Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Igen, szóval ennek akartam én is hangot adni tegnap, hogy szerintem mindenki maga döntötte el, hogy melyik gyártó melyik konzolját választja, úgy, hogy tisztában volt azzal, hogy mit kap a döntése eredményeképpen. Miért keseregjek azon, hogy nincs tele a játékkal a BD, mikor az ára ugyanannyi mint az Xbox-os DVD-s verziónak? A legtöbb PS3 játékom használtban vettem kb. a MM-ban, vagy 576 kbyte-ban látható árak harmadáért, ráadásul mindig nem sokkal megjelenést követő hónapokban.
    Cserébe viszont megkaptam a PS3-mal a HD videolejátszás lehetőségét, illetve a BD-filmek lejátszásának lehetőségét. Ezzel vagy él az ember, vagy nem, ez már nyilván ízlés, igény és pénztárca kérdései is, de a lehetőség adott, ráadásul ezért nem kért el a Sony annyival többet, ha megnézzük az pl. Xbox Elite árát.

    Ugyanakkor meg azzal is érdemes számolni, hogy - mint láthatjuk a PS2 példáján - valószínűleg nem holnap fogja végnapjait élni a PS3 és mire kijön a következő konzol, addigra viszont 100%, hogy a BD ára a magyar fizetésekhez mérten is korrekt lesz, mert már most elindult a normalizálódás e tekintetben. Ugyanaz történik, mint a 2000-es évek elején a PS2-vel és a DVD-vel. Tudom, erre szasanyi majd rávágja, hogy de ez megint csak üres hitegetés és megint a jövőbe tesszük a dolog létjogosultságát. Erre megint csak azt tudom mondani, hogy nem volt kötelező a PS3-at választani, illetve attól, hogy ezt ő így látja igazoltnak, hátránya még nem származik belőle, hogy csak 3 év múlva fog elkezdeni BD-filmeket vásárolni. Azért azt ne gondoljuk, hogy ha DVD-meghajtóval jött volna ki a PS3 sokkal kedvezőbb árképzése lett volna. Mint látható, pont az Xbox játékok árazása támasztja ezt alá kiválóan, amik DVD-n jönnek és ugyanannyiba kerülnek, mint a BD-s PS3 szoftverek. A gép árán meg szignifikánsan nem lett volna érezhető a DVD-lejátszó megléte a BD helyett, hasonló árszintre pozicionálták volna akkor is.

    Én továbbra is azt mondom, hogy mindenki nézzen magába és vizsgálja meg, hogy hány kellemes órát szerzett már neki a PS3, illetve hogy hány játékot vett már borzasztóan irreális áron és azok után szidja a gyártót és a gépet.

    A bwoay által hozott "az Xbox nem alternatíva a PS3-mal szemben" érvelést meg nem értem, különösen úgy, hogy tudtommal Xbox tulaj is egy személyben. Szerintem ugyanezt az üres frázist az Xbox tábor is ugyanígy puffogtathatná, ugyanúgy jogalap nélkül. Szerintem az Xbox is kiváló készülék, csak más a felhozatal, de lényegében ott is mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Igen, lehet, hogy ott nincs Uncharted, meg GT5, van viszont Halo, Gears of War... sorolhatnám. Multiplatform címek tekintetében meg teljesen egy kutya a két gép.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák