Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    válasz kovisoft #4238 üzenetére

    Aha... Köszi!
    A projekt "fő" programja, a tallyarbiter. Ez kommunikál a képkeverővel, figyeli a megadott csatornák állapotát. Egy csatonának 2 "állapotjelzője" van:
    -preview csatonára kapcsolva
    -program csatornára kapcsolva
    A képkeverő csatornáinak az állapotát küldi el a "kliens" programkonak. Ez lehet egy mikrovezérlő(vel egybeépített színes LED), vagy egy relé modul,...
    Esetemben a Pi-re kötött relé modul pedig a kapott adatoknak megfelelően kapcsolgatja ki/be a zöld/piros lámpákat attól függően, hogy a képkeverőn hogyan kapcsolták preview vagy program csatornára a kamerákat.

    A valóságban egyszerübb mint itt elmesélni, leírni a működését :)

    Nézegetem ezt a processTallyData() fügvényt, de mint az a bizonyos borjú az új kapura ... Valahogy nem megy a kód értelmezése (a Python (szemantika) ismeretének hiánya is nehezíti, hogy most éppen mire gondolt a költő: powered_pins.append(gpo["pinNumber"])
    Miért van eltárolva a "bekcsolt" lábak listája?
    Miért van két külön ciklus a be ill. a kikapcsolásra?
    Hová kéne berakni a plussz ellenörzést, és hogyan? Hiszen a ciklus végimegyaz összes előre definiált IO porton. Hogyan ellenörzöm, hogy az adott pi "program"kimenetnek van kapcsolva, vagyis a hozzá tartozó "preview" kimenetet ki kell kapcsolni?

    Erre még aludni kell párat ...

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák