Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
Nem régen döntöttem el hogy Android telefonom többet az életben nem lesz. Jelenleg azon vacillálok hogy fizu után benevezek egy használt iPhone 4S-re, vagy karácsony magasságában egy 5c-re. Az árkülönbség lényeges, mert lenne mire költeni a különbözetet. Szóval ha az igényeimnek megfelel a 4S akkor nem veszek feleslegesen egy drágább készüléket.
Anno használtam iPhone 4-et (sima) iOS 5-el, meg nemrég 5c-t iOS7-el. Amin letettem a hajam az a készülék sebessége volt és ami számomra lényeges, hogy könnyen fotóztam vele jónak mondható képeket és a fényképezés sebessége sem volt semmi.
A kérdéseim 4S tulajokhoz:
- Úgy láttam technikai szempontból nem sok különbség akad a 4S és az 5C kamerája között. Ez gyakorlatban mennyit jelent? Láttam tesztet ami kb egyformára hozta ki a kettőt, meg olyat amin az 5C verte a 4S-t szóval nem tudom melyiknek higgyek.- iOS 7.1.2-es rendszer milyen sebességgel fotóz? Tehát az exponáló gomb lenyomása után mennyi a késleltetés? Ugyanez HDR módban mennyi idő míg elkészül?
- Zárolt képernyőről elindítani a kamerát mennyi időbe telik?
- Akkumulátort lehet még bele venni? (gondolom használtan csak leharcolt aksival vannak.)
A rendszer általános sebessége ahogy látom továbbra is élmezőnyben van.
A válaszokat előre is köszönöm!
Romvr
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
"én 1.5 évesen vettem dec-ben az i4s-em, akkor még minden nagyon pöpec volt appok is ( face, messenger, viber) /azóta frissítések óta eléggé ótvar szar lett, ha tudom hogy ilyen lesz nem frissítek semmit rajta az tuti/... amúgy én is ma tettem vissza a 7-et.."
Úgy tudom anno a 7.0-nál is az volt hogy az i4 és i4s belassult látványosan, majd a 7.1-el ismét visszagyorsult minden. Lehet most is eljátsszák ezt a 8.0-val? Ha igen akkor a 8.1-ig gondolom nem érdemes frissíteni. Annyi újdonság úgy sincs benne ahogy láttam (legalábbis számomra).
A mostani androidos telómhoz képest tuti megváltás lesz. Ennél ha fotózok legalább 5-6 másodperc míg menti a képet, aztán úgy hogy fut a kamera app és megnézem a fényképet, akad, szaggat...stb. Minden nap két-három alkalommal kell 10-ig számolnom hogy ne vágjam földhöz és hajtsak át rajta egy targoncával, olyan lassulásokat csinál.
"3 ezer ft-ért vettem bele utángyártott aksit, ios 7-el viszonylag jól bírja 50%os fényerőn, helymeghat csak az időjárásnál használja, és csak a lényeges appok futnak háttérben, így üzemideje 3g/2g/ wifi 5.5-6 óra mikor mi megy. ios 8-nál ez nagyon max 4 óra volt....."
Keveslem ezt a 6 órát. Ez készenlét, vagy üzemben? Tehát folyamatosan használod 6 órán át, vagy kikapcsolt képernyővel elvan magával? Anno i4-em új akkuval, 12 óra alatt merült 65-70%-ra ha éppen nem nyúltam hozzá csak a levelek megnézése idejére. Push, levelek + helymehat + időjárás. Igaz az még 5.1.1 alatt futott.
"Én csak HDR-be csinálok képet sztem elég jók"
Igen az iPhone HDR-je szerintem az egyik legjobb. i4-en is volt vagy 500-600 fényképem 3-4 hónap alatt amíg birtokoltam. Már az is nagyon jó képeket csinált, viszonyítva az előtte lévő készülékemhez (talán Sony Xperia, vagy Samsung Galaxy... már nem emlékszem). Ráadásul ami nagyon bejön az iPhone-nál az hogy nem kell állítgatni 5-10 csúszkát hanem csak célzok, lövök és az esetek 90%-ban jól sikerül a kép.Szerintem jövő honapban (1-2 hét) veszek egy i4s-t. Nagyon győzködöm magam hogy azt a +40-50 ezret amibe egy 5c kerül inkább tűzifára költöm
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Ez így már egész barátságos.... Amint itt a fizu veszek egy iPhone 4S 16Gb Fekete készüléket... itt a hardveraprón már 60-tól ki lehet fogni karcmentes példányokat is.
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy vettem egy iPhone-t (4S) és az AppStore-ból letöltött alkalmazások némelyike japán nyelven jelenik meg. Pl a DropBox, illetve a Google Translate alkalmazás is automatikusan a magyar-japán fordítást ajánlja.
A beállításokat már áttúrtam de minden Magyarországra és magyarra van állítva.
Van ötletetek mit lehetne tenni ez ellen?
Üdv,
Romvr
-
Romvr
őstag
Szerintetek ez az akku üzemidő mennyire tűrhető?
Használat:
- Fotózás kb 30 képet (hdr) (25 perc)
- 1 alkalmazás letöltése és telepítése (69Mb)
- GPS használata 30 perc
- Képek szerkesztése, felhőbe feltöltése (30-40 perc)
- Levelek elolvasása (sokszor, pár perc)
- Viber, videóchat (6 perc)
- Zenehallgatás (úgy 1 óra)
- Internet (40 perc)A fennmaradó időben meg a ló se tudja mit csináltam
Ez mind 3G alatt, illetve a program letöltését és telepítését WiFi-n csináltam.Mindez 7.1.2 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Másnál is van olyan 7.1.2 alatt hogy a legutolsó Pushbullet frissítés óta a program megnyitását követő második másodpercben kilép a fenébe? Előtte jó volt, de pár napja kapott egy "iOS8 compatibility" frissítést és azóta nem megy
-
Romvr
őstag
válasz Andrewhouse #12274 üzenetére
Az én véleményem az hogy ha 76k-t akarsz szánni iPhone-ra és nem SOS akkor inkább gyűjts még egy kicsit egy i5/5c-re. Az i4s még kb 1 évig lesz támogatva (iOS9-et már aligha kapja meg jövőre) és az iOS8 is csorbít a sebességén.
Ha nekem lett volna még egy kevés pénzem (nekem SOS volt) akkor tuti hogy egy iPhone 5-öt veszek (5c is ugyan egyben van, de az i5 jobban néz ki, meg fémből készült nem polikarbonátból. ) Az még legalább 2 évig támogatva lesz.
Szóval ha jövőre tervezel telefon vásárlást akkor i4S, innen a hardverapróról, max 60-ért. Ha nem szeretnél 2 évig cserélni akkor várj még egy kicsit és i5/5c, ami tovább lesz használható.
De ez csak az én véleményem.
-
Romvr
őstag
válasz Ringloszilva #12277 üzenetére
"A hetes rendszer az hozott rettenet béna ikonokat, meg öö meg öö gondolkoznom kell, mert más szerintem nem hozott."
Az hogy neked nem tetszenek az ikonok az magánvélemény, szerintem meg 100x jobbak mint a 6-osban voltak, vagy 100x jobbak mint a KitKat ikonok.
A 7-es rendszer egy csomó újítást hozott, mind kinézetben mind funkciókban. Csak a legszembetűnőbbet említve: Command Center. A 8-asban meg lesznek már Widgetek. Látszik mennyire utána néztél és mennyire képben vagy."kikapcsolható a diktálás funkció. Hurrá, soha az életben nem használtam és a környezetemben egy komolytalan ember nincs aki ezt használná."
Megint egyéni vélemény. Szerintem a diktálás funkció egész jó lett. Nem kell pl navigációnál bepögyögni a címet, csak rányomok a mikrofon ikonra és bemondom neki. Persze van hogy 2-3 próbálkozás kell de egyszerűbb mégis mint pötyögni a klaviatúrán. Vagy gyorsan listát készíteni is könnyebb, mondjuk SIRI-vel csinálom azt már a 7.0.1 óta."Mert felejtős hogy pendriveot dugsz a telefonra, "
Egy olyan funkció aminek semmi értelme. Életemben ha 2x dugtam pendrive-ot telefonra, akkor is csak kíváncsiságból. Amit lehet felhőben szinkronizálok gépre/küldök el másnak."Görcsölhetsz az iTunessel, ami tegnap nekem csak kétszer fagyott le zenesziknron közben, egy rémálom mióta frissült."
Nekem meg nem fagyott le még soha az iTunes, se Mac-en se Windows-on. Na akkor most mi van?Én nem védeni akarom az iPhone-t meg az iOS-t, de Android után kimondottan megváltásnak érzem az iPhone 4S készülékem 7.1.2-es iOS-el. Nem akad, nem fagy, minden úgy működik rajta ahogy kell (kivéve a Pushbullet az utolsó frissítés óta ), még egyszer sem hagyott cserben. Ezt mind 3,5 és 4"-on tudja, nem kell hozzá 4,7-5,2"-os készüléket vennem hogy kapjak egy jól működő ketyerét, ami aztán el se fér a zsebembe (Ezért is tuti hogy soha az életben nem veszek iPhone 6-ot.).
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
ON TOPIK (már régen volt )
Észrevettem hogy a gyári kamera alkalmazás furcsán viselkedik rossz fénykörülményeknél. A LED-et egyszer sem használja AF segédfényként. Ez "feature" vagy "bug"? Régen még mintha ment volna hogy sötétben, vagy gyenge fényben a LED-et használta hogy megtalálja a fókuszt (i4, ios5.1.1), most meg csak exponálásnál villant a természetesen mellé fókuszált témára. (Ma reggel pl kivilágítatlan buszmegállóban lévő hirdetést akartam lefotózni, de csak egy másik app-al sikerült ami tud AF segédfényt használni, meg van "torch" funkciója is.)Nem mintha rettenet sokat fotóznék sötétben, de ha hirtelen kell akkor csak úgy megy hogy
- elcsúsztatom a képernyőt
- feloldom a telefont
- kikeresem a nem gyári kamera alkalmazást
- elindítom
- fókuszálok
- fotózok.Pedig iPhone-ban pont az tetszik hogy amúgy ennyi gyorsan képet készíteni:
- Felpöccintem a képernyőt
- Fókuszálok
- FotózokIlletve a másik kérdésem: Lehet valahogy állandósítani a HDR funkciót? Nálam mindig default-ban ki van kapcsolva ha elindítom az alkalmazást, pedig az esetek 90%-ban HDR-el fotózok.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Szerk.: Közben már kimoderálták az inkriminált hsz-t.... köszönöm!
Kérdés: Privát számot tiltani csak szolgáltató tud? Zaklatnak egy nem létező tartozás miatt SMS-ben és telefonon és nem értik meg hogy addig nem fizetek sehova senkinek amíg hivatalos végzést nem kapok postai úton.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Úgy hallom osztatlan siker a 8.1-is. Szerintem most már eldurranásig marad a 7.1.2 nálam. Az egyetlen amit sajnálok a magyar diktálás...
Majd használom angolul hogy furcsán nézzenek rám a rokonok/haverok"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Most már érdekel mi ez a hívásbug. Nálam még mindig 7.1.2 van, de gondolkodom hogy érdemes e 8.1.1-re váltani ha tényleg nem lassítja agyon a készüléket, nem bugzik.
-
Romvr
őstag
Nagyszerű. Lehet holnap feltolom OTA. Haladjunk a korral.
De ha egy Androidot csinál az iPhone-omból akkor nem a Kossuth térre megyek tüntetni hanem az Apple Magyarország székháza elé almával dobálni őket!
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz pszichiater #13052 üzenetére
Oké. Meg lettem győzve. Marad a 7.1.2. Remélem azért a 8.1.2-t már feltehetem majd.
-
Romvr
őstag
Felmerült bennem a kérdés hogy ha Angol lokalizációra van állítva a telefon, de a navigációt magyarul akarom használni (a gyárit), akkor az megoldható valahogy, vagy a telefon nyelvére van kalibrálva, ha beledöglök is?
-
Romvr
őstag
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
Tudja valaki miként lehet kimenteni a kontaktokat vCard-ban az iPhone készülékemről?
iClolud.com-ról nem működik az export opció, a telefonról meg csak egyesével tudnám e-mail-ben elküldeni a VCF-eket ami nem megoldás nálam.Üdv,
Romvr"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz Tibee86 #14370 üzenetére
Semmit. Ha az exportra kattintok akkor egy pillanatra felvillan a "connecting to" majd eltűnik. Minden más menü működik. 4-féle gépről próbáltam a világ 4 tájáról de ugyanazt kaptam: semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Köszi a segítséget végül így oldottam meg:
icloud for windows -> Kontaktok szinkronizálása Outlook-al. -> Outlook-ból minden kontaktot elküldtem a Gmail-be mellékletként -> Minden melléklet letöltése -> kicsomagolás mappába -> CMD-ben "copy *.vcf all.vcf"
Így csinált egy darab VCF fájlt amiben benne vannak a kontakok minden adatukkal. Kipróbáltam Gmail Címtárban és normálisan be tudta oda importálni, tehát valószínű másba is menni fog.
szerk.: Mindezt azért mert az a nyamvadék Export gomb az iCloud-ban csak díszítőelemként van jelen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest