Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pít
tag
válasz Szten Márs #1600 üzenetére
JA!!!!
Gyík vagyok!!! Akkor minden rendben..
Bocs, és Köszi!!!A processzor füsttel működik, ha egyszer kijön belőle, tönkremegy.
-
Gorneck
legenda
válasz Szten Márs #1598 üzenetére
Spiritbe mekkor venti van, hogy egy 4centisnel jobban hut?
Gorneck#1239
-
wrz
aktív tag
válasz Szten Márs #1598 üzenetére
Köszi, jónak tűnik ez a kis ketyere.Amúgy milyen fordulatszámon hajtod?
Minden ellenállás hasztalan!
-
Szten Márs
nagyúr
A legkisebb fordulatszámon hajtsd, akkor nem igen van hangja.
Amúgy én nem a hozzáadott szabályzóval állítom, hanem speedfannal, így én a minimum alatt hajtom, kb 3900-on.
Előtted szólónak: nemtom mekkora de máshogy van megolva mint a nyol centisek, ez ilyen malomkerkék szerűen fúj. Amúgy néztam JÓPÁR 4 centist, meg ezt is a legjobb hozzáférhető műszeremmel, a kezemmel És ez még így 3900-on is sokkal jobban fúj, mint azok. 8000-en meg brutál Bár akkor a hangja is sajna. -
anulu
félisten
válasz Szten Márs #1600 üzenetére
reggelt ultimate-el is komoly gondok vannak ám, ha A8N-SLI-vel próbálkozik az ember... rebootol össze-vissza. régi, ''sima'' Everest teljesen jó.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Pít
tag
válasz Szten Márs #1604 üzenetére
A C & Q miatt miatt miért ment csak a felén a proci?
Nektek milyen BIOS van fent?A processzor füsttel működik, ha egyszer kijön belőle, tönkremegy.
-
Pít
tag
Ja!
Ezért szeretném, hogy 2x1024Mb legyen...
Csak még nem éri meg 1Gigás modulokat venni!
Úgyhogy amíg lehet, kihúzom az ídőt, gyűjtök....
Mert 512-ről sok-sok pénzért nem érné meg 1024-re váltani... ha így is ketyeg!
Akkor várok picit, és ''lépek '' nagyobbat.. s akkor nem kell a 2X512-t is árulni...
Legalábbis így gondolon...A processzor füsttel működik, ha egyszer kijön belőle, tönkremegy.
-
somé
őstag
Viszont kevesebb pénzért már érdemes akár 2x512-re váltani,akár 500-asra,vagy felette..persze ha tuningolsz.Messze még az az idő,mikor ténylegesen 2x1giga megfizethető áron lesz,főleg 500-as...
A mai gémekhez pedig már 2x512 minyimum ajánlott...hiába van gyors memód,de kevés.Én is így voltam vele...Tech-No-Logical World.
-
Talas
tag
A lapom topicja elég lapos de kb. ua mint a tietek. Ha tudtok segítsetek.
ASUS A8N-E
A 64 3000+ Venice + Zalmann 7000 AlCu
ASUS 6600 GT + Zalmann 700 AlCu
Kingmax Superram 2*512 MB
Seagate 200 Gb SATA
Samsung Dl DVD-RW
A kérdésem a következő:
A memóriák anti tuningja miatt nekem aszinkronban kell húzni a gépet ez már világos.
· A memóriát hogy kell itt beállítani, – és lehetséges e a korábbi teszt (itt a Prohardveren tesztelték) értékeit beállítani a Kingmax superramnak (fesz. 2,6 V-on 2,5-3-3-6 és itt megy-é az 1T-s időzítésen) – hogy a procituning menjen
· A proci szorzót nem tudom 9*-nél feljebb állítani.
· A PCI frekinél van (auto, to cpu, meg 33 Mhz) itt melyikre kell állítani?
· Q-fan settingsnél a Zalmann megáll, ha enable beállításra rakom, szerintem ez a fordszám szabályzó miatt van, a 1008 biosban már javították a dolgot nem tudom van-e, (volt-e) valakinek hasonló gondja és a biosfrissítéssel ez megoldódott-e neki.
Az alaplapi hangkártya optikai kimeneten keresztül milyen minőséget ad ki, és dvd filmek hangjánál mit kezd a 16 bites felbontással egy házimozi erősítő.
Az A8N-E nél a Rev 2.00 lapnál nekem már az újabb hűtő van az alaplapi csipen és a hangja elfogadható, kb. 5300-on megy és kb. 38 fokos. -
somé
őstag
A memó időzítések állítása,és a procituning(fsb emelés)2 különböző dolog.
Persze erősen összefügg.
Nálam megy 400-on 6-3-3-2-1T-n.
A memód ugye 400-as,tedd 400-ra,időzítéseket hagyd gyárin:7-3-3-2,5-2T.
Emeld az fsb-t mondjuk 220-ra,PCI frekit tedd 33-ra,így fixálod,mert tuningnál kell.Máshoz ne nyúlj,esetleg ha nem indul,adhatsz nagyobb időzítéseket a memónak,és feszt a procinak.
A szorzót is hagyd 9-en,feljebb nem is tudod állítani,csak lefelé...Tech-No-Logical World.
-
Szten Márs
nagyúr
''A memóriák anti tuningja miatt nekem aszinkronban kell húzni a gépet ez már világos.'' Jó neked mert nekem nem
A memória időzítéseid a CPU akármin belül a DRAM settings menüpontban állíthatod be. Persze minnél kisebbre veszed az időzítéseket, annál kevésbé húzhatod majd az órajelét.
A CPU szorzót nem is fogod tudni 9-nél feljebb állítani, tekintve, hogy az A64-ek szorzóját csak lefele lehet állítani a gyári értékekről és a 3000+ -osod gyári értéka a 9x.
Ha a zalmann megáll az azért van mert hideg a procid és nincs szüksége a venti működésére - ez normális, sőt jó.
PCI frekit ha fixálni akarod tedd 33MHz-re. -
Trak
addikt
Egy hülye kérdés:
Ha 1 darab VGA-t rakok a lapba, akkor mindegy, hogy melyik slotba rakom a kettő közül?''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
őstag
Hali
Nekem is ilyen lapom van és sokat bajlódok a gépemmel.
Nyitottam egy témát ez ügyben: http://www.prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=203605&start=0
(a leírt hibát nem csak otthon produkálja immáron...)
akinek esetleg ezzel kapcsolatban van tippje légyszi segítsen!izé
-
Zoli71
tag
Nekem a második slot-ban van. Mivel nem játszom, ezért nem is derült ki a számomra, hogy ez csak 1x-es sebességű PCIE.
most az EZ selectort átváltottam. Így 2 darab 8x-os sebességű PCIE-s Slot-om van. Az EZ warning-ot kikapcsoltam a BIOS-ban. Mivel nélküle is tudom, hogy nincsen SLI-be kötve 2 kártya .
Ja, az egész buli azért van, mert nem fér el a hűtővel együtt a karim a (szintén cserélt) chipset hűtőtől.Zoli
-
Zoli71
tag
válasz Szten Márs #1613 üzenetére
Mostanában 2x úgy elszállt a windows xp-m memória tuning miatt, hogy újra kellett telepítenem. Ez sem volt egyszerű, mert előtte formáznom kellett a vinyókat.
Azóta a jobb konfigokról diskimage-t csinálok.
Nem is értem a dolgot. Sokszor előfordult már, hogy reboot vagy reset lett egy roszabb memória tuning miatt, de sosem volt belőle ekkora gáz.
Most mindkét esetben a Windows konfigurációs fájlja totál gáz lett. Még javítani sem lehetett. Ha repair üzemmódban indultam, akkor az administrator password megadása után újrabootolt a gép.Zoli
-
őstag
Valami segítség nem ártana, hasonló hibával még senki nem futott össze?
izé
-
bit_vector
tag
válasz Szten Márs #1621 üzenetére
pl. úgy, hogy a registry száll el egy nagyon túlhúzott memórialap miatt...
Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/
-
Zoli71
tag
válasz bit_vector #1622 üzenetére
Bizony. Nem is lehet máshogy. Erős összefüggés volt a memória túlhúzás és windows reset között.
Még egy sima WinXp újrainstall sem sikerült vinyó format nélkül. Megvizsgáltam a lemezt DOS alól és igencsak megsérült szegény. A windows pedig újrainstall próbálkozásnál zokon vette, hogy a Windows\System32\config könyvtár korrupt volt.
Úgyan így a pagefile is meg tud sérülni úgy, hogy tele lesz a file linkelési hibával. Ilyenkor windows boot simán resetel, mert elhasal a pagefile-on.
Mindent egybe vetve: Windows barátunk simán el tud visszaállíthatatlanul szállni egy rosszul megválasztott mem tuning miatt.
Az eset óta már 3 diskimage-t készítettem. Természetesen nem tartom meg mindegyiket.
Még valami: lehet, hogy az NTFS érzékenyebb az ilyen elszállásokra? Nekem csak az (NTFS) van már évek óta.
[Szerkesztve]Zoli
-
Pít
tag
Zalman xx7700 Cu procihűtőt használ vki?
Vélemény?
Nem túl nehéz a vasnak? 900gA processzor füsttel működik, ha egyszer kijön belőle, tönkremegy.
-
Talas
tag
válasz Szten Márs #1613 üzenetére
időközben rájöttem, hogy 9-nél nem fog följebbmenni a szorzó, csak az tévesztett meg, hogy az alaplap leírásában szerepelt nagyobb érték is, nyilván más procikhoz tartozóan, csak elsőre az jött le hogy manual tuningban ezek az értékek is beállíthatók.
tudom hol lehet állítani az időzítéseket, a gondom inkább az, hogy a 400-as kingmaxokra azt írták, hogy már 420 körül kifulladnak.
Én kb. 2200 körül szeretném hajtani a procit, gondolom ez alapfeszen menni fog, de ahhoz 250-es fsb tartozik, na erre írtam én azt, hogy aszinkronba kell nyomni a ramot. Ha sügér vagyok és nem így van, akkor viszont homályosíts fel légyszi'.
Amúgy a 4 alap memóértéken túl van még vagy+6 beállítási lehetőség ehhez aztán holt láma vagyok. Ha ebben tudtok segíteni az nagyon kira lenne.
Viszont amit időzítésben ki lehet hozni belőle azt azért szertném. Nyilván 500-as hardcor-ral könnyebb lenne.
A zalmann nem azért állt meg. Kiderült, hogy a fesszabályzó meg a Q-fan rohadtul nem komálja egymást, és menet közben, amikor kb. 36 fokos volt a proci akkor ált le a cpu venti. Ezt úgy vettem észre, hogy a PC probe hol 28000 , hol 0 RPM-et írt ki. Na akkor vettem le a ház oldalát.
Most kivettem a potit, q fan enabled és a zalmi kevesebbet is forog, kb. 1200 és 1500 között változik a fordszám és a proci is 30 és 38 fok között mozog.
Érdekes módon a Chas1 fanra rákötve (amit szintén vezérel Q-fan) minden gond nélkül megy a poti min feszen is -
Talas
tag
Gyári időzítés nekem 2,5-4-4-8 1T-nél így stabil is.
Az a gond, hogy ezen kívül van még vagy 6 beállítás is (lásd előbbi hsz.) és nem tudom hogy itt mit érdemes és hova állítani.
Neked alap 200 fsb mellett megy 6-3-3-2-1T-n, vagy 220 fsb -nél? Adtál neki + feszt?
Ha nem jól állítok be egy értéket akkor az milyen gondot okozhat? -
veterán
Valóban erős az összefüggés, mert már a boot során is a memóriába tölt a win és a virtuális memória is ott van, ha bizonytalan a memória, akkor mihez fordulhatna a win, Szépen összeszemeteli és tönkreteszi magát ide-oda linkelgetéssel, átvariálja a registry-t, a lapozófájl pedig végleg érvényét veszti.
Önmegsemmisít... -
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
-
Pít
tag
Jó!
Köszi!
Azért kérdeztem, mert láttam akciósan, eléggé ócsóért...
A referenciahűtő elég hangos tud lenni...
De lehet, hogy inkább várok vízhűtésig...A processzor füsttel működik, ha egyszer kijön belőle, tönkremegy.
-
klambi
addikt
Akárki akármit mond ez a lap az egyik legjobb sorozata az ASUS-nak és szerintem jöhet mindenféle intel ez megbízható és még a tuningokat is jól bírja és ennél már nem is kéne jobb mert minek ha az ember nem akar fojton új játékokkal jáccani (de az SLI miatt még ez is1+ dolog,+939-es foglalat meg mindden faja procit elvisz)szóval szerintem ez az egyik BEST alaplap!!'más nekem nem kell'
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
klambi
addikt
Énse láttam és nem is tapasztaltam semmi rosszat róla szóval
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Mr.Skyline
senior tag
én is nagyon örülök neki, hogy tetszik a lap
nekem is ilyen alaplapom van már 1 hónapja, csak épp még nem üzemel, mert lóvé hiány miatt nem tudom megvenni a procit meg a memcsiket
de ha egszer összejön
jó lenne már látni ketyegni az uj cuccost"Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük"
-
lacus23
tag
Hi Srácok!
lenne egy olyan problémám, hogy egyszerüen
Nem mér a EVEREST semilyen memoria sebességet a 3 közöl egyiket sem
Mi lehet a probléma?A remény hal meg utoljára!
-
anulu
félisten
válasz lacus23 #1640 üzenetére
Ultimate? nekem sima A8N-SLI van, nálam resetel... a régi Everest teljesen jó viszont.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
lacus23
tag
Hi!
megoldottam nagy nehezen!
Müködik!!!!!
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészle MemóriaOlvasási sebesség
Athlon64 1933 MHz Asus A8N-SLI Deluxe nForce4-SLI Dual PC3400 DDR 5208 MB/mp
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória Írási sebesség
Athlon64 1933 MHz Asus A8N-SLI Deluxe nForce4-SLI Dual PC3400 DDR 1554 MB/mp
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Késleltetés
Athlon64 1933 MHz Asus A8N-SLI Deluxe nForce4-SLI Dual PC3400 DDR 3-4-4-8 60.9 ns
szerintetek hol lehet még javitani az eredményeken?
várom véleményeteket!
[Szerkesztve]A remény hal meg utoljára!
-
anulu
félisten
válasz lacus23 #1642 üzenetére
azért egy 3000+ Venice-től nagyon sovány az 1933MHz! tesség visszaosztani a RAM-ot 5/6-ra (DDR333!), és mehet 9x250-en. vagy 4/6-ra, és akkor 9x300-ig mehetsz akár...
amúgy milyen RAM-jaid vannak?"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
lacus23
tag
azon vagyok
megprobálom , de csak ovatosan nem szeretnél fejjel a falnak rohanni!
a Ramok :
2x 256 Kingston dualba hajtva
már csinálom is a tuningot
és ha sikerül akkor fel is teszem ,hogy eltud mondani az véleményedet.(nem baj ha negatív hisz abbol tanul az ember)
előre is köszönemA remény hal meg utoljára!
-
lacus23
tag
Na ujra itt
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória Olvasási sebesség
Athlon64 2250 MHz Asus A8N-SLI Deluxe nForce4-SLI Dual PC3300 DDR 5299 MB/mp
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória Írási sebesség
Athlon64 2250 MHz Asus A8N-SLI Deluxe nForce4-SLI Dual PC3300 DDR 1548 MB/mp
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Késleltetés
Athlon64 2250 MHz Asus A8N-SLI Deluxe nForce4-SLI Dual PC3300 DDR 3-4-4-8 59.9 ns
jöhetnek a javaslatok!
(de van egy olyan érzésem, hogy a memoria időzítésen kellenne)
várom a véleményeket
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]A remény hal meg utoljára!
-
lacus23
tag
HI!
Modositottam az időzitésen
most 2,5-3-3-7 2T
igy kapott eredmények
írás: 5474
olvasás: 1615
késleltetés:51,6
kérdésem lenne esetleg segítene ha megpróbálnám 1T
Vagy esetleg várom a kreativabb lavaslatot!A remény hal meg utoljára!
-
lacus23
tag
Hi!
Na jól elbeszélgetek itt magamban!!
nem létezik, hogy ennyire kihalt ez a topik!A remény hal meg utoljára!
-
Gorneck
legenda
válasz Szten Márs #1649 üzenetére
Volt olyan ramod már? Láttam már nem egy A64et miben márkás ram meg se mozdult 1T-ben...szal próbálja ki majd elválik!
Gorneck#1239
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest