Hirdetés

Diablo III: Reaper of Souls - Teszt

Hirdetés

Kicsomagolás és telepítés

Megérkezett a Diablo III: Reaper of Souls című kiegészítő-csomag, mellyel a Blizzard ismét bebizonyította, hogy mesteri szinten képesek egy játék újrajátszhatósági értékét növelni új tartalmak hozzáadásával. Habár az alapjátékról már készült egy viszonylag részletes bemutató - itt megtaláljátok -, azonban a 2.0.1 verziószámot viselő patch rengeteg játékmenetbeli újítást is tartalmazott, ezért azoknak is érdemes elolvasniuk a bemutató első felét, akik még nem rendelkeznek a kiegészítővel. Először is lássuk a dobozt közelebbről (A képek minőségéért elnézést kérek, a fényképezőgépem meghibásodása miatt kénytelen voltam ezúttal mobillal fotózni, remélhetőleg így is kivehetőek).

A Reaper of Souls című kiegészítő a Blizzardtól már megszokott minőségű csomagolásban érkezett. A DVD-tokot egy kihajtható, ízlésesen illusztrált borítóval látták el, melynek fedelén Malthael, az új főellenfél látható. A borító belső oldalán az új játszható kasztról, a Crusaderről láthatunk egy képet, valamint néhány új pályarész fotóját és pár skill leírását. Maga a DVD-tok a játék lemezét tartalmazza, ami meddő hivatást teljesít, hiszen mostanra már mindenki letöltötte a kiegészítő tartalmát is, mégpedig a 2.0.1 patch telepítésekor. A korong mellett egy kétrét hajtott lap található, ami elvileg a játék kézikönyve, gyakorlatilag csak azt írja le, hogy kell telepíteni a Reaper of Souls című kiegészítőt és mik a használatának előfeltételei.

A kézikönyv mellett két vendégkódot is találunk, egyikkel a World of WarCraft, másikkal pedig a Diablo III Starter Edition aktiválható (Ez szintén felesleges dolog, hiszen bárki letöltheti az ingyenes próbaváltozatot, aki rendelkezik egy Battle.net fiókkal). A vendégkódok mellett egy harmadik kártya is lapul a csomagban, mellyel a HearthStone című gyűjtögetős kártyajátékhoz kapunk egy ajándék kártyapaklit. A Collector's Edition ennél lényegesen több bónuszt tartalmaz, ezek a normál kiadás mellékletei. A kiegészítő használatához először is létre kell hoznunk egy Battle.net accountot, letölteni az asztali alkalmazást, majd megvásárolnunk a Diablo III című játékot és aktiválnunk azt fiókunkban (Redeem a Code). Azt követően már aktiválhatjuk a Reaper of Souls kódját is, amit szintén ugyanott tudunk megtenni. Fontos, hogy a Diablo III Starter Edition nem megfelelő, mindenképp kell a teljes verziós alapjáték is a kiegészítő használatához!

Telepítést követően a Diablo III: Reaper of Souls könyvtára mintegy 15 GB helyet foglal el merevlemezünkön, de ennek legalább a dupláját érdemes szabadon hagyni, mielőtt nekiállnánk, ugyanis a játékfájlok konfigurálása során felkúszhat 35 GB környékére is a helyfoglalás. Persze ez csak azokat érinti, akik újonnan vásárolták meg a programot és nincs elég nagy sávszélességük, ezért lemezről kell telepíteniük a játékot (A többieknek már gépükön van a kiegészítő teljes tartalma is, melyet a kóddal tudnak aktiválni). Gépigényt tekintve is történt változás, néha keményen felpörögtek az AMD R9 280X VGA ventilátorai, ha akciódúsabb jelenet zajlott a képernyőn. De általánosságban is mintha picit hangosabban forognának a légkavarók játék közben, mint azt az eredeti Diablo III legnagyobb csatái alatt tették.

Mielőtt rátérnék a kiegészítő ismertetésére, elöljáróban annyit hadd mondjak el, hogy sokan voltunk az eredeti Diablo III megjelenését követően, akik pár hónapig gyakorlatilag éjt nappallá téve játszottunk vele, majd később abbahagytuk - különféle okok következtében -, és most felmerült bennünk a kérdés, hogy megéri-e újra elővenni a játékot, esetleg megvenni a Reaper of Soulst. A kiegészítőért én 9.890 forintot fizettem, vagyis majdnem annyiba került, mint annak idején a Diablo III, ami 12.790 forint volt megjelenéskor. Egyesek sokallják ezt az összeget egy kiegészítőért és valahol őket is meg lehet érteni, hiszen ha összehasonlítjuk az alapjáték és a kiegészítő tartalmát, akkor a reális ár valahol 5.000 forint környékén lenne érte. Ám egy Diablo rajongó, aki már eddig is több száz órát ölt a játékba, habozás nélkül kifizeti érte ezt az összeget, hiszen a kiegészítő által hozott újításoknak köszönhetően ismét újabb hónapokon keresztül lettünk ellátva szórakozással. Márpedig ha képes ugyanannyi időre lekötni, mint az alapjáték, akkor igenis megéri az ahhoz közeli árat.

Azoknak a játékosoknak is, akik drágállják a kiegészítő árát, érdemes újra elővenniük a játékot, ugyanis már a 2.0.1 patch önmagában is annyi újdonságot tartalmaz, mintha csak egy másik programmal játszanánk. Az Aukciós Ház bezárásával egy új korszak vette kezdetét, mostantól nincsenek euróval feltápolt karakterek, mindenki a maga által talált felszerelést használja, így kellő mennyiségű játékkal bárki szerezhet über tárgyakat. Persze ez nem fog pikkpakk összejönni, a Blizzard gondoskodott róla, hogy ismét játékórák százain keresztül kelljen farmolni a legjobb elérhető dolgok után, ám ezúttal nagyobb esélyünk van egyedül is boldogulni. Természetesen a Diablo III főleg csapatjáték, így aki hamarabb szeretne maximális szintre jutni karakterével, mindenképp csatlakozzon egy parti tagjaihoz. Ennyit bevezetésként, most lássuk először a 2.0.1 patch újításait, melyek mindenki számára elérhetőek, akár megvette a kiegészítőt, akár nem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények