Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szasanyi

    félisten

    válasz DM-Fan #9242 üzenetére

    Én nem tudok ilyen optimistám és nagyvonalúan állni a témához. Nekem sok a 6k is egy filmért, amit 2-3 alkalommal nézek meg! Az említett hasonlat sem helytálló, mert ki a picsa vesz 4k-ért DVD filmet? Én ugyan nem. :( Pár napja vettem meg A sötét lovag duplalemezes extra kiadását akcióban (TESCO :Y ) 1.180 HUF-ért. Többnyire hasonló vásárlással beszerzett filmjeim vannak, nem véletlenül.
    Majd ha lesz 2 gyereked (és nem milliomos csemete vagy, tisztességesen dolgozol a pénzért - mert ugye a másik kategória nem mérvadó) megérted miről beszélek. És igazság szerint nagyon unom már azt, hogy mindent magyarázni kell... a ki nem használt csúcsteljesítményt, a BD létjogosultságát, a nagyobb HDD igényt, az 1080p gamek hiányát, a játékok magas árát, stb., stb. Amikor a PS3 mellett döntöttem, jobbnak tűntetek a kilátások, és ésszerűbbnek a magyarázatok. Na mostanra az ésszerűséget megkérdőjelezem, és a magyarázatok növekedésétől meg herótom van (BD szükségessége, BD olvasóminősége, RSX képessége, és más, már korábban is említett problémák).
    A te lelkivilágodnak (lehet a pénztárcádnak is ;] ) jót tesz, hogy tudod mi van az USA-ban, meg más "jobb" helyeket. Engem kicsit se vigasztal sem az, hogy ott mennyivel jobb, sem az, itt meg miért nem.
    Ez, ma magyarországon egy nextgen szopás, nem más. Erre a többségnek igen is áldozni kell valami más rovására, miközben komolyan mérlegelni kell mit is vesz meg az ember, és honnan. Hasonlíthatnánk Japánhoz is, ahol a háztartásokban 2-3 konzol van, és nem gond a hozzá tartozó fenntartási költség sem. Csak hát mi nem Japánban élünk, nem olyan kultúrában és nézetekkel (ha mást nem is, legalább a konzolokat tekintve) és jövedelmekkel... a pénztárcámba nézve ettől sem lett sem több sem jobb.
    Sőt! Az sem változtat semmin, hogy tudom: kormányunk, adó-, és TB rendszerünk valamint a magyar (kereskedői) mentalitás (kapzsiság) a fő oka annak, hogy mi a "legdrágábbak" közé tartozunk. Én így gondolkozok, és ami a lényeg: tisztességesen dolgozok, a saját pénztárcámból és lehetőségeimből gazdálkodok, plusz 3 emberért felelősséget vállalva. Így aztán ne mondja vagy magyarázza már meg senki, mi drága és mi nem, vagy, hogy mi mennyit ér ma magyarországon.

Új hozzászólás Aktív témák