Új hozzászólás Aktív témák

  • RoundRobin

    aktív tag

    válasz envagyok #15036 üzenetére

    Igen, de feltételezem, hogy a nyák is kör alakú. :)
    Nekem olyan felelne meg, amit én be tudok dobozolni, rendesen.
    Ezen kívül:
    Legyen rajta VGA illesztő, esetleg WiFi sem ártana, elég erős legyen diszkrét, nem processzorigényes desktop alkalmazások futtatására és x86-os CPU-val szereljék.
    Azért kellene mindez, mert jó volna egy kis gép, amit zsebre vághatok és akár itthon, akár a telken rádughatok egy monitort, majd használom desktop gép gyanánt. Az x86 meg azért lenne jó, mert régebben csináltam egy kisebb oprendszert Home Automation céljára és azt befejezném, ha volna hozzá alkalmas, kis fogyasztású vas.
    Ezért esik ki a Pi és sajnos a VGA hiánya miatt ez az UP is.

    Nézegettem, van az orange pi-nek olyan változata ami VGA-s és csak 35 USD, vagy a marsboard-ok között is akad ilyen (54 USD-ért), de sajnos mindkettő allwinner procit használ, vagy a mars RK-t is még, az allwinner mellett. Én viszont a rendszeremet nem szeretném átírni arm procira. (egyébként a marsnál és az orange-nál is alap a Wifi és a SATA) :)
    A tablet meg, bár árában valóban megérné, a TAB LCD-jét el lehetne használni akár máshová is, de a VGA-t ott is meg kellene oldani, ráadásul a tab alaplapja meg ki tudja milyen formájú?
    Nekem fontos, hogy szép téglalap alakú legyen a lap, amilyen a Pi is például.

    Eddig a legjobb alternatívának a linutop bizonyulna, csak sajnos desktopnak elég gyenge még a Linutop II is. Az egyes 256 a kettes pedig 512 MB memóriával bír, egy elég sápatag proci mellett. Ez meg sajnos kevés.

    Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.

Új hozzászólás Aktív témák