Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
firstman3333
tag
-
lamiki
senior tag
Öntapadó alu szalag. Légtechnikánál használják, bármelyik fűtéstechnikai boltban kapsz, a jobbakban méterre is, kb. 50 Ft/méter. Jellemzően inkább ott vágják ahol kivitelező csapat is van, így maradnak darab anyagok. Én amikor közöltem, hogy szeretnék venni 0,5 métert vágtak le egy darabot ingyen
Na most ebből vágsz le 1 mm-e csíkot ollóval, és nagyító szemüveg segítségével oda hajtogatod. Én csináltam E5400-as proci tuningolásához 200-ról 266 FSBBánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget tőletek Xeon proci ügyben.
Van egy ASUS P5G41T-M LE lap amibe lett véve egy 5440-es Xeon proci, nutolva matricázva volt.
A biost frissítettem [innen] be is indult a lap, kiírta hogy milyen a proci, alapbeállításokkal indítottam.
A Win7/64 Ultimate be is tölt rendesen, de a Cpu-z és Aida64 is csak 2 magosnak látja a procit, eszközkezelőben kiírja hogy 4 Xeon van benne, de msconfig alatt már csak 1 vagy 2 magot lehet választani.
Mi lehet vajon a gondja neki?
Hibás a matrica, vagy csak nem érintkezik rendesen, vagy Win újratelepítés kellene?
Előtte egy 2 magos proci volt benne, és a Win már átélt egy idegen alaplapcserét újratelepítés nélkül, csak hozzárakott pár dolgot, meg a driverek lettek felrakva.
Már kb. 1 év óta úgy ment rendben a 2 magossal.
Megköszönném a segítséget.Még valami, szét is szedtem újból összeraktam, abból egyszer nem indult, de proci ki majd vissza megigazgatva újból ment, de csak a fent vázoltak szerint.
Utasításkészlet az megvan minden amúgy.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Wiipera #12759 üzenetére
Köszönöm a választ, azt már megtettem és semmi.
(#12760) Speed(R):
Amit írsz azt is megcsináltam, és szintén nem stimmel.
Biosban kiírja rendesen hogy 12MB L2 de Cpu-z már csak 6MB-ot ír.
Nem értem mi lehet a gond.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #12764 üzenetére
Képzeljétek előkerült még is csak a másik 2 mag.
Már telepítettem az Intel saját tesztprogiját is, és az is csak 2 magot látott.
Olyan bődületes hülyeség miatt kínlódtam hosszú órákon át, hogy valóban a legszívesebben ezt tenném magammal.
Le sem merem írni a hülyeségemet.Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
nagyúr
válasz kriszbon #12765 üzenetére
Azért érdekelne.
Csak úgy, a közösség okulására.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
kriszbon
őstag
válasz jokeph #12766 üzenetére
Sima egyszerű ügy, figyelmetlen voltam.
(#12759) Wiipera:
Ami tanácsot itt kaptam meg is csináltam.
Csak a HDD-n több ringyóz is van, és több közül na melyiknél nem vettem ki a pipát, hát pont annál a partíciónál amelyikről betöltött a rendszer.
Nem figyeltem hogy az msconfig ablakban alul melyiknél van odaírva hogy jelenlegi.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
stickrs
senior tag
válasz envagyok #12732 üzenetére
És tényleg, igazad van.. ugy nekem is belépett most.
Szóval csináltam alap 3000mhz-n is egy Stability testet AIDA-ban - E5450-.. és igy is nagyon melegszik.. az értékek egy alig 8 perces teszt alatt:
Alaplap: min 40fok max 42fok
CPU: min 51fok max 79! fok
CPU core 1: min 51, max 75
CPU core 2: min 36, max 65
CPU core 3: min 38, max 67
CPU core 4: min 41, max 66Lehet hogy a noname kinai paszta miatt melegszik alapon is ennyire? Pasztázzam ujra Arctic MX4-el ameddig nem találok rendes hűtőt hátha jobb lesz? Egyébként egy 4g-s paszta kb hány alkalomra elég? 2-3? vagy?
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
DamieN 86
csendes tag
válasz Balrog #12741 üzenetére
Lenovo ThinkCentre M58p , és egy Cooler Master Hyper 103 van hozzá, arra lennék kiváncsi így főleg vga vásárlás előtt, hogy melyik az a videókártya, amit még maximálisan ki tud hajtani a Quad 9650 ? én elsőre a gtx 670 2gb 256bit-re , vagy hasonlóra tippelnék, vagy esetleg még nagyobbat?
-
Balrog
tag
válasz DamieN 86 #12769 üzenetére
Szóval ez egy ThinkCentre... OEM gép. Hmm... Szerintem a tuning így felejtős. Nem hiszem hogy vannak ilyen jellegű beállítások a BIOS-ban.
Tehát marad az alap 3ghz-es órajel. Én így maximum egy GTX 950-et vennék bele. Lehet nem bírná teljesen kihajtani a proci de közel lenne hozzá. Ennél erősebb videókártyát én már nem vennék bele mert fölösleges lenne. Viszont a 600-as vagy még régebbi sorozatú kártyákat sem mert azok már meglehetősen régi generációk. Ami még szóba jöhet az a GTX 750 Ti. Viszont ez kb. egy árban van a GTX 950-el holott lassabb annál és egy generációval régebbi.Szóval röviden az egyetlen értelmes opció szerintem a GTX 950.
Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.
-
xeon forever
addikt
-
Pakmara
őstag
válasz Balrog #12692 üzenetére
Sziasztok!
Végül E5450 (E0) mellett döntöttem, elvileg már döcög ide kínából. Alapon tervezem használni (talán ki alulfesszel). A gigabyte ep45-ds3l a leggagyibb P45-ös giga lap. 4 fázis; teljesen csupasz mosfetek. Ha kapnának egy kis bordát annak lenne értelme? [link]. Mondjuk csak 8,8 és 11 mm-eseket találtam és ahogy nézem (nincs még nálam a lap uh csak képről) a lapon a mosfetek ennél kisebbek. Nem biztos, hogy bele tudnám szuszakolni mindenhova...
-
Pakmara
őstag
válasz Speed® #12774 üzenetére
Nem játékra lesz, így inkább az alacsony fogyasztás hardware kímélésen lenne a fókusz. Hyper 212 megy rá (ezt tudtam normál áron szerezni használtan). A xeonosítás az kb magam szórakoztatására történik +ha kicsit "smoothabb" a böngészés az már győzelem (szüleim használják: net; film, youtube). Valahol meg lehet találni, hogy a deszkán milyen mosfet van? Eddig csak a VRM controllert találtam meg (ha minden igaz ISL6334). A fizikai méretei érdekelnének...
-
Mike8212
tag
válasz DamieN 86 #12769 üzenetére
Feljebb írva vagyon , hogy GTX 1060-at is kihajt az X5470. Csak 4.0 GHZ-en megy. Következtetéssel, ha meglessz a 4 GHZ Q9650 - el akkor lazán kitekeri. Még SLI-ben is talán. Ki kell próbálni.Alapórajelen nem hiszem elbír vele...nem tudom nem próbáltam.
The Way - Mike's Power! Asus X470 tuf gaming plus , Corsair Vengance LPX @ 3200 MHZ , R7 1700 , 2700 , FSP Hydro 750 W , Acer Predator 144 HZ , Samsung SSD 970 PRO , egy valag vinyó , GTX 1070 , RTX 2070 , és egy csomó retró cucc :D Főleg LGA 775. Ma Te adod olcsón holnap Én neked ! Ne feledd !
-
nagyúr
válasz Mike8212 #12776 üzenetére
Csak nem a Thinkcentre M58-as OEM gépben. Se SLI, se tuning.
DamieN 86 (#12769): belepróbálnám a Q9650-et, megnézném elég -e amire szánom, s ha nem lapcsere egy értelmes P45-re. Bár abból nehéz DDR3-ast fellelni, az M58-as lenovo Thinkcentre DDR3-as... mennyi ram van benne ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Balrog
tag
válasz Pakmara #12775 üzenetére
2SK3918-as mosfetek vannak rajta. [link]
Ha van kedved ilyennel bibelődni akkor rakhatsz rájuk bordát. Hővezető ragasztóra lesz szükséged hozzá. Pl.: [link]
Egyébkét a mosfetek 6.1mm szélesek és kb. 1mm rés van közöttük. Így 2db mosfetre legalább 13x13mm-es vagy 14x14mm-es hűtőborda kellene. A processzor foglalat és a hátlapi kivezetések között van 6 mosfet. 3-as csoportokban. Az trükkösebb lesz mert a az egyik mosfet távolabb van a többitől. Oda valami 13x15-ös vagy 14x16-os kellene kb.
Ebay-en lehet elég sok féle méretű bordát találni szeritem találsz olyat ami jó lesz. Legfeljebb reszelni kell egy kicsit.Ennél az eladónál sokféle méret van. Van neki 13x13x11mm-es is. Vagy 14x14x6 és 20x14x6 is. Utóbbi a két hármas csoport-ra jó lenne a foglalat és a hátlapi kivezetések között.
[ Szerkesztve ]
Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.
-
=Thor=
tag
Sziasztok!
Nemrég csatlakoztam a táborhoz egy x5450-el.
Ha megengeditek, felteszek egy fél-OFF kérdést:
Gigabites DIGI netem van, és csak ~95Mbit-et mérek, mint a régi dual-core-al.
Eddig azt hittem, a gyenge proci miatt volt, mert ahogy rákerestem itt másoknak kiviszi a gigabitet a xeon proci.Alaplapi Lan: Realtek RTL8211CL Gigabit Ethernet.
Router: TP-Link 1043-ND v2 vagy v3.(Hét éves laptopon hozza a ~800Mbit-et, szóval ez biztos jó.)
S/FTP Cat7 kábel.Valakinek van ötlete, mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz =Thor= #12785 üzenetére
Milyen alaplapod is van ?
Attül függően, vagy a PCI-os, vagy a PCIx-es driver fog kelleni...
-
nagyúr
válasz =Thor= #12789 üzenetére
Hát, eléggé szűkszavú leírásokat találtam.... pl. a LAN chipről semmit, gondolom a pontos típust magáról a chipről olvastad le....
Nem vesztesz semmit, ha megpróbálod a PCIx-es drivert, ha nem jó hozzá úgyis reklamálni fog/nem fog működni, majd a PCI-ost.
-
nagyúr
válasz =Thor= #12792 üzenetére
A hardvert azt nem, max. a Windowsnak lehet kicsit bekeverni. Bár egy W7-nek egy kis driver fel-le nem kottyanhat meg.
-
=Thor=
tag
Na mégis találtam chipset drivert a Zotacnál win7/64bitre.
A mostani 2008-as volt, így a friss 2009-es lett.Eredmény:
Feltöltés maradt 95Mbit, a letöltés viszont lecsökkent 53Mbitre speedtesten.
No comment...Egyéb ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz =Thor= #12794 üzenetére
RTL8211CL (ha gigabites) vagy RTL8201EL (ez csak 10/100-as) chip van benne, ehhez keress drivert. De a Zotac honlapján is van win7-hez driver.
Szerk: Szerintem a tiédben a 10/100-as van ezekkel az eredményekkel.
Szerk2: Meg kellene nézni a tp-link web felületén hogy milyen link sebességgel kapcsolódik a lap.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest