartani, jobban megérte volna bevállalni azt a 2-3 millió lewarezolt kiesést, amivel csak singleben lehet tolni, ergo aki multit is akar az úgyis megvette volna.
De amúgy szerinted, hány évig lesz támogatás a Diablora? A Diabloból nem lehet e-sports csinálni ergo pénzt, marad a két út: még kidobnak pár kieget de azokból se lehet végtelen számút, vagy beraknak vmi mikrotranzakciót. A lényeg, hogy egyszer eljön az az idő, amikor már nem tudnak pénzt kisajtolni a játékból de a szervereket még mindig fizetni kell, szerinted ez hogy lesz majd megoldva?
Vagy jófejek lesznek és kiadnak vmi rohadt nagy patchet amivel ki lehet venni a játékból ezt, de erről senki nem tud semmit, vagyis hogy megoldható egyáltalán vagy sem. A másik lehetőség, hogy 6 év múlva a polcodon lesz a játék+2 kieg, amivel nem tudsz játszani.
A Wowwal is ez lesz, de ott a játékosok ezzel előre tisztában voltak, itt ez kicsit más.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
sien
aktív tag
válasz
Wolverine #119 üzenetére
? soha sem volt közösségi játéknak kitalálva. miből gondolod ezt? amennyiben számodra közösségi játéknak számít az, hogy lehetőséged van akár 4 emberrel együtt játszani, ha nagyon akarsz, akkor a te fogalmaid szerint valószínű az. viszont ebben az esetben neked teljesen más a közösségi játék definíciód, mint például nekem.
-
Wolverine
félisten
válasz
GeryFlash #118 üzenetére
Egyvalamit nem magyaráztál el se nekem, se mikrónak: mitől lenne hátrány, hogy nincs offline. Nekem nem az, neki sem az, és vélhetően a legtöbb játékosnak sem az.
Amúgy lehet ajnározni a RoS-t - szerintem is elég jól sikerült -, de ettől még tény marad, hogy a D3 egy co-op, közösségi játéknak készült eredetileg és a szólózási lehetőség csak egy szörnyszülött volt benne. Most talán már nem számítható annak, de ettől még tény, hogy a RoS átalakítása épp azt herélte ki a játékból, amire eredetileg kitalálták.
-
GeryFlash
veterán
válasz
mikromanus #117 üzenetére
A végével kezdeném: A nyaralás alatti diablozást nem azt értem, hogy megérkezek nyaralóba, és 36 fokos hőségnél farmolom a lootot, sokkal inkább azt, hogy lemegyünk haverokkal strandra, tengózunk-röpi-foci, este sörözzünk és utána ha van még energiánk (már pedig szokott maradni) tolnánk vmi fasza játékot...
Torchlight szerintem bőven hozott profitot annak ellenére, hogy nem volt állandó net kapcsolat, az hogy csak 5-e a diablo eladásainak ahhoz hozzátartozik, hogy töredéke volt a marketing és a fejlesztési költség (utóbbiban nem vagyok biztos, a Diablob 3 Ros nélkül en block szar volt).
Amúgy meg szerintem nem volt nagy durranás a Torchlight se, az első még élvezetes volt, de a második eléggé rókabőr lett minden szempontból.Én sokkal inkább a Path of exilellal venném párhuzamban, és – kapaszkodj meg a tollaidban – az a játék úgy jobb (Diablo fanatikusok szerint csak nem rosszabb) hogy ingyenes... Van benne mikrotranzakció mégsem paytowin, szerintem ha pár ausztrál srác össze tudott dobni egy jobb grafikájú, jobb talentfa rendszerű Diablo klónt úgy, hogy most keresnek vele annak ellenére, hogy ingyenes és a játékosok közül is kevesen használják a mikrotranzakciót, akkor a Blizzardnak is menne ez 10 ezer Ft-os játékkal millás eladásnál ha kivennék a netfüggőséget, elvégre itt bőven nincs mg arra kis összegre sem ami a mikrotranzakcióból jön össze.
Inkább ne legyen offline, de a sok kis gyökér nehogy már ugyanazt elérhesse ingyen amiért egyszer fizettem!
Rettenetesen utálom a baráti körömben azokat, akik játékbeszerzést úgy oldják meg, hogy felmennek 576-ra, és ami megtetszik nekik azt lekapják piratebayről, aztán sírnak nekem, hogy toljunk valamit multiban, mondom oké, xy játék le van árazva vedd meg és toljuk, erre jön a ,,nehogy már fizessek, nem lehet letölteni valami multi cracket?". Legutóbb ezt a Far cry 3mal játszotta el a haverom, hiába most 2500 a cdgalaxisban, ,,ő ilyen hülyeségekre nem költ".
Visszatérve amit írtál, szerinted egy ilyen mentalitású ember azért mert a Diablot nem lehet leszedni majd elmegy és megveszi 10k-ért? Elmondom neked, iszonyat ritka az olyan kalóz, aki ha nem lehet vmit letölteni akkor azt megveszi, sztem gyakorlatilag nincs is ilyen.Az más kérdés, hogy sztem gamepodon is használják az emberek 98%-a a torrentet játékletöltésre (igen, én is), de akik a játékokat megveszik (igen, én is) azok csak demózás céljából, mivel demok már nincsenek, lezsírozott szaklapokból meg kiábrándultunk már. Vannak akik komolyan veszik azt amit a Fairlight/Reloaded kiír, hogy ha tetszik a gamma vedd meg! Az elmúlt 4 hónapban 3 ilyen gamet próbáltam (Bioshock infinite, Tomb Raider, Moh warfgihter), és ebből pont a szaklapok által agyonajnározott Tr-t nem vettem meg, a másik kettőt igen (mindegyik játékkal max 3 órát totlam, a TR-nél az elcseszett quick time eventek verték ki a biztosítékot nálam) A lényeg, hogy demókra még mindig lenne igény.
De hogy reflektáljak a felvetésedre: Ezek a gyökerek szerinted egy szerinted multira kihegyezett játékban hogy kapnák ugyanazt az élményt, ha a mondjuk a Diablo 3-nál akár csak a 2nél csak a multihoz kellene állandó net? Kitolják a singlet, de nem kapják azt az élméynt amit te kapni fogsz.
De ha kapnák is (lehetetlenség, de tegyük fel), komolyan jobban érdekelne, hogy az, aki nem vette meg a játékot az is élvezi, és te ennek megakadályozása érdekében inkább elszenvedsz egy hátrányt, vagyis az offline mod nélküli játékot?[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
mikromanus
veterán
válasz
GeryFlash #115 üzenetére
Nem azért hülyeség amit elvársz mert hogy biztos meg sincs a játék neked, hanem mert irreális, kockázatos és... baromság. Ha nem online játék lenne akkor nem hogy 10 milla nem ment volna el, de talán még 5 sem. A Diablo sorozat jelentősebb része a multi (legalábbis a D2-3. A D1-et nem ismerem). Ha nem az lenne, akkor már 5-6 éve elmerült volna a feledésben a D2, a D3 meg simán esélytelen lenne a komoly bevételre. A torchlight például milyen jó is volt, ugyi? Aztán mennyi ment el? 1 és 2 millió? Pedig nem lett gondolom rossz és olcsóbb is volt jóval. Nem bukta, de nem csak a hírnév miatt lettek jobbak a D3 eladások (mondjuk a hírverés mindenképp használt).
Inkább ne legyen offline, de a sok kis gyökér nehogy már ugyanazt elérhesse ingyen amiért egyszer fizettem! Ha van offline, akkro van warez is. Nyaralás alatt meg már ne Diablozz! EZ már súlyos függőséggnek hangzik.Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Wolverine
félisten
válasz
GeryFlash #115 üzenetére
Vagy szerverpark, vagy szabad warez. A Blizzard utóbbinak nem akar esélyt adni, ezért előbbi mellett döntöttek. Szerintem ez lesz a jövő; és mivel a világnak azon a felén élünk Magyarországon, ahol ez nem okoz gondot, mert a netkapcsolat általában véve kielégítő, ezért számomra nem is jelent problémát ez a típusú megoldás. Lehet, hogy ha lenne oflline verzió, akkor nem 15 millió példányab adják el, hanem 12-ben; de akkor 20 millióan játszottak volna vele warez verzióban, és szidnák a D3 topicban a Blizzardot habzó szájjal, hogy milyen szart csináltak. Nekem ez a vérpistike "játékos" típus nem hiányzik onnan, köszönöm.
-
GeryFlash
veterán
válasz
mikromanus #114 üzenetére
Fotózzam le a játékomat esetleg a battlenet accountomat, hogy megnyugtassalak, nekem server emulatorra nincs szükségem, csak jó lenne nem szenvedni a pinggel meg nyaralóban tolni, és esetleg meg legyen az az illúzió bennem, hogyha ne adj Isten felszámolják a battlenetet utána ne egy zsák lyukas óvszert érjen a játékom?
Nem, nem teljesen mostanra értettem, de a kiadás után 1 évvel 10 millió eladott pc-s diablo 3 volt (+2 milla ingyen wowosoknak ha jól tudom), szóval egyszer nyugodtan fel lehetne oldani ezt a net kötelezettséget .Anyway, melyik volt az utolsó AAA játék ami vesztességet könyvelt el annak ellenére, hogy a szaksajtó 80-90% felé értékelte? Egyedül a Crysis 3 jut eszembe.
Én már rohadtul nem látok semmi esélyt arra, hogy valaha is offlineban tudom tolni az eredeti Diablo 3-at, mivel ezek az állatok inkább szerverparkokat tartanak fel azért, hogy a vásárlók rosszabb játékélményben részesülhessenek. Egész biztos vagyok benne, hogy ha abból a 15 millió elkelt példányból csak 12 milla ment volna el akkor is jobban kijöttek volna szerverköltségek nélkül.[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
válasz
GeryFlash #113 üzenetére
10-11 nappal kiadás után: "aki akarta megvette már"
Ok. Számoljuk is fel a bnetet! Adjuk el a D3 alól a szervereket. Ennyi idővel a D3 kieg megjelenése után már felesleges fenntartani a gépparkot. Aki akarta az már játszott vele elget.
Diablo 3 server emulatort meg leszedhetsz esetleg, de aki ilyet ajánl neked azzal én óvatosan bánnék. ha esetleg kezet fogtok, akkor utána ellenőrizd, hogy megvan-e még mindkét veséd! Ha nem értenéd: nem, nincs működőképes és megbízhatő server emulátor. Áresésre meg ne nagyon számíts! Lehet a FIFA 3253.54.1.1.12 egy hónappal megjelenés után már pár dollárért megy, de a Blizzard játékoknál ez nem jellemző. Majd a következő kieg előtt talán lehet szerezni féláron. Addig a két évig ne nagyon számíts leárazásokra! Legalábbis komolyabbra.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz
Wolverine #111 üzenetére
Nem azt írta, hogy ő játékért nem akar fizetni, hanem hogy rohadtul nincs szükségünk arra, hogy ÉRTÜNK szervereket futtassanak, hagyjanak minket offline játszani, regisztráljuk mi a battleneten a játékot de mint a Steamen itt is lehetne offline mod. Most már azt se lehet mondani, hogy az AH-s nyerészkedők miatt kell a net... A játék meg már így is rengeteg profitot hozott, aki akarta megvette már, vagy később olcsóbban meg fogja venni, aki meg annyira elszánt szarrágó az megoldja piratebayről így is egy server emualtorral...
-
Wolverine
félisten
A Steam is csak akkor használható offline, ha előbb letöltöd a játékod és egyszer elindítod, amikor online vagy.
A szoftvernél nem a gyártását fizeted ki, hanem a fejlesztését. Ahogy írták, egy olyan játék, mint a Diablo III, ráadásul folyamatosan viszi is a pénzt a központi szerverek futása miatt. Plusz azt se felejtsük el, hogy a Blizzard azon kevés cég közé tartozik, amelyik nem dob a kukába egy játékot, mert 1 éve adták ki, és simán patchelik a régi játékaikat is; a D2 utolsó patche alig pár hónapja élesedett. Ha szerinted ez a mentalitás nem érdemel annyi tiszteletet, hogy kifizesd, hogy használod a terméküket, akkor - szigorúan szerintem - inkább ne is játssz egyik játékukkal sem és maradj az ingyeneseknél, amik olyanok, amilyenek.
-
Szergei
tag
válasz
mikromanus #103 üzenetére
Nekem változatlanul az legnagyobb gondom, hogy azáltal, hogy a szerverről spawnolnak a mobok, a cuccok és még ki tudja mi, azt eredményezi, hogy lehet akármilyen erős gépem, ki vagyok téve annak, hogy a legváratlanabb pillanatokban beakadhat, laggolhat. Van akit ez nem zavar, de engem nagyon irritál, hogy még ramdiskről is megakadhat, az meg főleg, hogy minél "lassabb" a háttértár, annál jobban érezhető. Itt most kicsit összemostam a rövid megakadást a lag-gal, de feltételezem, hogy előbbi is az állandó internetkapcsolat következménye - abból jutottam erre, hogy néha meg órákig nincs semmilyen gond.
Persze, túl nagy veszteség nem ér, talán 1-2 alkalommal haltam meg összesen lag miatt, viszont azt is érdemes megemlíteni zárójelben, hogy ha gond van náluk szerver-oldalról, és be se lehet lépni a battle.net accounton kersztül, akkor játszani sem tudok azzal, amiért fizettem.Nem látok rá olyan mértékben a gazdasági oldalára, nincs közgazdász végzettségem, úgyhogy erről nem kívánok vitázni nagyobb mélységben, csak egyszerű logika alapján közelítettem meg ezt a kérdést - biztos fel tudtok hozni még ezer érvet, hogy miért lenne baromság az offline mód - nem akarom szétoffolni a topic-ot, annak örülnék csak, ha legalább abban egyetértenénk/egyetértenének az offline módot ellenzők, hogy az üzleti öngyilkosság akkor lenne teljes, ha nem hozta volna vissza bőségesen a befektetett pénz sokszorosát a játék, így ha nem a maximum profit lenne a lényeg, akkor ennyit igazán megtehetnének a PC-sekért, mert nem mennének csődbe, kicsi a valószínűsége a Blizzard-játékok történetét nézve, hogy valaha is veszteséges lehet, amit kiadnak a kezeik közül.
[ Szerkesztve ]
-
"És a szoftver gyártásának egységára 0, ha olyan tölti le aki nem tudja megvenni akkor kb mindegy, nem kerül plusz pénzbe a cégnek azzal ellentétben amit szajkóznak..."
Gratulálok, megszületett a napi bullshit.Amiről Te beszélsz, azok a kalózellenes szervezetek becslései, és ott tényleg sántít a dolog, de a szoftver gyártásának, fejlesztésének költségei az eladott példányszámtól függetlenül megmaradnak.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
polgi803
őstag
Én is helyeslem azt, miszerint a D3 olyan lett amilyennek lennie kellett volna az elején...nem az az idétlen AH...lehet megköveznek,de akkor is egy rakás sz@r volt...és ez akkor is tény,ha sokan nem fogadják el. Ez így már nosztalgia Diablo...ezzel már élvezni is lehet a játékot,ahogy "egészséges" nem farmolgatni,mint egy h...lye...már bocsánat.
-
mikromanus
veterán
Egy csomó cég játéka a megjelenést követő hónapban is már a béka segge alatt van vételárban. vagy fél-egy év után biztosan. Egyszerűen mert mindig ott a lehetőség, hogy ha drágának érzi valaki, akkor ellopja az offline (vagy offlineban is nyomható) járékot.
Miért károsítanának bárkit is? Semmi kényszer nincs hogy megvedd. Ha meg megveszed, de nem tetszik a "Terms of agreement", akkor visszaviszed és visszaveszik 30 napon belül. Valami ilyesmi van az EULA-jukban. Persze ha olvasatlanul elfogadod, akkor utána már kevés a helye a zúgolódásnak.edit: szoftver esetén fejlesztési költség van, online játéknál meg ott az üzemeltetési költség is. Sok cég megvan ilyen szintű hülyeségek nélkül is, de csak ritkán jönnek ki vele jól. Minden cég saját döntése milyen mozgásteret enged a csalóknak és tolvajoknak + mennyiben "védi" a felhasználóit.
edit-edit: a nem tudja megvenni és nem veszteség, meg ősrégi bullshit. Ha nem tudja megvenni, akkor ne vegye. Nem "Jár" senkinek alanyi jogon. Ha nem kell neki, vagy nem fizetőképes kereslet, akkor semmiben se köteles a gyártó/fejlesztő biztosítani a szabad elérést. A hangsúl yitt az egyenlő bánésmódon van ha ennyire szereted a hangzatos kifejezéseket. Amiért más fizet, azt miért kapná bárki más ingyen?
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz
Wolverine #95 üzenetére
Érdekes, csomó cég nem csinál ilyet, ennél még a steam is fényévekkel jobb, az meg megy offlineban... amúgy az ők problémájuk, oldják meg anélkül, hogy a becsületes vásárlót károsítanák.
(#103) mikromanus
Amiket mondasz nagyon hangzatos de teljességgel demagóg. Sok cég megvan ilyen szintű hülyeségek nélkül. És a szoftver gyártásának egységára 0, ha olyan tölti le aki nem tudja megvenni akkor kb mindegy, nem kerül plusz pénzbe a cégnek azzal ellentétben amit szajkóznak (alapvető hibaként beszámolják az összes letöltést elvesztett profitba és ezt a sok zérós számot lobogtatják miközben köszönő viszonyban nincs a valódi veszteséggel).[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
A teljesen offline tartalom ésszerűtlen és teljes üzleti öngyilkosság. Semmi érv nem szól mellette. Ilyen lenne kb felhasználó oldalról (lakás példával):
- a dolgos többség megveszi a lakást egy jobb környéken. Fizetik a részleteket hosszú évekig
- az üresen álló lakásokba beköltözik fizetés nélkül pár "nomád". Emellett még követelik az azonos bánásmódot, csak ingyen (pl víz, gáz, áram).
Ja. tök jó lenne.eladó/kiadó oldali példa:
Elad a cég havonta 20 autót. Ó, már sokat keresett. Adjon ingyen ezután annak aki nem engedheti meg magának, vagy nem akar fizetni érte. Igen. Valóban. teljesen logikus. Adjuk ingyen amit pénzért fejlesztettün/gyártottunk/vettünk. Teljesen ésszerű.Konzol meg nem jó példa. Ott macerásabb lenne megoldani az online kapcsolatot folyamatosan + más is a felvevőpiac.
PC hack and slas: "100 óra? brühühűdeszarlett! Gimmídömoníbekk"
Konzol "30-40 óra? aztaaa, de veszett tartalmas. Az már két évnyi FIFA*, vagy CoD*"
*=a konzolokat meg a tucatsorozatokat nem ismerem, így elnézést ha ezekben épp több tartalom lenneBattletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
törölt tag
Ha Te csinalnal egy jatekot nem tennel meg azert mindent, hogy azt ne tudjak ellopni? Vagy vakon megbiznal az emberekben, hogy majd ugyis megveszik?
Konzolosok koreben nincs ez a p*cs meregetes, hogy percenkent linkelgessek a talalt cuccaikat vagy a karakteruket esetleg ki a faxagyerek a netes videok miatt stb. Ez offline modban mar nem sok embert erdekelne hiszen lehet, hogy cheatelve lepte meg a dolgot ami lehet ki sem derulne.
Lattunk mar ennel sokkal rosszabb Ubi-s fele DRM-et ami minden volt csak elfogadhato nem.[ Szerkesztve ]
-
Szergei
tag
válasz
Wolverine #79 üzenetére
Veszélyes lehetne persze, de részben önmagamat ismételve hirtelen mégis néhány érv az offline mód mellett:
-A játék bőven behozta az előállítási költségeket, rengetegen vették/vennék meg (PC-re is), ez árulkodó adat a kiegészítőről alig egy hét után...
-Konzolon mégis megoldották
-Ez nem havidíjas, mint a WoW, nem érné őket akkora veszteség az esetleges kalóz szerverek miatt
(Aki gyorsabban szeretne fejlődni, az feltételezhetően úgyis cooperative-ban megy, ott meg akár maradhatna a jelenlegi rendszer)-Végül, de elsősorban: illene a PC-s játékosok igényeit előtérbe helyezni, belőlük gazdagodtak meg
Valahogy meg kellene találni az egyensúlyt a profitmaximalizálás és a lehető legjobb játékélmény biztosítása között, igaz, ez leginkább leginkább a kiadók sara, nem a Blizzardé, és a mai világban kb. irreális elvárás, de talán egy Blizzard kaliberű cég képes lenne példát mutatni ebben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #89 üzenetére
Es akinek nincs Legendary kiadasa az veheti meg jo dragan a kulon a DLC-ket mert a Steam nem irja felul az ujabb verzio, sot meg sem engedi venni a jatekot ...
(#90) Wolverine :
Ami kb. 2 honapja tortent, hogy szerezzenek visszatero vasarlokat.
Meglephettek volna ezt elobb is csak akkor senki nem mondta volna, hogy ez a kiegeszito erdeme.(#91) Vistaboy:
Itt inkabb a Blizzard es a Cenega/Zenimax hyperszupertularazasarol van szo. -
Wolverine
félisten
Nem azért "szívatnak", mert szegények, hanem azért, hogy egyáltalán kapj új játékot PC-re és ne költözzenek ők is teljesen konzolra.
-
bencze
senior tag
Nem az, aki feltör egy játékot, rontja el a játékélményem hanem a blizzard aki emiatt kényszerít, hogy online legyek. Engem szivat, mert túl szegények... hát nem is tudom melyikünknek van több pénze. Pedig én elég sokat fizettem nekik mindenfélére.
-
Vistaboy
veterán
Elnézést, korán van még és már rég játszottam a Skyrimmel, természetesen Alduint értettem legyőzött alatt...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
Azért ne hasonlítsátok már a Skyrimet a Diablo III-hoz, mert ég és föld a kettő. Teljesen más műfaj. Ennyi erővel egy Call of Duty és Battlefield játékot is felhozhatnánk példának, hiszen ha belegondoltok, ott mennyit fizetnek a játékosok a programért? Az EA és az Activision évenként több DLC-t ad ki a játékhoz, egyenként 15 dollárért, ehhez még hozzájön az alapjáték borsos ára és a prémium tagság előfizetése. És abban mégis mennyi content van? Mindössze pár órányi egyjátékos élményt nyújt, mégis több millióan megveszik a játékot és később a pályákat is, mégpedig a multi miatt.
Ott nem töltenek el azzal több száz órát, hogy néhány pályán oda-vissza kergessék egymást és azon versengjenek, ki öli meg többször a másikat? És ezt csinálják orrvérzésig. Spawnolnak, lövöldöznek, meghalnak, megint spawnolnak, megint lövöldöznek, megint meghalnak... ez nem repetitív? Ja, hogy ott überállatkirály a grafika? És akkor mi van? Attól még például engem rá nem tudnának venni, hogy játszak vele, mert egyszerűen ki nem állhatom a stílust. A grafika nem csak technológiából áll, hanem művészetből is. A Diablo III pedig művészi grafikával van ellátva, ami lehet, hogy technológiailag nem hipermodern, de aki azt mondja rá, hogy csúnya, azt nem is érdekli maga a játék, mert leáll egyből fikázni a látványt.
A Skyrimmel én is több száz órát játszottam, egészen pontosan 396 órám van benne és mind a mai napig újrakezdeném, mert szeretem a nyílt világú RPG-ket. De a Bethesda játéka sem volt olyan olcsó, mint ahogy itt folyton felemlegetitek (A CE 40K volt megjelenéskor, a normál pedig 11K, erre később jött a Dawnguard és a Dragonborn DLC, egyenként kb. 5K-ért). Mégis megérte, mert ennyi órám van azóta benne. De ha belegondolsz, mi sem egyszer öltük meg azóta Andruilt, legalább tucatszor végigvittük, más-más karakterrel és kaszttal. Bár a sztori változatos volt, de a főszál ugyanaz maradt. Ami meg a grafikát illeti, az is nagyon szép volt megjelenéskor, mégis akadtak olyanok, akik már akkor agyba-főbe moddolták, mert nem volt olyan fotórealisztikus a látvány, mint szerették volna. Manapság meg már senki nem játszik modok nélkül, mert mindenki a grafikáért van oda, nem pedig a szórakozásért, amit nyújtani tud - tisztelet a kivételnek.
Az más tészta, hogy a játékok többségét később akciósan be lehet szerezni Steamen akár 75% engedménnyel is, de pl. a Blizzard a kiegészítő előtt féláron adta a Diablo III-at, aki már akkor sem vette meg, azt egyáltalán nem is érdekli a játék, így nem csoda, ha fikázza. A Diablo III és a Reaper of Souls is egy más célközönség számára készült, mint a Skyrim. A Bethesda programja a szerepjáték fanoknak tetszik, míg a Diablo elsősorban hack & slash. Én speciel szeretem mindkettőt, már a Diablóval is 345 órát töltöttem el (ennyi a karakterek játékidejének összesítése).
Az alap Diablo III nekem is csalódás volt, legalábbis hónapokkal a megjelenés után, mert egyszerűen magasabb szinten már nem tudtam haladni előre megfelelő felszerelés hiányában, AH-ra meg nem volt pénzem. De attól még nem írtam le a játékot, amint megjelent a 2.0.1 patch, egyből elővettem és azóta is folyamatosan játszok vele napi egy-két órát, mert immár sokkal jobb felszerelés esik, így a nehezebb szintek is előbb-utóbb meglesznek. Csapatban játszani pedig sokkal jobb, mióta bejött a klánendszer, még társakat is könnyebben találunk multira.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
GeryFlash
veterán
válasz
#57919488 #83 üzenetére
Skyrim Legendray edition ami a dlck után jött kir 1-2 hónappal 8 rugó, én karácsonykor 6-ért vettem.
sien : Nem csúnya, inkább úgy fogalmaznék hogy ronda
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
D2 LoD: 1 act, 2 kaszt, rúnák, rebalance
D3 RoS: 1 act, 1 kaszt, mystic (vele enchanting), loot 2.0, Nephalem Riftek, Adventure mód és bountyk, a nehézségek átalakításaMelyik hozott többet a játékba?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#57919488 #81 üzenetére
Kb 8-9K-ért lehetett már rendelni 2011-ben... bár összehasonlíthatatlan a kettő, de milliárdszor több kontent és játékóra volt abban mint ebben az egy kiegészítőben. Na mindegy, a lényeg, hogy szerintem túl van árazva, bárki bármit mond. Csak azért mert a Blizz megteheti. 4-5000-et megadnék érte, de többet soha.
-
Ren Hoek
veterán
Azért a Gyíkék rendesen tudnak árazni. A Skyrim nyolcezer valahány forintos ára 2011-ben, és most ez a kieg? Ehh...
Anno megvettem a D3-at, és hatalmas csalódás volt. Minden órát bánok amit farmolással töltöttem... szerencsére egy Barbár inferno + pár paragon level után végleg abbahagytam, mert már viszolyogtam tőle, így nem veszett sok óra. Nem mintha kényszerített volna bárki is a játékra, csak a "ha már kifizettem 14K-t, akkor..." érzés...Az üdvözítő, hogy végre nincs többé AH, ami számomra főleg megmérgezte a játékot. Rengeteg hibát kijavítottak ez 100%. Az újítások pedig érdekesnek tűnnek az új acttal. Bár ez még mindig kevésnek tűnik a DII LoD-hoz képest.
Lehet később még újra előveszem a kieggel együtt, ha olcsóbb lesz. -....de még ennyi idő után is olyan szintű undor tölt el a pályákat meglátva, hogy kösz nem. Meg azt a telefonos cuccot is letöröltem, a reset kód meg valahol a szekrény mélyén pihen
Na meg ~23K-t összesen kifizetni, azért elgondolkoztató, hogy azért már ultra minőséget és rengeteg tartalmat várna az ember.
Ja meg XBOX-on tényleg van offline mód? Hát ez is mellbe vágott... Akkor csak megtudták csinálni a kliensoldali futást. Persze PC-seket továbbra is szopatják, pont azokat akiken annyi pénzt húztak be, hogy egy 150 méteres színarany Diablo szobrot emelhetnének...
(#79) Wolverine: ikszbokszon megcsinálták. Remélem mielőbb feltörik a játékot, és szórják majd a kalóz verziókat box-ra
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
Ha lenne offline kliens, abba bele kéne építeni egy csomó olyan funkciót, amit fel lehetne használni a warez online szerverek kialakításához. Így viszont a szerveren lehet az egész (mobok spawnolási kódja, loot kiadás, ilyesmik), ami ilyen szempontból veszélyes lehetne.
-
sien
aktív tag
válasz
#57919488 #72 üzenetére
tehát most az az álláspont hogy a d3 csunya?
haha. ne haragudj. hahahaha.
Szergei:
- ha nem online lenne minden harmadik játékos warezben tolná
- vicces ez a "sokat köszönhet" rész, jó szándékból és nagylelkűségből vették a játékaikat a népek? azigen.
- nézesd meg az internetkapcsolatod. vagy velem kegyes a blizzard mert nagyon ritkán van lag. nagyon, nagyon ritkán.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz
#57919488 #72 üzenetére
+1, végre megértette valaki amit mondok
-
Szergei
tag
Én sem állítottam, hogy jótékonysági szervezet lenne a Blizzard, és az árat sem kritizálom (bár távolról sem olcsó azért), a minőség valóban megvan, nekem továbbra is az a problémám, hogy szerintem éppen a Blizzard az, aki nem bukna annyit a "koponyások" miatt, bőven bevállalhatna annyi "kockázatot" a PC-s tábor kedvéért (mert tényleg rengeteget köszönhet nekik), hogy legalább egyjátékos módban ne legyen kötelező az állandó internetkapcsolat, ez az, ami szerintem leginkább bosszant elég sok embert még rajtam kívül (most nem a partvonalról kívülről okoskodó trollokra, hanem a tényleges vásárlókra/játékosokra gondolok). Ha ezt lagmentesen, észrevehetetlenül csinálnák, akkor nem lenne akkora tragédia.
Azt is leszögezem, hogy tisztában voltam vele vásárláskor, mind az alapjátéknál, mind a kiegészítőnél, hogy kell majd a folyamatos internet-elérés, de éppen a 2.0.1-es patch, és az ah eltörlése adott némi reményt, hogy talán most végre ez is megszűnik, vagy legalább minimalizálják a lagok mértékét, azáltal hogy többet költenek a szerverparkjukra (az emlékezetes error37 se hiszem, hogy user error lett volna anno - de a napokban is voltak érdekes várólisták, és akkor nem is a ddos támadást jelölték meg okként).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most ti tulajdonképpen egy szubjektiv teszt pontozásán vitatkoztok?
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #70 üzenetére
A Blizzard regen hozta a grafikai elvarasokat hiszen a WoW jobban nezett ki mint az akkori konkurensei es meg szebb is volt MMO letere 2004-ben mint a 2002-ben megjelent Morrowind is ami csak single p. jatek volt.
Diablo 1-2 es Starcraft/Warcraft reszek sem voltak csunyabbak mint az akkori jatekok.
Az ido elteltevel az ujabb jatekaiknal a grafikai fejlodes elfelejtodott de a marketing miatt az lett a megmagyarazas, hogy ezek szandekosan neznek igy ki... hat persze(#71) Gertrius:
Nem kell BF4 grafika ide. Csupan el kell fogadni, hogy ha valami csunya attol meg lehet jo is[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
válasz
GeryFlash #65 üzenetére
Éppenséggel nézhetne ki úgy is (stílusban meg látványvilágilag is) mint a Battlefield 4 csak rohadtul nem illene a Diablo atmoszférájához. Így jó a grafikája ahogy van, és az alapjátékhoz képest sokat fejlődött a kinézetben - megtartva a hangulatát. híhí
Nekem a PoE, vagy mmo-k közül bármelyik amelyik nem WoW pont az az egy dolog nem tetszik, hogy tű éles az egész, szinte kiszúrja a szememet
és a játékstílushoz nem illik (számomra). Egy Diablo vagy pl. Torchlight 2 még baltával faragottabb grafikája sokkal jobban bejön.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz
Wolverine #67 üzenetére
A warcraftban nem voltak ilyen mosottak a textúrák ha maxra tekerted, itt ezt hiába teszed nem segít... A Blizzard játékok minőségéről nem is vitatkoztam, de a grafikában soha nem voltak jók, az a bajom, hogy miért nem lehet az adott tulajdonságok szerint értékelni, attól mert még a játék jó a grafikája elavult, a stílussal nincs baj, csak a végeredménnyel, 2008-ban jó lett volt, 2014-ben nagyon kevés.
Attól mert még a grafika szar lehet rá 90%-ot adni, nem fogunk felháborodni, cserébe nem kell azt hazudni, hogy ez szép csak neked nem tetszik.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Glenda
addikt
-
Szergei
tag
Pedig mindenki jogosan háborodhat fel a lag miatt, aki megvette eredetiben. A Blizzard (illetve a kiadójuk) tudomásom szerint minden PC-re kiadott játékból hatalmas profitra tett szert, sőt ahogy írtam, a PC-seken keresték hülyére magukat, erre őket büntetik a legjobban ezzel az agyatlan drm-mel -nyilván a kiadó nyomására-, ugyanazzal a pofátlanul undorító hazugsággal, amit egyre több kiadó mantráz, hogy "akkora a warez a pc-n, hogy nem is éri meg kiadni semmit, vagy ha mégis, védekezni kell a gonosz kalózok ellen, mert különben éhen döglünk." Szerencsétlenek, ha holnaptól csak abból a pénzből élnének, amit a wow-előfizetők hagytak náluk, akkor is kb. 500 évig adhatnának ki naponta AAA kategóriás játékokat ingyen, és úgy sem lennének anyagi problémáik.
Félreértés ne essék, én is elítélem a warezt (de csak abban az esetben, ha valaki nem azért csinálja, hogy kipróbáljon egy játékot demó hiányában, hanem mert eleve nem fizetne sosem).
Ha nem lenne drm, valószínűleg akkor is bőven nyereséges lett volna a Diablo 3 (a korábbi blizzard-játékok eladásaiból következtetek erre),
Ezek után végképp nem értem, miért azokat szívatják, akik nélkül sehol sem lennének most (PC-s játékosok)[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
válasz
GeryFlash #65 üzenetére
Nem az volt a cél, hanem az olajfestmény-hatás. Lehet utálni, ahogy a Warcraftok rajzfilmességét vagy a StarCraftok túlzásait is, de azt kár mondani, hogy a választott stílusban nem jó, amit produkálnak.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Wolverine #64 üzenetére
Nem kell hiperrealizmus, elég lenne ha nem lenne olajfestmény hanem minimum olyan éles grafikája lenne mint a Poe-nak... Addig amíg ez nincs stílustól függetlenül nem ér ez 9 pontot, de még 8-at se.
-
Wolverine
félisten
válasz
GeryFlash #54 üzenetére
Csak akkor, amikor ezt megadják a WoW-ban is.
A grafikát lehet szidni, de a Blizzard nem törekszik a hiperrealizmusra; és a választott stílusban ez a kinézet szerintem remek.
-
ooooobi
senior tag
A játékélmény felét? Az hogy folyamatosan keresgéltél, hogy találj egy olyan tárgyat amit valaki véletlenül túl olcsón rakott ki, te meg a sokszorosáért visszaraktad? Vagy any*ztál mert elvitte elöled egy AH bot? Esetleg te is azt futtattál? Ha ez neked szórakozás volt akkor igazán nincs ahhoz jogod, hogy azokról a játékosokról mondj véleményt aki szereti, mert mondjuk másokkal együtt tolja, közben dumálva esetleg egy behütött sör mellett. Én jól elvoltam az alappal is, igaz nem is raktam bel több száz vagy ezer órát. A kieggel meg 3-4 óránál többet nem játszottam, de tetszik amit eddig látok. Ha azt vesszük, hogy más AAA cimek amik nem multisok sokszor 5-6 óra alatt végigvihetöek, nekem megérte azt a 25€-t amit kifizettem érte.
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
GeryFlash
veterán
Vannak sokkal értelemesebb védelmi rendszerek is mint a DRM
-
Integra
titán
nálad elég súlyos szellemi és értelmezési gondok lehetnek, te akkora überfaszacool csávó vagy, hogy majd kiszakadsz az internetből is....
csak tudnám, honnan szalasztják az ilyen félkegyelműeket is, mint te vagy..
na, de mindig van egy topictroll...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
bencze
senior tag
válasz
GeryFlash #54 üzenetére
A napokban jó nagy lagok voltak, anyázott is mindenki rendesen. Simán lehetne single / lan (ip címes) játék is, akkor az ember nem lenne kiszolgáltatva a fél világ net problémáinak. Az az idióta drm...
-
-
GeryFlash
veterán
Amúgy arról lehet tudni valamit, hogy megoldható lesz egyszer valamikor az állandó netkapcsolat kikapcsolása mondjuk egy patchel mint a Sim Citynél?
-
Gandhi
csendes tag
válasz
mikromanus #44 üzenetére
Igen, tudom hogy meghívhattam volna magamat 40 USD-ért. Nem arról van szó, hogy ez az összeg földhöz vágna, a tisztelt játékostársak finanszírozták még az utolsó hetekben is a sokszorosát.
Az a gondom, hogy a Blizzard az EU szcénának drágábban szolgáltat kevesebbet. Kivették az AH-t, ami nekem a játékélmény felét nyújtotta, és sosem került be az a PVP a játékba, ami engem további farmolásra ösztönözhetne. ( és már nem is fog, nem sokára itt a HOS) Nekem nem öröm azért farmolni, hogy jobb helyen legyek egy ladderen, vagy hogy nagyobb statú level 70-es AI-kat csapkodjak.
Nem nézek le semmilyen gamert, azért mert játszik. Szerintem ez a játékmechanika rohadt monoton történet / content nélkül.
http://www.youtube.com/watch?v=ywHVHwpbA-8 /// http://www.sk-gaming.com/video/140348-Fishstickz_vs_DKS_ESL_Clanarena /// http://youtu.be/jrvoOG_NH40
-
GeryFlash
veterán
,,Grafika: 9"
Na ne.... Soha nem értettem anno se, hogy a Pcguru/Gamestar miért veszi egybe a játékot a grafikával, vagyis ha egy játék jó de csúnya, a grafikája korszerűtlen akkor is mennek a csillagászati pontok.
Ez a játék meg kifejezetten nem 2014-es szint, mosottas textúrák, kidolgozatlan karakter modellek...
A játék lehet 90%-os, de a grafika jóindulattal is 7-es. (Most lehet jönni azzal, hogy nem kell grafbuzinak lenni, de sztem idiotizmus összemosni a játékértékelést a grafikával, Path of exile ami szintén nem Crysis sokkal szebb mint a Ros vagy az alap Dio3. Ha már különtárgyaljuk a játék tulajdonságait akkor értelemsen)Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Szergei
tag
Alapos cikk, grat hozzá, viszont én most egy kicsit technikai oldalról trollkodva írnék le néhány gondolatot:
Vistaboy:
"a gépigény érezhetően megnőtt, a videokártyám ventilátorai néha eszement módon felpörögtek, a Blizzard fórumán pedig egyes jeleneteknél túlhevülő grafikus chipekről is beszámoltak"VGA-oldalról szerintem nem sok változott, mivel sajnos még mindig kellően alacsony felbontású a monitort használok (1680x1050), így eléggé beteg beállításokkal játszom (HBAO+, 32xCSAA NVIDIA-driverből ráérőltetve), és nem nagyon érzi meg a VGA, igaz, egy GK110 annyira még nem elavult, de a Tahiti (280X) sem, szerintem bőven kussban kellene dolgoznia még akár 2560x1600-ban is, főleg akkor, ha plusz effektek, és szűrök sincsenek driverből ráerőltetve, úgyhogy az, hogy nálad felpörögtek a ventilátorok, illetve, hogy egyeseknél túlhevültek a grafikus chipek, valószínűleg épp abból adód(ha)tott, hogy "túl gyors" a játék, 100-200 fps-nél azért jóval többet dolgozik a gpu, mint bekapcsolt vsync-el, de ez szinte minden játékra igaz. Persze aki nem 60 Hz-es monitort használ, azt ez nem vigasztalhatja, viszont úgy sem gondolnám, hogy jobban terheli a kártyákat, mint az alapjáték.
Két súlyos problémát látok, -és most kezdek el (jogosan) trollkodni akkor- ami inkább hatással van a sebességre és befolyásolhatja (ronthatja) a játékélményt:
Az egyik a (Blizzard-játékokra) mindig is jellemző optimalizálatlanság CPU-részről, én is i7-3770-et használok, de nagyobb harcoknál 30 fps közelébe is csökkenhet a teljesítmény, úgy, hogy 3.9 GHz-en jár a (talán nem teljesen elavult) CPU.
Ez valószínűleg -fórumos beírások alapján is- a hangcsatornák számával áll összefüggésben, "low"-on kellett hagynom a menüben (32 channel), 64-128 csatornával 10(!) fps alá is bezuhanhat, - igaz, hogy nagyon kevés helyen van ilyen, de egy alkalommal is nagyon bosszantó. Állítólag 4.5+ GHz-es 4770K-n sem jobb a helyzet.
Főleg akkor tapasztalható, ha rengeteg elit mob jön egyszerre, az act III-as Rakkis Crossing még mindig, ahol leginkább előfordulhat, de Westmarch-ban is láttam hasonlót.
A másik, az meg az időnként elkerülhetetlen lag, és beakadás, ami az állandó internetkapcsolat szükségességének "áldásos" velejárója.
Legalább az ah megszűnésével párhuzamosan megoldhatták volna végre, hogyha éppen nem cooperative-ban játszom, akkor ne kelljen már egyfolytában internetelérés. Nevetséges, hogy néha még ramdiskről is beakad, ha kinyítom a ládát a városban, vagy megnézem az inventoryt (nem olyan mértékben, mint ssd-ről, vagy hdd-ről, de látható így is). Nem érdekel, hogy ez volt a koncepció, és így írták meg, mondhatják (álságos és hazug módon), hogy a "warez miatt" kellett, ha konzolokon megoldották, PC-n illene, ha már a PC-sekből keresték degeszre magukat, őket köpik leginkább arcon ezzel.
Ezeket leszámítva egyébként teljesen elégedett vagyok a kiegészítővel, szerintem nagyon jó lett, az act V viszonylagos rövidsége sem zavar, az ah eltűnése a 2.0.1-es patchel meg kifejezetten örvendetes (számomra, de ez magánvélemény).[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
Simán előfordulhat azért hosszú távon:
- barbár weapon throw build: skill erőforrás csökkentők hasznontalanná váltak (fury fogyasztóból fury generator lett a skill)
- life leech kivezetésre került lvl 70-ig (a korábbi élettöltés rendszer átalakul és az "alapja" 60-ason is kisebb hatásfokú. Az ilyen item kevesebbet ér picit)
- explouit és hibajavítások: mondjuk erre csak skill példám van. A Wizard Arcane Torrent Cascade rúnája chanelling alatt minden sebzésre adta a torrenteket és nem csak a torrent sebzésre. Az arcane torrent itemek ebben az időben értékesek voltak. Javítás után visszasüllyedtek a középmezőnybe.Persze ezek csak kivételek. Egyébként se várható el, hogy egy-egy item évekig értékálló legyen egy ilyen játékban. Az lenne csak az egész játék halála. Legalábbis a legjobb item kategóriánál. Meg aztán az "átlag" user az ilyen speckó buildeknek még a környékére se dugja az orrát. Az ilyesmi megmarad rétegbuildnek, meg "mikro hülyeségei)" rovatban emléknek.
-
mephi666
nagyúr
...a szex is elég repetitív tevékenység, mégis évek óta ugyanazzal űzöm és még mindig nagyon jó
nem érzem magam betegnek se és a játék ha úgy vesszük rokon műfaj, mert kellemes időtöltés a közösség nagyja számára (akinek meg nem, az gondolkozzon el inkább, hogy meg kell-e győznie a többséget a saját "igazáról"?)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bird
addikt
válasz
olbaidhun #46 üzenetére
Amikor a jobb gear funkciótlanná, céltalanná válik nem játszok tovább.
Ez lesz a mottóm annyira szép és igaz.... Egy hackn slash játékban a jobb gear mikor válik funkciótlanná?!
Erről a Lenin összes eme gyöngyszeme jut eszembe:
Ha elismerjük, hogy a természetben objektív törvényszerűség uralkodik, s hogy a természet objektív törvényszerűsége megközelíthető hűséggel visszatükröződik az ember fejében, akkor ez materializmus.
Kezet foghattok tigriskoma!
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Alg
veterán
Nem, valószínűleg az a baju(n)k, hogy szerinte(d):
Aki ezt a játékot ezerötszázadjára is végig tudja játszani, annak valószínűleg súlyos megoldandó problémái vannak az életében.
Persze aki esténként nem a gép elé ül le a haverokkal tolni 1-2 órát, hanem kocsmázik/diszkóban költi a pénzét/kiskertet kapál/bélyegeket nézeget/sorozatokat néz halomra/egyéb bármi hobbija van, annak nincs semmi problémája.Ne nézzük már le, és főleg ne sértegessük a másikat a hobbija miatt.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // https://flic.kr/ps/45HeuY
-
olbaidhun
őstag
Köszi a cikket érdekes az új kieg, nagy baj, hogy most érte el azt a szintet, amikor érdemes lenne jobban elmerülni benne, de én már eladtam az alapjátékot.
Nincs időm sem hozzá, így annyira nem bánom, de az imba blizzard termékek szerintem pokolba juttatják a fejlesztőiket.
(#45) Bird
+1[ Szerkesztve ]
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
Bird
addikt
válasz
mikromanus #40 üzenetére
Emberünk egy trolloló felesleges etetni.... Ennyi baromságot egy kommentben ami a d3-al kapcsolatos még életemben nem láttam. Hihetetlen mennyit hígult itt a színvonal.
Jó ha 100 óra játékórát ölt bele, a hatékonyság szót még hírből sem ismeri. Azt hogy multikulti a játék még életében nem hallotta.[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
Nem mindegy mire szúrod el az idődet ha úgyis játszol?
Nincs bajunk. Egyszerűen fogta a legelső verziós tök alap játékot, nyomta pár órát, "kiábrándult", most meg 2 év múlva jön és hirdeti az igét olyan dologban ami kb 95%-ban átalakult, csak nem tudja. Nem lenne ezzel se gond, ha nem ilyen arrogánsan és a játékosokat fikázva tette volna közzé a véleményét.Az árkérdés meg ugyan zavaró lehet, de kb senki se vesz euróért elektronikusan. No jó, én igen, de nekem a játékosok fizették még AH-s időszakban.
Aki elektronikusan veszi az is veheti dollárért. Egyszerűen felmegy az amcsi bnetre, bejelentkezik, nem saját használatot hanem ajándékot jelöl meg a vételnél. Kiküldik e-mailben a kódot, azt meg hozzárendeled a saját accountodhoz. Mission completed!
A boltok meg dollárért kapták. Azért olyan "olcsó". Legalábbis a 40 euróhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Kicsimix
őstag
Bár mit is válaszoltál neki mikro +1
A játék kib. jó lett és volt is. Egyetlen más játékot sem tudok mondani ami lekötött volna ennyi időre.
A teljes ACT 5 kipucolása nekem 10-11 órába tellett és 60 ról indultam. Más játékért is kb ennyit kérnek csak azokra a porosodás vár általában.. Szóval az árral sincs bajom és már megérte a kieg is.
Szuper a játék TY BLIZZ....Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
Gandhi
csendes tag
válasz
mikromanus #40 üzenetére
Nektek valószínűleg az a bajotok, hogy amit mond az részben igaz. Aki ezt a játékot ezerötszázadjára is végig tudja játszani, annak valószínűleg súlyos megoldandó problémái vannak az életében. ... és igen, ez a fajta dependencia hasonlít a szerencsejáték függéshez.
Ettől függetlenül a d3 az egyik legjobb hackandslash termék a mostani piacon. Más kérdés, hogy szerintem vicces, hogy egy quasi dlct 40 USD-ről 40 EUR-ra árazva adják EU-ban. Én most ezt kihagytam, de megértem azokat is akik befizették a droidadót.
http://www.youtube.com/watch?v=ywHVHwpbA-8 /// http://www.sk-gaming.com/video/140348-Fishstickz_vs_DKS_ESL_Clanarena /// http://youtu.be/jrvoOG_NH40
-
mikromanus
veterán
válasz
Tigerclaw #35 üzenetére
Ez a kedvencem:
"a barbár classt teljesen megismertem (skillek, rúnák, kövek, statok)"Tudom rád ez nem igaz, de általában minden "forever dt" barbár ezt hiszi. Gondolom akkor nyomtál Hammer babárt, seicmiceset, wt barbit, low fury buildet, sprintes csak széllel ölőset, maximum rend damage jellgűt és csak ici-pici részben azt a fránya búgócsigát? A teljesen "megismertem" az számomra nem egyenlő azzal, hogy "Megnéztem két videót és nyomtam az egyetlen létező dt buildet". Most meg abszolut értelmetlen buildről beszélni, meg egyik jobb, másik szar alapon ítélkezni. Elég szépen felhúzták a gyenge skilleket és rúnákat, meg szépen nerfelték/átalakították ami nagyon kilógott. Emellett van egy rakat item amivel eléggé egyedi irányba lehet fejleszteni a karaktert. Elismerem 2012-ben picit "érdekes" volt a játék. Mondjuk a kezdeti infernonak megvolt a maga varázsa. Enrage timer eliten, meg életvisszatöltés halálkor, csapattagok növekedésével emelkedő sebzés, drasztikus nehézségugrás actok közt. Ej, de hangulatos volt...
[ Szerkesztve ]
-
sien
aktív tag
válasz
Tigerclaw #27 üzenetére
szerintem ne akarj senki felébreszteni, se ráébreszteni a saját véleményedre. annyi butaságot írtál egyetlen kommentben össze. már az segítene sokat, ha rájönnél, nem egyetemes a véleményed, sőt, még az is lehet hogy nem többségi. én imádom a kiegészítő minden percét, de eszembe se jut téged ráébreszteni hogy ez igazából neked tetszik, csak még nem vetted észre.
-
Alg
veterán
Ja, most látom volt már, bocsi...
Nem volt kedvem végigolvasni a szokásost:
- sz@r mert unalmas, mindig ugyanaz, drága, nem esik semmi, és különben is hülye aki ezzel játszik
- nem sz@r és nem unalmas, tök jó lett most az endgame, nem drágaennyi játékidőért egyáltalán, esik is csak tolni kell neki, és különben is te vagy a hülye
- anyád
- te anyád
- modker"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // https://flic.kr/ps/45HeuY
-
mikromanus
veterán
válasz
Tigerclaw #35 üzenetére
Jó hosszú, de a lényeget látom. Nincs armory link. Ahogy sejtettem...
A fejlesztések lényege az, hogy erősebb elllenfeleket is le tudsz nyomni. Nem új ellenfeleket (bár az elitek elég sokan vannak és randomok), hanem erősebbeket. Hogy te istencsászár vagy normálon, az épp semmit se jelent. Azt még a kutyám is lenyomná orral.
"- Hell vagy Inferno szinten öltem utoljára Diablo-t. Nem azért mert akartam, hanem a játék erre vitt."
NIncs se hell, se inferno már és nem is kell sokszor végigjátszani. Egy játék után már bármelyik karakterrel mehetsz adventure módban, ott meg oda mehetsz ahova akarsz. Azért szépen leoltod a játékosokat eg yjó két éves infó alapján..."de amikor én abbahagytam még paragon level sem volt."
Meg gondolom Monster power se (ami most már megent eltűnt, de sokáig volt). Most komolyan. Belekötsz abba aki játszik, mert kb szerinted egy "gép", amikor totálisan fingod sincs hozzá. Játszottál vele mennyit is? 10-20 órát a legelején? És azóta is ennyire szar? Aztaaa!!!multi: nem jelent semmit. Csak akkor nem találsz társat egy kis csapatmelóra ha nagyon nem akarsz. A "haverok" vag ybe se dugták az orrukat D3-bam vagy kikoptak. Lettek újak. Kb online 30-50 egyszerre estébnként. Mondjuk én se nagyon ritkítok a friends listemen. De játékhoz társat mindig találhatok... Hajnali 3-4-ig,.
Eredetileg az AH aktívan be volt tervezve, mint játékelem. Most ki lett szedve,. Minden dropból (és craftból) megy. Sokkal jobban esik minden színes szar mint korábban. A planek is.
-
Alg
veterán
... és akik bármilyen multi játékkal játszanak, mind szerencsejátékfüggők...
- ugyanazon az 1-2 térképen szaladgáló emberekre lövöldözni naphosszat?
- több ezer kört versenyezni ugyanazon a pályán?Sőt, a horgászok is szerencsejátékfüggők, ugyanazon a vízparton üldögélni napokig-hetekig? Meg a természetjárók, ugyanazokat a túraútvonalakat járni?
A sportolókról ne is beszéljünk, ugyanazon a pályán ugyanazokat a mozdulatokat jájjj
Fúj, bolond mindenki az egész világon, csak én vagyok villamos
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // https://flic.kr/ps/45HeuY
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
mikromanus #31 üzenetére
Vannak playerek akinek az a legfontosabb a játékban legyen egy számláló amit folyamatosan növelhessen és aztán büszkén mutogathassák, hogy már ott tartanak.
Én nem ilyen vagyok. Nekem a karakter szintjének, gearjének és statjainak növelése, fejlesztése nem a játék célját jelentik, hanem csak eszközök ahhoz hogy újabb és újabb területet, dungeont, bosst és harcot láthassak és tapasztalhassak. (legjobban az újabb és újabb területek felfedezése és a story érdekel) Amikor a jobb gear funkciótlanná, céltalanná válik nem játszok tovább. Engem az achievementek közül is csak az érdekel, ami hozzáad valamit az élményhez és nem az hogy szerezzek 100 petet vagy 200 mountot, vagy hogy fél lábon körülugráljam a térképet.
De hogy válaszoljak a kérdéseidre:
- elértem a max szintet a D3-ban, de csak egy classal (barbárral, ha arra is kíváncsi vagy)
- kipróbáltam a többi classt olyan level 30-ig, de ekkor már nagyon untam az egészet
- Hell vagy Inferno szinten öltem utoljára Diablo-t. Nem azért mert akartam, hanem a játék erre vitt.
- elég fura lett volna 1 skillel végigmenni a játékon még normálon is. (elég sok kombinációt kipróbáltam)
- a barbár classt teljesen megismertem (skillek, rúnák, kövek, statok)
- a blacksmith-t és jewelert folyamatosan húztam, de jó receptem sosem volt
- Ha jól emlékszem 1-1 legendary és set itemet találtam, de mindkettő low level volt és teljesen hulladék, így hordani sosem hordtam.
- az új lehetőőségeket ki se próbálta (bountyk, riftek, gamble, új skillek) Ez szerintem igaz, de amikor én abbahagytam még paragon level sem volt.
- a multit Diablo 3 viszonylatban leginkáább úgy jellemezné: "igen, böszme nagy nemzetközi cég ez a Blizzard" (ha arra vagy kíváncsi, nem multiztam a D3-ban, mert egyik haverom se játszott a játékkal, ráadásul telepítéskor nem vettem észre hogy az alapbeállítás US így ott voltak a karaktereim.)[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bencze
senior tag
válasz
Neovenator #24 üzenetére
Igen, igényes. Én megvettem a torchlight 1, 2-t is, és azért a pénzért teljesen jó értéket hoztak de rögtön látszott, hogy ezt kis csapat sokkal kisebb budgetből tolta ki. A polish szót használtam volna de magyarul nem tudom jobban átfordítani. Az igényesség a részleteket jelenti nem a sztorit, vagy a fő game design elemeket, azon kisebb mértékben tud a pénz segíteni.
(#25) K_mester
Nem ismerem a Poe-t. Egyesek szeretik, mások szerint szar.
Elég jól leírják többen is.
Azt mondanám bőven megvannak a maga problémái.
Ha így állsz hozzá ne vedd meg a Ros-t mert nem éri meg. Talán megértem a hangulatod, hasonlóan negatív voltam én is a d3 kiadása után. Most sem az a játék amit igazán szeretnék, de több lényeges dolgot kijavítottak benne, ami miatt számomra szar volt.(#27) Tigerclaw
Én nem értek azzal egyet, hogy minden játék mmo kellene legyen. Akkor vagy előfizetéses lenne, vagy pay2win. És persze kimaradna csomó jó játék aminek köze nincs az mmo-hoz de szeretem őket, pl. civ5, xcom, biztos van más de sokat nem ismerek és ezek eléggé kedvencek.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Petyyyyy
addikt
Nem akarnak csinálni a sztoriból egy (mozi)filmet? Ez a pár perces videó bazira tetszett.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
mikromanus
veterán
válasz
Tigerclaw #27 üzenetére
"gondoljanak bele miért is játsszák ugyanazt a rövid játékot újra és újra"
Pontosan tudjuk miért játszuk olyan sokat. Az újra és újra meg bullshit. Van akkora változatosság (és mapméret) a játékban, hogy ennyi idő alatt amit te rááldoztál minden új legyen. Kb olyan vagy, hogy "jajj, nagy bejárható világot akarok". Aztán végigmész az úton mereven előreszegett tekintettel és neked ez volt a játék, de miért nem nagyobb?""maximális szintig tartó storyval "
Ez megvan kb. Már ha nem csak végignyomod a főküldetést és nem úgy játszol hogy kite-kite-kite-upszegydodge-kite-run-run-bosskill.A többire meg:
pontosan tudhattad, hogy mi lesz benne: milyen lesz a játékmenet, a kinézet, a tartalom. Rengeteg példát láthattál a béta patchből youtubeon és streamen is megjelenés előtt. A patchet megkapta az alapjáték is, de tesztelhetted ingyen előtte a PTR-en is. Semmi zsákbamacska nem volt. Ha ennyi alapján te "megbántad", akkor mi a lóért vetted egyáltalán meg? Aki annyi időt se szán arra hogy megnézze mire költ az utána ne zokogjon ha mást kap mint amire zsámít!. Nem a játék szar, csak te voltálhülyetájékozatlan. Saját hibádból.[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
Hm.. CicaKarom. Megadnád az armory linkedet! Kiváncsi vagyok mennyire alaposan ismerted meg a játékot hogy ilyen magabiztosan nyilatkozol arról hogy mennyi van benne és mennyire újrajátszható. Besaccolnám a max nehézséget ahova bemerészkedtél (normal?) Alaptalanul nem akarok senkivel példálózni, de általánosságban aki ilyen magabiztosan ossza az igét és bírálja Diablos játékostársait az:
- nem érte el a max szintet egy karakterrel sem
- nem próbált ki egy kasztnál többet (nem, a lvl 2-es karakter az nem "kipróbálás")
- nehézségi szintben nem merészkedett a felső 80%-ba se
- bal klikkes skillel nyomult az egész játékos pályafutása alatt
- nem ismeri a kaszt skilljeit, rúnáit és az alapvető játéktechnikai alapokat sem (pl mi ad sebzést, mi gyógyít vissza, mitől lesz jobb a védelem, mi lehet jó egy itemen)
- legendary és set itemet csak képeken látott, a craftról meg azt hiszi valami betegség
- az új lehetőőségeket ki se próbálta (bountyk, riftek, gamble, új skillek)
- a multit Diablo 3 viszonylatban leginkáább úgy jellemezné: "igen, böszme nagy nemzetközi cég ez a Blizzard"Persze ezek azért ritkán jönnek össze együttesen és te biztos azon kivételek közé tartozol, akik mindent átskipelve 5 órányi végigjátszás alatt (csak act 5) mindent teljes alapossággal kiismertél és nem tudnak neked újat mutatni. Egyébként is felnőtt ember vagy. Ihatsz alkoholt, lehet jogsid és választhatsz, tehát nehogy már bemagyarázza valaki neked, hogy nem te vagy a világ közepe!
(#27) Tigerclaw
Nem, nem újra é sújrajátszod. Egyszer lejátszod és után ahúzol hentelni adventure módba. Minek "újrajátszani" ha már betéve tudod a történetet és mit mond Azmodan miküzben épp a torkát szorongatod? Szóval adventure-bounty-rift, meg egyéb móka lehetőleg csapatban és akkor nincs annyi duma benne. Jó az. Ha dumát akarsz, akkor ott vannak a társak TS-en.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
-
ripla
addikt
válasz
Tigerclaw #27 üzenetére
soha nem értettem ezt a fajta megnyilvánulást. az irigység beszél belőled, vagy ez csak ilyen divat, hogy a blizzardot fikázni kell?
"A világ legjobb könyve, filmje is rohadt unalmassá válik, ha az ember egymás után 5x 10x 100x olvassa/nézi újra."
meg is válaszoltad a saját felvetésedet, innentől kezdve nem is értem mi a probléma.
a diablo, sőt maga a hack n slash műfaj, amióta megjelent, nem szólt másról mint egyszeri történet végigjátszásról, majd a folyamatos karakterfejlődésről. itt most annyi változott még pluszban, hogy ezt megvariálták pár fajta dologgal, amik a végigjátszás után lesznek elérhetőek."Igen, lehet hogy én azt vártam, hogy a Diablo 3 is egyfajta (MMO)RPG lesz..."
pontosan így van. ez nem mmorpg, hanem hack n slash. soha nem is akart mmorpg lenni.
komolyan nem is értem mit vártatok. a játék végre hozza a második rész hangulatát, de egyeseknek ez sem jó, ez sem elég, minden szar, fúj-fúj blizzard....
szerintem hagyjátok az egészet, mert nekem úgy tűnik, hogy egyszerűen kinőttetek a számítógépes játékokból. -
Tigerclaw
nagyúr
Szándékosan fogalmaztam nyersen, de nem azért hogy megbántsam a Diablo rajongókat, hanem hogy felébresszem őket, hogy gondoljanak bele miért is játsszák ugyanazt a rövid játékot újra és újra. A világ legjobb könyve, filmje is rohadt unalmassá válik, ha az ember egymás után 5x 10x 100x olvassa/nézi újra.
Ha más kiadóról és más játékról lenne szó akkor a tesztelők ezt nagyon alacsony pontszámmal jutalmaznák és a játékosok se vennék meg. Én is megvettem anno és megbántam. Azt hittem hogy a D3 egy a mai elvárásoknak megfelelő játék lesz, nagy nyitott világgal a maximális szintig tartó storyval és küldetések, mellékküldetések százaival. Igen, lehet hogy én azt vártam, hogy a Diablo 3 is egyfajta (MMO)RPG lesz, de azért mert a mai kor elvárásainak ez felel meg. A D3 sok tekintetben a 90-es években ragadt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
ripla
addikt
amikor megvettem a sima diablo 3-at, akkor annyira fel voltam tüzelve, hogy egyből a gyűjtőit vettem meg.
első végigjátszásra hatalmas csalódás volt a játék, utána persze adtam neki még egy esélyt, de aztán végleg lemondtam róla.
viszont most, hogy végre rendbe szedték a loot rendszert, kiszedték az ah-t (végre!!), rendbe rakták a játékmenetet és hozzácsapták ezt a +1 act-ot, most már én is azt mondom, hogy na ez igen, ennek ilyennek kellett volna lennie a megjelenés napján.
tegnap vittem végig, és teljes mértékben elégedett vagyok. rengeteg pluszt ad a játék, ebből a legfontosabb a nagybetűs hangulat.
szóval, aki ugyanabban a cipőben jár mint én, hogy csalódott az alapjátékban de mégis szívesen játszana egy hack n slash játékkal, az nyugodtan vegye meg és játsszon vele. a régi diablo 2 hangulat köszön vissza az új act minden egyes részletéből. teljes mértékben megéri az árát.
köszönöm a blizzardnak, hogy sikerült kiköszörülniük a csorbát. jót tett a játéknak, hogy elküldték a francba jay wilsont, és kevin martenst ültették a helyére aki olyan játékokon dolgozott előtte, mint a baldur's gate 1-2, tales of the sword coast, neverwinter nights, dragon age origins, mdk2 és a star wars knights of the old republic.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hat azert a PoE sok tekintetben felulmulja az alap D3-at es megis F2P kategoriaban van. Verseny kepes konkurencia es megsem mondanam igenytelennek, sot.
Ettol fuggetlenul 1x majd megveszem a D3 kieget de mar ugy allok hozza kb. 15+ ora es utana uninstall mert biztos vagyok benne, hogy az endgame (mar ha van) nem nekem van kitalalava. -
Neovenator
senior tag
Igényes...szomorú világ lesz az, ahol a Blizzard által nyújtott (végtelenül klisés, lebutított, a lehető legnagyobb embertömeg ízlését kiszolgálni vágyó, ezért törvényszerűen, mocskosul középszerű) teljesítmény már igényesnek számít...
Talán egyszer, valaha...még a W3 előtt valamikor...manapság azonban már teljesen McDonalds kategória, amit csinálnak...finom (már akinek), de szar."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
kovsol
titán
válasz
Csöbronit #21 üzenetére
Ha megnézzük az eredeti amerikai árakat akkor kiderül, hogy nem teljes játék áron adják.
Ugye 60$ vagy EU-ban 60€ egy teljes játék ára jellemzően. D3 RoS 40$/€ és a SC2 HoS is 40$/€. Csak ugye itt nálunk olcsóbban adják a teljes játékokat valamiért, de ezek a kiegészítő lemezek viszont kb megmaradtak az eredeti áron.SC2 feldarabolása tényleg viccesen el van húzva, de ott legalább egy teljes játék single player küldetés sorozatát kitevő tartalmat adnak, és a multihoz is adtak hozzá.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Dáin
csendes tag
Számomra is kellemes csalódás volt a változások serege, nekem a legeslegjobban a *zene* hiányzott a Diablo3-ból, nekem a játék összes részéről Mat Uelmen (a 2. rész fő zeneszerzője) jutott az eszembe, számomra ő a sorozat "hangulatfelelőse".
Nekem a Diablo-hangulathoz nem elég az irtás, kell a hangulat is és ezt a grafika mellett a Dio3-ban sajnálatosan háttérbe szorított zene adta meg. Vicces volt, hogy egy x millió dolláros AAA programban nem fizettek élő "igazi" zenészt, zenekart, se semmit (v.ö. a híres Dio2 Tristram-gitáros főtémáját) Szintetizátorról, szólt ami volt az is, annyira művi. mesterséges prüntyögés volt, hogy megutáltam hallgatni gyorsan.
Utáltam, hogy nincs zene, csak ambient, meg háttérzajok. Sehol egy dallam, semmi. Számomra a buta és kiszámítható háttértörténet mellett a zene hiánya volt a legfájóbb.
Ezt részben orvosolták, azt hiszem, van zene, végre hegedű, meg vonósok a hegedűk meg a vonósok. Sajnos Mat Uelmen nincs - ezért csak félsiker.
Van darkulás, komolyabb témák, nem csak a pg-13 volt a cél. A sztori ugyan rövidke, de a követők és a történetük tetszett, a NPC-k a sztorik ugyancsak, szóval itt is sok a javulás.
Szóval nekem bejött, megenyhültem a harmadik rész iránt, nyomom minden este, ajánlom másnak is.
-
Csöbronit
tag
Én nem vitatom,hogy igényesek a cuccaik,de annyira szerintem nem hogy ezek az árak indokoltak legyenek. (még az alapnál oké,mert mennyi évet vártunk rá,de ez a kieg messze túl van árazva ) A Starcraft 2-vel is amit csinálnak szerintem az is egy vicc. De ez már nem tartozik a tárgyhoz.
FaZe Clan Member - MLG player
-
bencze
senior tag
válasz
Csöbronit #19 üzenetére
Azért ez is relatív. A Blizzard igényes cuccokat csinál. Az eredeti d3 nekem sem tetszett sok minden miatt (gameplay dolgok ami szubjektív), de millió kis részletre odafigyeltek, és sokkal bugmentesebbek szoktak lenni a cuccaik mint sok más terméknek. Nem véletlen, hogy hadseregnyi ember dolgozik a játékaikon, szerintem meglátszik ennek a pozitív hatása.
Hogy el tudnak szúrni gameplay dolgokat, hja, az nem annyira erőforrás kérdése, azt izomból nem lehet megoldani. De sok mindent igen-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Csöbronit
tag
Ennek a feléért talán megvenném,de hát a Blizzard mindig is nagyon értett a túlárazáshoz. Az a csoda hogy nem 15-ért adnak 2 átvezetőt.
FaZe Clan Member - MLG player
-
bitblueduck
senior tag
Magáról a történetről nem akarok sokat írni
Ja hogy az is van? Azt hittem azt majd a következő patchben fogják kiadni. Szerintem a fő történet annyira mély mint a jó öreg counter strike-ban, és ahova jut az olyan klisés, hogy tragédia.
Amúgy maga a játék ezt leszámítva 9/10, mert olyan mint a tetrisz: repetitív de mégis jó.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Xirtam
veterán
Ez most ismertető, vagy könyv, vagy teszt? Segítek nem teszt.
-
nonsen5e
veterán
A D3-at annó az Annual Passel szereztem meg mellékesen, (akkoriban arra még csakis a csillámpóni miatt jelentkeztem fel). De új géppel gondoltam egyszer kipróbálom, annyira bejött már akkor is, ugye azt a tényt leszámítva, hogy nem esett semmi bármennyit játszottam.
Kieg előtt még vacilláltam, hogy mégis csak 10k azért a tartalomért amit ad, de minden
centjétfillérét megérte, az egész játékot megváltoztatta, nagyon jó az egész game, nekem 10/10!Említetted a hegedűáriát, na én meg pont azt keresem youtubeon már napok óta, mert egyszerűen baromira tetszett, persze elismerem nem csontokkal teli lévő csatornába való, de mégis... Hát nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
Szerintem a Diablo 3 - ezzel a kiegészítővel is - pár nap (ha kipróbál minden classt, kicsivel több) után csak azok számára élvezetes, akik olyanok mint egy kutya aki századszor is farkát csóválva hozza vissza az eldobott botot. (ezzel nem a kutyákat akartam megsérteni)
Vegyél vissza, elég sok fórumtagot lekutyáztál most.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Xahsio
csendes tag
"Vagyis ha van három karakterünk, egyiknek P100, másiknak P60, harmadiknak pedig P10 volt a szintje, az új patch telepítését követően ezek összeadódnak, így mindegyik P170-en áll"
Ez nem igaz. A 3 karakter által megszerzett xp mennyiségét adja össze, azonban mivel nem minden szinten azonos mennyiségű XP-t kell megszerezni (hanem szintenként egyre többet és többet), ezért a végeredmény nem 170, hanen sacc per kb. olyan 130, max. 140 lesz.
-
zrubi
senior tag
"egész csak színtiszta grind"
Valóban. De ennyi is a célja.
Aki többet akar ebből kihozni, annak ott a hardcore mód. Persze az is csak grind, ám egyetlen élettel rohangálni a mobok között aaaz kicsit más fílinget ad a dolognak
Az árát pedig inkább az előfizetéses játékokhoz kell mérni, ahol ennyirét 2-3 hónapot játszol maximum. Arról nem is szólva, hogy ez csak a magyar pénztárcának sok, máshol ezen senki nem problémázik. (aki mégis, az meg játszik majd tört szervereken, ahogy eddig is)
zrubi.hu
-
bencze
senior tag
Szerintem is ilyen kellett volna legyen eredetileg. Sok mindenben még a d2 lod alatt van, de most sokkal élvezetesebb játszani mint a d3 classicban. Az AH eltörlése, és hogy nem 'muszáj' kínlódni infernon (tormenten) mind jó dolgok.
Akinek meg nem tetszik a játékstílus az ne értékelje, ez a kategória ilyen, karakterfejlesztés (amiből lassan már szinte csak a gear maradt). Én pl jelenleg experten tolom, mastert bírom, torment kicsit nehézkes / lassú szóval van még miért játsszak. Még pár napot tuti kitart. Az ára relatív, ha az árát mozijegyhez hasonlítom, már a többszörösét elszórakoztam vele ez a pár nap alatt.Nyilván ha valaki minimálbérből alig éldegél annak nem futja rá...
-
"Ha a Diablo III teszt megírása előtt játszhattam volna vele két-három hónapot, és azt követően kellett volna véleményt mondanom, biztos nem kapott volna ennyit. De megjelenés után nem sokkal még olyan hatást gyakorolt rám, mint most a kiegészítő."
Akkor erre a kiegészítőre is kevesebb pontot adnál 2-3 hónap elteltével?
Egyébként nem értem a fanyalgókat: a Diablo mindig is a grind-ról szólt, ennek színvonalas megvalósításán felül mi mást vártak? Oké, a Lord of Destruction jóval hosszabb volt, de ma már ez a rövidülés általánosnak nevezhető a játékoknál...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Callisto
őstag
Tökéletes megfogalmazása annak amit mindig is gondoltam magam is, de elmondani nem tudtam sohasem.
Tulajdonképpen akik nyomják a köröket egymás után kajabálva, hogy esett egy legendary és jobb lett X ponttal Y tulajdonsága a karinak, mind szerencse játékfüggők. Van aki azt hangoztatja, hogy a lényeg az irtás. Mégsem az irtásról lelkendeznek, hanem arról, hogy hány legendary, set tárgyat dobott neki a félkarú rabló 1000 óra alatt és hogy most X ezerrel jobb a damage.
Kérem szépen aki átlag naponta 2 órát beletolt megjelenés óta (ez nagyjából 1000 óra játék) ebbe az egyetlen játékba az nem más mint (szerencsejáték) függőség. Én is 450 órát már játszottam vele, igaz 100 óra után rájöttem, hogy ez egy kalap szar (az egész lootrendszer és AH stb.). 3 karit még felhúztam, mert az még is valamiben újat mutatott, majd hagytam is a francba. Inkább játszottam más játékokkal az erre szánt időmben, melyek új történetet, újdesignt, grafikát stb. is mutattak és nem ugyanazokat a köröket futtatták velem azért, hogy legyen 2 ponttal jobb cipellőm.
Most 2.0.1-nél elővettem és tény, hogy így kellett volna kiadniuk alapból. Blizzard nem ahhoz ért, hogyan csináljanak színvonalas kiegészítőt. Ahhoz értenek, hogyan adjanak el végül elkészült játékot több darabban darabonként egész árért.
A kedves cikkíró pedig egyértelműen elvakult fan, ha az alapjátékra ugyanannyit adott, mint most erre hozzátéve, hogy ilyennek kellett volna lennie alapból. Én és sok millió másik játékos is látta már az alapnál, hogy az el van cseszve. Persze kivételek és elhamarkodottan ítélők mindig vannak.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem a Diablo 3 - ezzel a kiegészítővel is - pár nap (ha kipróbál minden classt, kicsivel több) után csak azok számára élvezetes, akik olyanok mint egy kutya aki századszor is farkát csóválva hozza vissza az eldobott botot. (ezzel nem a kutyákat akartam megsérteni)
Ez egy nagyon élvezetes és nagyon rövid játék, igényes emberek számára kvázi nulla újrajátszási potenciállal. Tök mindegy, hogy XP-nek, szintnek, paragon szintnek, nephalem valornak, vagy akárminek nevezgetik át az egész csak színtiszta grind. Akinek élvezetes többszázszor-ezerszer ugyanazt a rövid és teljesen lineáris történetet végigjátszani csak azért hogy nőjön egy számláló annak ez tökéletes.
Az esetleg javuló felszerelésnek sincs semmilyen funkciója, hiszen azzal is csak ugyanazt a játékot lehet újra és újra és újra és újra végigjátszani.
A grafika, a harcrendszer, a level design, a classok, az ellenfelek nálam mind 10/10-et kapnának, de a map és a story nagyon klisés és nagyon rövid 2/10, az újrajátszás meg 1/10.
A RoS-ra visszatérve, egy nagy büdös lehúzás az egész ezzel az árral, hiszen ez nem is egy rendes kieg, inkább csak egy nagyobb DLC, de az ára annyi mint egy teljes játéknak.
Az árát inkább félrerakom másra.
-
Vistaboy
veterán
Tormenten még nem láttam, de pontosan azt sem tudom megmondani, hogy alacsonyabb nehézségen mikor lehet növelni. Elképzelhető, hogy csak az első néhány esetben engedi.
-
LLKobe
veterán
Bizonyos esetekben lehet növelni, például én Crusaderrel menet közben állítottam egyre magasabb szintre, ahogy fejlődtem.
Értem. Ezt nem tudtam
De torment szinteket is lehet így növelni? Mert én csak ott szoktam játszani, és még sosem láttam lehetőséget a növelésre.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Vistaboy
veterán
Bizonyos esetekben lehet növelni, például én Crusaderrel menet közben állítottam egyre magasabb szintre, ahogy fejlődtem. Pontosítom a szöveget, a másikat pedig kijavítom. Köszi.
(#2) xRagna: Kérdés, mit nevezel elhamarkodottnak.
Ha a Diablo III teszt megírása előtt játszhattam volna vele két-három hónapot, és azt követően kellett volna véleményt mondanom, biztos nem kapott volna ennyit. De megjelenés után nem sokkal még olyan hatást gyakorolt rám, mint most a kiegészítő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Véleményem szerint a Reaper of Souls című kiegészítővel együtt lett a Diablo III egy olyan játék, aminek már megjelenéskor is lennie kellett volna.
Ezek szerint a D3 9,5/10 értékelése elhamarkodott volt?
-
LLKobe
veterán
Ez pedig azért jó, mert akár menet közben is megváltoztathatjuk a nehézséget (Increase/Decrease Difficulty).
Ez nem igaz, csak decrease-elni lehet.
Miután az életszívás (Life on hit) 60. szinten már csak 10%-os, afelett pedig teljesen megszűnik,
Itt a life steal-ről beszélsz, nem a LOH-ről
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
Új hozzászólás Aktív témák
gp Eljött a Halál Angyala, és nincs előle menekvés. A Reaper of Souls úgy szippantja be a játékosokat, mint a bevezető videóban Malthael az emberi lelkeket.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest