Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dilikutya #1130 üzenetére

    Van valami igazad, de azért szögezzük le, hogy a gépedben az alapvető ludas a VGA. Ha tennél bele egy középkategóriás kártyát (mondjuk 6600GT), ami már alig 40.000 forintból kijön, simán tudnád tolni 800x600-ban minden High-on, AA-ingal együtt és kapnál is 40-50 közötti FPS-t. Hanyattesnél a grafikától. Egyébként meg nem tudom mit vársz, de megfordult már a fejedben, hogy egy több mint 3 éves VGA-modelltől várod el azt, hogy a legújabb high-end game fusson rajta szépen? Egyébként elárulom, hogy rajta van a game dobozán, hogy a minimum javasolt Ati kártya a 9700-es. Tehát a 8500-ösről senki sem állította, hogy menni fog rajta szépen.
    Szal ennek az éremnek is két oldala van: ha szeretnél valamit kapni, azért ugye fizetned kell. Ha azt várod a gépedtől, hogy szépen nézzenek ki a játékok, akkor bizony másfél-két évente VGA-t (esetleg mást is) kell váltanod. Aki ezt nem tudja elfogadni, az ne vegyen gépet játékra, vagy vegyen konzolt. (mondjuk a konzolt is cserélned kell ennyi idő alatt). :)

    A játékgyártó meg haladni akar a korral és minél lenyűgözőbb grafikával szeretne lenyűgözni, ami viszont csak úgy lehetséges, hogy a legújabb hardware-technológiát kihasználó algoritmusokat építi be a programba. És azért tegyük hozzá, hogy nem kell olyan nagyon nagy atomerőmű ehhez a géphez. Az én gépem a mai konfigok között teljesen átlagosnak mondható, sőt, prociban és architektúrában már gyenguska is (ma ilyen lapot már nem is nagyon kapsz újonnan) és VGA-ban is csak középkategória, mégis megy a játék 1024x768-ban minden high-on, minden bekapcsolva 50, néha 60 FPS-sel is.
    Az meg, hogy minimum konfig, az relatív: a játékgyártó nem azt mondja, hogy élvezhető lesz, hanem azt, hogy ELINDUL. Egyébként meg közel sem kell 200.000 Ft-os vas ennek a game-nak. Örül neki, de jóval gyengébb gépen is elmegy.

    Mellesleg meg szerintem meg jár a pluszpont az id-nek, mert az engine-en rengeteget csiszoltak és optimalizáltak. Azért vegyétek már figyelembe, hogy mennyivel részletgazdagabb a játék, mint a Doom3, mennyivel világosabb (tehát több mindent kell számolni a VGA-nak) és általában nem egyedül kóricálsz még a single részben sem, hanem minimum 3-an, 4-en vagytok marine-k, plusz ellenfélből is van minimum 3. Mindemellett nálam még hajszálnyival jobban is fut, mint a Doom3. Szal szerintem nem kell fikázni az id-t, mert nagyon is korrekt a gépigény.

    Persze, lehet mondani, hogy így a HL2, meg úgy a CoD2. Megjegyezném, hogy azért a HL2 sem volt közel annyira sem szép egy Geforce2-n. Kb. kicsivel volt jobb grafja, mint a HL1-nek, de pont azok a részletek vesztek el, ami miatt lenyűgöző volt a játék, és hát az FPS sem volt épp élvezhető. A CoD2 meg lehet, hogy szép gyengébb konfigon is, csak szart sem érsz vele, ha játszhatatlan.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák