Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoubleD
aktív tag
-
őstag
A sima változatban 1011, a deluxe változatban pedig a 1013-as a legújjabb bios...
izé
-
Mr.Skyline
senior tag
Úgy döntöttem Deluxe lapot veszek, fölösnek tartok kiadni +10k-t a passzív hűtésért (Premium), igazából más kül. meg nem nagyon van ill egy teljesítményt nem befolyásoló SLI-s változás van meg asszem az egyik PCI-E nem 1x hanem 4x, ha nem így van akkor javítsatok ki, amugy milyen ez a Deluxe lap?
"Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük"
-
DoubleD
aktív tag
válasz Mr.Skyline #1503 üzenetére
Szerintem jó. Csipszethűtő egy tévedés rajta, a többiek lecseréltek, én leszabályoztam, így végre csend van. A delukszon gyakorlatilag minden létező extra fellelhető, nem semmi ember, aki mindent ki tud rajta használni. Alapvetően stabil, csak a kihegyezett kínzásokhoz kell rendesen beállítani.
Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
Mr.Skyline
senior tag
Nos, hazahoztam a lapot! be is szereltem a házba, start-ra kész!
csak van egy kis bibi, procihűtőmet nem igazán vágom hogy kell felnyomni a lapra mert sehogy nem akar jó lenni: AeroCool HT-101"Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük"
-
Mr.Skyline
senior tag
válasz Mr.Skyline #1505 üzenetére
szerintem rájöttem csak én még mindig SockatA-ba gondolkodom
nah, tuti"Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük"
-
Deathcourier
aktív tag
Hi régen jártam erre, ezért lenne egy kérdésem:Mit érdemesebb ma venni Premium vagy Deluxe?Nekem úgy kéne a lap hogy nem nagyon akakrok foglalkozni a már-már közhelyig ragozott chipsethűtés kérédsével,ha megúszható...
Sehol nem találom itt ph a cikket ami a deluxe és premiumot hasonlítja össze Flessh.
Várom a válaszokat.
ui.ha a modosított hűtés megfelel hajlandó vagyok a +10k véltelárat kiperkálni.
Durván mennyibe kerül ez a lap nettóba?Asus A7V8X 1009 BIOS , AMD Athlon XP 2000+ ™ , h2Twin , 256MB PC2700 (333Mhz) , AsusV9280 Ti4200 128MB 8x AGP (275/600) ,Samsung 80GB + Seagate 8.6GB, 17'' Samsung SM 753S
-
lacus23
tag
HI Srácok!
most készülök RAMokat venni!
kérdésem ez a lap milyen fajta RAMokat szeret ill utál
tudjátok mire gondolok samsung , CORSAIR, KINGMAX ,a-data stb.............
2x512
a véleményetekre ill a tapasztalatokra lennék kíváncsi....A remény hal meg utoljára!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Deathcourier #1507 üzenetére
Sztem ilyen cikk nincs
Amúgy az egyetlen különbség a hűtés, ha nem tuningolod és ha jól szellőzik a házad, meg van házhűtő ventid és nem akarsz a chipsethűtéssel bajlódni, a premium a te lapod.
lacus23 -nak: mondták páran, hogy az 500 MHz-s Kingmaxokat nem csipázza, nekem sima Kingston value ramjaim vannak, vagy a lap nem csipázza ezeket sem, vagy maguk a ramok nem túl jók, de tuningpotenciál majdnem nulla....
Hát ennyi amit én tudok -
AMATŐR
őstag
Az A8N-SLI Premium ugyanaz mint A A8N-SLI Premium Super Cooling Pipe? Árjegyzékben így találtam.
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
klambi
addikt
chipset hűtőt milyet javasoltok??
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
jerry311
nagyúr
Ilyet: Bővebben: link
UI: kevesebb smiley is elég, már ha egyáltalán muszály egy ilyen kérdéshez.
[Szerkesztve] -
TomTam
csendes tag
Hello!
Lenne egy problémám: a nemrég összerakott gépem (ilyen alaplap, 3200+, 2*512Mb 500Mhz A-DATA, 160Gb Samsung HDD, 40Gb Maxtor HDD mobil rack, Asus 6600GT, Pioneer 109D DVD) fagy a DVD használata közben (DVD-ról nézek filmet, vagy csak másolok HDD-re). Kibróbáltam a rendszert egy másik, régi CD-ROM-mal, minden oké. Kipróbáltam a DVD-t egy másik gépben, oké. Az alaplap gyári bios-át használom, XP és nForce driverek vannak fenn. A chipet passzívan hűtöm (NB-47), amire egy 12-es venti fújja a levegőt. Semmilyen más alkalmazáskor sem fagy (pl. játékok), csak a DVD-vel kapcsolatban.
Van valakinek valamilyen ötlete, mivel próbálkozzal?
Előre is köszi!TT
-
Deathcourier
aktív tag
válasz Szten Márs #1509 üzenetére
Jó lenne tuningolni nincs házhűtő ventim és mégamúgy nem jól szellőző a ház
Akkor Deluxe?Vagy semmibe nem különbözik a premium,kivéve hogy orvosolni akarták a rossz chip hűtőt...Asus A7V8X 1009 BIOS , AMD Athlon XP 2000+ ™ , h2Twin , 256MB PC2700 (333Mhz) , AsusV9280 Ti4200 128MB 8x AGP (275/600) ,Samsung 80GB + Seagate 8.6GB, 17'' Samsung SM 753S
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Deathcourier #1515 üzenetére
Hát ha van pénzed prémium lapra, akkor van egy 12cm-es jól fújó házhűtő ventire is....
Amúgy én így nem vennék premiumot. Az asus ''zseniális'' ötlete az volt, hogy a MOSFET hűtőbordákra vezeti a hőt a chipsetről.. drakulálok nekik ez úton is. Elvileg a legtöbb CPU hűtő szele eléri a mosfethűtést és ha van egy házhűtő akkor annak is oda kell esnie, tehát az is kelt egy kis szelet, így már emészthető a megoldás.
Ha deluxe-ot veszel akkor
1, veszel mellé füldugót is
2, mégicsak variálnod kell a chiphűtéssel.
Amúgy a hűtésen kívül még egy valamiben különbözik a két lap: a premiumon van egy x4-es PCIe slot is.... -
Hamlet
tag
Sziasztok!
Ilyen lapot akarok venni most 1Gb rammal.
Tehát 1 db 1024Mb-s modullal, hogy utána könnyen bővíthessem 2Gb-ra mondjuk.
Tennék bele egy Inno3D 6600GT-t, valamint 2db 80Gb-s Samsung SATA vinyót amiket RAID-1 ben használnék, mig a fontos adatokat egy 160Gb-s PATA-n tárolnám.
Hűtő: Glacialtech Iglo 7200
Mi a véleményetek igy erről? -
Mr.Skyline
senior tag
Front panel audio connector (10-1 pin FP_AUDIO)
Nos, végülis arról lenne szó hogy a lap egy Chieftec házba van belerakva és a házamon van audiókivezetés, csupán annyi lenne a kérdésem, hogy az alaplapon megtalálható FP_AUDIO csatlakozási lehetőségemen van két Jumper gyárilag, ha ezeket leszedem és bedugom az előlapi kivezetésnek a csatlakozóját akkor az ugy jó lesz?"Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük"
-
Deathcourier
aktív tag
válasz Szten Márs #1516 üzenetére
Akkor Deluxe modifikált chiphűtéssel a végszó?
Asus A7V8X 1009 BIOS , AMD Athlon XP 2000+ ™ , h2Twin , 256MB PC2700 (333Mhz) , AsusV9280 Ti4200 128MB 8x AGP (275/600) ,Samsung 80GB + Seagate 8.6GB, 17'' Samsung SM 753S
-
Deathcourier
aktív tag
És kapható még deluxe lap?
Asus A7V8X 1009 BIOS , AMD Athlon XP 2000+ ™ , h2Twin , 256MB PC2700 (333Mhz) , AsusV9280 Ti4200 128MB 8x AGP (275/600) ,Samsung 80GB + Seagate 8.6GB, 17'' Samsung SM 753S
-
Savanya
addikt
válasz Deathcourier #1519 üzenetére
Minek modifikálni ? A legújabb széria A8N SLI-n orvosolták a chipsett hütő problémát , kicserélték egy halk hütőre .
Ugyanilyen van rajta ...:
[Szerkesztve]Mobilszámom: 70-516-8068
-
Deathcourier
aktív tag
válasz Szten Márs #1509 üzenetére
Ja nem cikk hanem hír
Bővebben: link
[Szerkesztve]Asus A7V8X 1009 BIOS , AMD Athlon XP 2000+ ™ , h2Twin , 256MB PC2700 (333Mhz) , AsusV9280 Ti4200 128MB 8x AGP (275/600) ,Samsung 80GB + Seagate 8.6GB, 17'' Samsung SM 753S
-
Savanya
addikt
válasz Deathcourier #1523 üzenetére
Tudom , de a simáról beszéltem és nem a Premium-ról ....
/nézd meg a képet elöző hózzászólásomban/Mobilszámom: 70-516-8068
-
penene
őstag
Helló!!
ASUS A8N-E Socket939 nForce4
lapról mi a véleményetek?? Mennyire jó a tunning állíthatósága? finombeállítások?
Más nforce4 ULTRás ASUS alaplap típust tudtok mondani?
Lényeg, hogy nforce4 ultrás chipsetje legyen.. ebből webshopban ezt találtam, ''-E'' jelzés mit jelent??
Abit és Asus között filózok, mindenképpen nforce4 ultras chipsettel. no SLI.
Tudtok ilyen ASUS típusokat, esetleg linket speckóról, tesztről adni?
Nem akarok béna alaplapot venni figyelmetlenségből...
köszönöm!!
PeT -
penene
őstag
400 MHZ DDRII-es alaplapba (mint amilyen nagyon sok, ha nem össz nforce4es lap, ha jól néztem) Bele lehet tenni 500-533as ramokat ugye??? Az FSB húzás miatt gondoltam rá... de ha fel se ismeri... vagy azok a ramok nem ebbe valók???
-
Szten Márs
nagyúr
No, akkor szép sorban mindenkinek a válaszok:
neked:
500MHz-s modulokat felismer, állítólag az A-Datát szereti, a Kingmax 500MHz-séről hallottam már néhány helyen, hogy annyira nem csipázza az A64-et. 533-as DDR modulról nem tudok... lehet hogy én vagyok sügér mondjuk, de szvsz 533-as csak DDR2-ben van.
Amúgy egyik forumozó társunk megjegyezte, hogy ezeken az Asus lapokon (így gondolom az A8N-E-n is) ki lett cserélve a hűtés egy halkabbra. Nos a képet elnézve a hűtő alapkoncepciója ugyanolyan sz.r (a venti egy lapot hűt csak, ami szélén van némi bordának nevezhető izé, és még egy szélzajkeltő sapit is raktak rá...), tehátnem tudom mennyivel lesz jobb. Amúgy az E nemtom mit jelent, de ha az A8N-E-ről akarsz többet megtudni, van annak is egy külön topicja. Hasaználd a keresőt -
Szten Márs
nagyúr
válasz Savanya #1521 üzenetére
Ehh bazz, ha hinni lehet az alaplapra szitázott feliraton ez egy premium... hogy a piklibe tettek rá aktív gagyihűtőt?
Egyébként így jobban megnézve az a fantasztikus nagy módosítás ott merült ki, hogy 45 fokban elforgatták a hűtőt és kevesebbet fedő sapit tettek rá..... -
penene
őstag
válasz Szten Márs #1528 üzenetére
A8N alaplapba DDR2es ramot is lehet tenni nem?
Amúgy A-Data 500Mhz bőven megfelelne -
Gorneck
legenda
-
wrz
aktív tag
Olyan volt már valakinek hogy ez a f*shalom alaplap csak a 20-ik próbálkozásra hajlandó elindulni?Mondjuk bekapcsolnám akkor először 1 mp-re felpörögnek a ventik aztán kikapcs, másodikra már kicsit tovább .... aztán úgy a 15-ik próbálkozásra már a win is bebootol, szuper.
Ezt 400-500W-ig bármilyen táppal megcsinálja, márkától függetlenül.Volt már benne chieftec, coolink, codegen, mind1 neki.
Kicsit kezdem unni már, mert ez a második lapom, az első fogta magát és kipurcant sunyiba, ez meg egy darabig ment, mostmár ez is xaraxik.Minden ellenállás hasztalan!
-
wrz
aktív tag
Nos, mikor megvettem, működött rendesen a lap.Kb. használtam 2 hónapig, aztán egyik nap eszembe jutott sajnos hogy nem ártana biost frissíteni.Ezt meg is csináltam live update-el, 1007 final volt a legújabb akkor azt hiszem.Utána elkezdett hibaüziket írogatni a hardware monitor, és 12v helyett sokszor 10.5-11.7 v-ot mért.Persze 10.5v-nál már lekapcsolt a gép is.Aztán felnéztem ide valamelyik fórumba, és olvastam hogy bios frissítés után nem árt clear cmost csinálni, nah hát ezt megcsináltam direkt úgy ahogy a könyvben le volt írva és ebbe bele is halt a lap végleg.Utána bekapcsoltam és se kép, se hang.Elküldtem gariztatni, és 1 hónap múlva kaptam egy másikat, ez megint ment 2 hetet és kezdődik ugyanaz.Bekapcsolom, belépek biosba, megnézem hw monitort, mutat 10.3v-ot 12 helyett, és már kapcsol is ki, következő indításra már mittom 10.8-at, aztán egyszercsak felugrik 12-re és onnantól megy rendesen amíg ki nem kapcsolom.Most pl. 2 napja megy folyamatosan a gép, mert nem merem kikapcsolni.
Már kezdem feladni, mert tényleg itt xarozok vele hetek óta.Próbáltam másik tápokkal ugyanezt csinálja, átdugtam másik konnektorba, semmi, lehúzgáltam mindent, csak 1 vinyó maradt, semmi.Nem értem.
Most vagy ilyen balszerencsés vagyok és kaptam még egy xar lapot, vagy valahogy megcsinálták az előzőt aminek úgy látszik mégis van valami baja, másra már nem tudok gondolni.Minden ellenállás hasztalan!
-
wrz
aktív tag
válasz Mr.Skyline #1541 üzenetére
410W-os chieftec, 450W-os coolink, meg volt nálam egy 400-as codegen, már rádugtam azt is próbaképp.Ugyanazt csinálta mindhárommal.
Minden ellenállás hasztalan!
-
Szten Márs
nagyúr
Hát ez szép... ugye a plusz 4 pines (2x2) alaplapi tápcsati is be van dugva?
Amúgy tedd rá az EZ PLUG 4 tűs molexét is hátha....
Egyébként szerintem neked sikerült kifognod itt magyarországon a két rossz példányt, mert nem hallottam, hogy bárkinek - köztük szerény személyemmel - bármiféle hasonló baja lett volna a lappal.
De mondom, ha neked fostalicska vegyél másmilyen lapot.... -
klambi
addikt
Srácok az alaplap elbírja az533-566 os ramokat?
-
klambi
addikt
válasz Szten Márs #1545 üzenetére
de semmi frissítéssl csak naturba belerekjam?
-
Szten Márs
nagyúr
Nézd elvileg -elvileg!!!- ha natúrban berakod csak 400-on fognak menni. Szóval berakod, bemész a BIOS-ba ott lesz vmi CPU akármi menüpont, azon belül meg DRAM Settings. Oda bemész és beállítod 266-ra ha 533-as a ram, vagy amennyire kell. (tudod ram tényleges sebessége: effektív/2) Ekkor meg is vagyunk. Szerintem ha így csinálod le is lesz csökkentve a cpu szorzó, szerintem. Nem tudom milyen procid van, de állítsd vissza normálra ha tényleg lecsökkentené. Sajna az én 400-as ramjaimmal nem nagyon sikerült kitapasztalnom az ilyen jó kis tuningolásokat
-
Szten Márs
nagyúr
Ja amúgy figyelem!
A speedfan, amivel a cpu fan-t és a chasis fan-t tudom szabályozni: 4.17
Végre nem felejtettem el megnézni -
wrz
aktív tag
válasz Szten Márs #1543 üzenetére
Persze, rajta van a 4-es tápcsati is.Tegnap este megint kikapcsolt a gép, és utána már elindítani se bírtam.Éppen csak felpörögtek a ventik 1 mp-re mikor be akartam kapcsolni.Inkább kihúztam az egész kócerájt a konnektorból, erre ma felkelek, mondom kíváncsiságból beindítom hátha, és elsőre bootolt ,ahogy kell.Feszkók, minden rendben.
Minden ellenállás hasztalan!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Óra topik
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest