Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lordus
senior tag
válasz Söptöröttö #15597 üzenetére
hat, akkor nem bios lesz :(
proba, hatha az erintkezo takaritas segit. ha nem, akkor sajnos lehet a proci lesz kuka :(DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
775-ös xeon (nem 771!) vajon megy Intel Intel D975XBX2 Bad axe 975x lapban?
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #15603 üzenetére
X3040/50/60/70 és X3210/20/30 biztosan megy benne (65nm-es XEON-ok FSB 1066 MAX.). 2831-es vagy újabb BIOS-al. Ezek hivatalosan is mennek benne.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Alpi.
addikt
válasz MasterDeeJay #15573 üzenetére
Vtt mennyi volt ? MErt esélyesebb, hogy az fogyott el, ha nem az nb.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
lamiki
senior tag
válasz Söptöröttö #15604 üzenetére
Ha másik lapban sem megy akkor meg kell reklamálni, hogy hibás. Ekkor is van még egy esélyed, ha lekaparod, leforrasztod az átalakítót, és szerzel rá egy ragasztott átalakítót.
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
MeroM
senior tag
Szóval kiderítettem h asrock g41m-vs3 (r2.0) van a gépben 1.9 es biossal tud valaki segíteni hogy belemenjen egy 5450 jelenleg egy q8200 van benne
-
válasz jokeph #15605 üzenetére
Az a baj hogy ebbe sem normális kiadott proci lesz hanem egy Xeon 5043-as, de 775-ös verziója ami nem létezik
Alpi.
Buta a lap, nincs ilyen beállítása. (giga P35-DS3)
Szerencsére mégsem öltem meg csak szar kupak. Olyan domború hogy alapból is 50-60 fokon megy. Valahogy a vízhűtő nem fekszik rá fel csak a gyári lég (talán mert kissebb a felülete?) csak az meg kevés a húzáshoz. De a víz meg tök jól megy a D820-ason, szóval valami a kupakkal lesz. De az egyik Xeon3050-esem is ezt csinálja. Ránéztem a procikra és össze vissza vannak méretezve.
Pl E5700-as vékony nyák, E8200 és E5440-es vastag nyák és a kupakok is mintha nem lennének egyforma vastagok. -
nagyúr
válasz MasterDeeJay #15610 üzenetére
Akár mehet is benne.. az s771-es variáns 65nm-es, nagy eltérés nem szokott lenni s771/s775 között.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Alpi.
addikt
válasz MasterDeeJay #15610 üzenetére
Vtt azért csak van benne. Fsb voltage vagy ilyesmi néven.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Ez egy trágya szar.
Tényleg van most már cmos clear után , csak az kavar be ha hibázik és nem indul el akkor a következő procicseréig vagy cmos clearig a backup bios indul el amiben meg nincs. Szóval ha elcseszek valamit akkor varázsolnom kell.
De most jöttem rá hogy a backup bios szar, és az fűti fel a procit 100 fokra, a sima meg nem. És mégsem döglött meg a proci.
Most bootol 500-as fsb-vel újra de csak a fő biossal, ha állítom nagyobbra plusz VTT-vel akkor megy az 560-as fsb is windows persze kifagy majd reset után megint visszaáll alapra a régi biossal amiben nincs FSB voltage.
Szóval a kérdés hogyan lehet a backup biost is frissíteni vagy letiltani hogy ne azzal induljon ha instabil?Kicsit más:
Netbrust-os Xeonhoz melyiket lenne érdemes tuningra?
Az inteles bad axe kiesett
Inteles DX38-as Bonetrail megdöglött
Abit aw9d max (975)
ABIT AB9 PRO (P965)
Abit IP35 (P35)
ABIT Computer NI8 Sli
Asrock p45turbotwins2000 (P45)[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz MasterDeeJay #15613 üzenetére
át lehet másolni a main bios-t a backup-ba
altgr + f12 postolásnál (valószínűleg sokszor kell majd próbálkoznod, hogy sikerüljön elkapni)[ Szerkesztve ]
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MasterDeeJay #15613 üzenetére
Kell legyen a régi BIOSban is, max. Ctrl+F1 után elérhető. De egy sikeres main írás után a backup is frissül, nem?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Speed® #15616 üzenetére
Régiben billkombóra nem jön elő extra menü. Párszor kiírta bios cheksum errort és rakta már vissza a biost.
Win alatt frissítem az @biossal. Az csak a maint írja. De megpróbálom visszaíratni a backupba.Abit aw9d max ról vélemény? arra fele hajlok hogy azt használnám a xeon 5043-ashoz. (10eft lenne kb) Nem tudom netbrusthoz mi illik tuningra. Fsb alacsony lesz 21x133 :) a gyári órajele, ramok ocz 1066-osak, tartalék lesz bőven. Vizezve lesz.
Valami különeleges kellene lapból ami nem gyakori de nem is horror árú. -
Lordus
senior tag
Nincs valakinek felesleges xeon proci matricája?
kellene 2 db, már megrendeltem kínából ötöt, de még mindig ünnepelnek, jó, ha jövő héten feladják.
nekem meg megjött a két procim, jó volna letesztelni őket...
term. visszaadom őket, amint megkapom!
kösziDIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
-
Lordus
senior tag
válasz MasterDeeJay #15623 üzenetére
Bivaly kolléga felajánlotta, hogy ad nekem, itt is köszönöm neki!
Én csak 5-öt rendeltem, 2 kell, 3 marad tartaléknak. sztem már többet nem nagyon veszek procit, így elég lesz!rup1u5:
[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
Gyerekek, pls!Valaki csekkolja le elgyen szíves a biosomat!Leszedtem most megint egy másikat, elvileg 771 mod névre hallgat.De hiába raktam fel, a win10 továbbra sem akar települni...25 perce áll az elején a logónál és azóta villog a pendrive megállás nélkül. valami dolgozik, mert a ventik nem lassulnak le alapra, de nem történik semmi. a HDD nem mozdul.Tehát: MSI P35 NEO-F (MS-7360 v1.0)Xeon X3363 prockóÉÉÉÉÉS IGEEEEEEEEN!!!
28 perc után, most, ebben a pillanatban lelassultak a ventik, a pendrive ledje nem villog, és a telepítő ablak megjelent!!!
WOW
Már csak azt nem értem, mire kellett ennyit várni...
De működni látszik! Csak némi türelem szükségeltetik hozzá
Na, átnézem a vinyót, mit kell lementeni, és akkor végig is csinálom mostmár a telepítést!DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
nagyúr
Poénos módon a Full speed a csiga-fokozat.
-
Lordus
senior tag
azt nem neztem.
de onnantol, hogy lement az elso 28 perc, es eltunt a win10 logo, utana ugyan olyan gyors volt maga a telepites, mint a tobbi gepen...
tehat nem az usb olvasasi sebesseg a gond...
a giga p35 ds3 lap is valszeg ugyan ez lesz, ott csak 5 percet vartam, es nyugtaztam, hogy erre nem megy fel a win10.
de lehet, ahhoz is csak nemi turelem szuksegeltetik :)DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
apropo: ez is kizarva, hiszen a win7et is pendriverol telepitem evek ota, es ott hibatlan, nincs semmi belassulas...
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
cof
veterán
válasz Lordus #15638 üzenetére
Erről már írtam nem rég, hogy nálam a Windows 7 telepítés is lassú az elején (5 perc legalább) amikor tölti be a fájlokat, fekete képernyő Windows is loading files...
Onnantól már normális a dolog, hogy bejön a GUI felület. Kettő dolgot tudok elképzelni, vagy közben betöltődött az USB 2 driver, vagy felmásolta a HDD-re már a dolgokat, és többnyire onnan folyik már a telepítés.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Más:
Van egy alaplapom Gigabyte GA-G31M-ES2L v1 amit most használok, és kaptam egy E5430 CPU-t is bontásból, átalakítva 775-re faragva és matricázva.
Jelenleg egy Q8400 van ebben a lapban viszont csak 2 RAM foglalatos, elcserélném a lapot és a Xeon CPU-t egy 4 RAM-os lapra, tudnátok ajánlani egy jó darabot? Nem kell tuning király, csak szeretenék 8 GB RAM-ot belepakolni DDR 2-t.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Van egy nem létező procim de nem tudom teljesen működésre bírni.
Ez egy Xeon 5043-as aminek 771-nek kellene lennie de 775 a bevágása gyárilag. De nem tudom hogy kell-e neki ilyenkor matrica vagy sem.
Gigabyte P35-DS3-ba beleraktam és a gigabyte logó előjön majd újraindul. Gondolom nem stabil. Biosig nem jutok el. Cmos clear nem segít.
Azt feltételezem hogy a lap nem kezeli.
Az is baj hogy a hülye lap a logót jeleníti meg nem pedig az infót hogy mennyin megy. TAB-ot nyomkodom logónál de nem reagál időben.
A proci annyira ritka hogy a CPUWorld-ön sincs fent csak egy fórumjában. [link] QGSZ
Intel HH80555KE0724M QGSZ ES A4
Gyakorlatilag egy nagyon alacsony 533-as FSB-s 2.8ghz-es Extreme Edition 2 magos 4 szálas.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz MasterDeeJay #15640 üzenetére
Ez biztos? Nem valami barkács CPU ez? Valaki talán kupakot cserélt rajta.
Mert itt teljesen máshol vannak a bevágások: [link]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Amit linkeltél az QGSH ez meg QGSZ de a HH80555KE0724M stimmel
Giga G41-be elindult 21x133-al megy, kiírja a 2Mb L2-t is. genuine intel néven, Viszont 105 fokot ír és brutálul melegszik. 1.35v-ra lőtte be a lap. VRM sípol a lapon
Való igaz hogy ez egy extreme edition, lehet sok a lapnak.
Valami nagyobb VRM-est kell keresnem. A P35-nek szerintem az alacsony fsb a baja.
Lehet vizet kell rá raknom.
Leveszem a szorzót hátha jobban bírja.[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #15642 üzenetére
Hát nem jött be 14x133-al eljutok a windowsig és betöltés alatt jobban sípol a lap meg kattog. BSOD 7B-vel ami azt jelenti hogy hiába raktam fel ide módban a win7-et a p35-ben ezzel a lappal nem megy. De nem állok neki telepíteni sípoló vrm-el meg 100 fokos procival.
Na szóval szerzek valami olyan lapot ami bírja. Vagy hegesztek valami usb-s bootot amiben van cpuz.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Lordus #15638 üzenetére
Én optikáról szoktam telepíteni, ott látszik a meghajtó led villogásán, hogy adatokat tölt be.
A windows 10 telepítő kicsivel több mint 3 gigás de az összes driver nem kell neki betöltve a telepítéshez.
Úgy rémlik, ha már betöltött a telepítő, néhány kattintás után villámgyorsan települ a rendszer /gondolom a memóriából/
Viszont a telepítés megkezdéséhez beolvassa a memóriába a fél DVD-nyi adatot.
És fél DVD-nyi adat betöltési ideje a memóriába USB 1.1-en pont 25 perc.
USB 2.0-nál kb 75s.
Szóval én a helyedben annak járnék utána, hogy milyen file rendszerbe kell a pendrive-ot elkészítened, hogy a régebbi gépek ne biztonsági módban csak USB 1.1-en kezeljék.
Vagy mehetne optikáról a telepítés. -
Lordus
senior tag
Nálam a win7 telepítésnél a bekapcsológomb megnyomása után 30-60 másodperccel már gui felület van.
win10 telepításre reagálva: az első 28 perc alatt a HDD-re nem nagyon másolt semmit, az is tuti, mert a hdd ledje 1x sem villan fel...
Mindegy igazából, hiszen települt, csak akkor sem értem a dolgot. A proci dolgozik, mint állat, a venti ugye szabályozva van, 50 C fok alatt lejjebb megy a fordulatszám. Na, itt ilyen egy pillanatig sem volt a pendrive is dolgozik, mint állat, a vinyó áll. és mindössze egy logó megjelenítésére képes a rendszer az első 28 percben
És mindenféle bios beállítással próbálkoztam, tehát nem nagyon lehet az sem.DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
nagyúr
válasz lenoma #15644 üzenetére
Nálam a W7/10 telepítő az MS USB Tool progijával készült, régi gépekhez ideális (szerintem), ezzel csak Legacy módút lehet csinálni, és a hordozót minden esetben NTFS-re formázza.
Simán felkúszott GM965-ös lapra is (desktop lap, mobil 965-ös chipsettel).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Na sikerült egy hirens-el cpu-zt lőni.
A hirens-es XP nem látja a magokat ami érthető, ha lesz időm telepítek másik procival egy rendszert és elindítom. Mikrokód mintha lenne félig meddig mert VT-x-et látja azt meg azt hiszem csak azzal menne.
Nem látszanak a magok, illetve a HT-sem de biztosan van benne mert tiltható biosból. Még nyomozok mi is ez. CPU-Z nem validálja, corruptednek írja. -
Végre megy az összes mag és a HT is! bár nem tudom hűteni.
https://valid.x86.fr/1wak6f -
MeroM
senior tag
válasz MasterDeeJay #15649 üzenetére
ez végül is egy pentium D ht val megspékelve?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest