Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbii
tag
[link]
Légyszi, nézzétek meg, és próbáljatok nekem segíteni. Please
RAID-dal kapcsolatos, és elég fontos lenne -
nrbii
tag
Na, szeretnék egy kicsit bővebb infót kérni:
1.
Azt meglehet csinálni, hogy 2*120 giga összefűzve RAID1-gyel, viszont ezen van a Windows (akár Vista -> Pista )?
2.
Ha RAID1-be van fűzve, akkor lehet partíciókat létrehozni?
3.
RAID1-re igaz lehet Win-t rakni (akár Vistát)?
Ezekre a viszonylag rövid kérdésekre remélem mihamarabb válaszoltok, mert minél hamarabb szeretnék kiépíteni egy ilyet
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
nrbii
tag
Ömm, akkor mire is írtátok hogy azzal nem lehet megcsinálni a rendszer klónozását? Az alaplapival akkor igaz simán lehet?
Megmég azt akarom kérdezni, hogy mi van akkor, ha:
-tegyük fel van a vinyón 60gb adat - ami persze klónozva - RAID1-ben - kivelszem a fővinyót, elmegyek az egyik haweromhoz, annál teszek rá még 20 gigát, és akkor lesz a fővinyón 80 giga, a tükrön meg 60 giga. Ezt lehet így ''szinkronizálni''?
Megmég: ha RAID-be szeretném fűzni a két vinyót, akkor muszáj formázni?
[Szerkesztve] -
nrbii
tag
Persze az egész HDD-t át fogja másolni, nem csak a módosult adatot; nem biztos, hogy ez így jó lesz neked.
Arra gondoltam, hogy - mivel nekem csak 2*120-as vinyóm van - úgyis át szeretnák állni Vistára, szóval egy format mindenképp lesz. Viszont van nekem úgy 60-70 giga nagyon fontos adat, ezért is kell nekem a RAID1. És amíg telepítem a Wint, addig átviszem egy haweromhoz a 60-70 gigámat. A kérdés, hogy utána a RAID1-be fűzött vinyómat ha elviszem hozzá, és visszamásolom a 60-70 gigámat, akkor mi lesz a tükörrel..
Amúgy hogyan lehet észrevenni, hogy meyik a fővinyó, és meyik a tükör? Azt be lehet állítani RAID-ben? Jah, és az alaplapi RAID akkor igaz hardveres RAID-nak tekinthető? -
nrbii
tag
válasz Jester01 #2103 üzenetére
Én a fizikai meghibásodás miatt akarom RAID1-be fűzni, nem pedig a véletlen törlések, vagy a vírusok okozta kár miatt. Nem vagyok már kezdő..
Tudod azért egy Maxtor vinyóra nem igazán szabad bízni fontos adatokat, de ha két vinyón is megvan, és elromlik az egyik, akkor fellélegzek, mert ott van a másikon!
[Szerkesztve] -
nrbii
tag
válasz Jester01 #2105 üzenetére
Rossz válasz
Jó válasz. A RAID1 lényege, hogy miden vinyón megvan minden. Márpedig ha elhasznélódás/egyéb ok miatt a Maxtor vinyóm elfüstöl, akkor a másikon ott lesz minden adat. Ha meg nincs RAID1-be, akkor az adataimnak, a több éves munkám eredménye, a zene, a fotók - minde elszáll. Nem egy olyan usert ismerek, akinek elszállt a vinyója. Ne én ezt szeretném megelőzni, mielőtt történik valami.
Most mondd meg őszintén, arra nem jó, hogy az adataim 2x legyen meg, és ha az egyik elromlik, akkor megmeneküljenek?
Viszont a villámcsapás/tulfeszültség ellen tényleg nem véd - ebben igazad van, de ez nálam nem aktuális.
Szóval sztem erre a célra jó lenne.
Jah, és nem is vagyok láma user, aki ''véletlenül'' töröl/felülir fájlokat, mert az ellen tényleg a backup a jó!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- További aktív témák...
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest