Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Vikthor #8949 üzenetére

    Legjobb tudomásom szerint még jobban is jársz ilyen tekintetben a Slim-mel, mint az Original-lal.

    Ugyanis az SACD-t már az Original is le tudta játszani HDMI-kimeneten keresztül, azonban kénytelen volt az SACD DSD bitstream-jét átkonvertálni LPCM-be és így küldte ki a HDMI kimenetre.

    A Slim-et azonban ilyen szempontból felturbózták, mert nehogy kimegy az SACD hanganyag HDMI-n, de már elmarad a konvertálás és az eredeti DSD bitstream megy ki. Ugyanez vonatkozik a Dolby TrueHD-ra és a DTS-HD Master Audio-ra is, amelyeket veszteségmentesen küld ki a PS3 Slim a HDMI kimenetre, még az Original kénytelen volt azokból LPCM-et gyártani. Persze ehhez megfelelő erősítő is kell, ami tudja ezeket fogadni.

    Ez az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy kimaradt az Original-ból és ezt itt most javították, és ez az egyetlen vonzó tényező a Slim-nél (számomra), de emiatt biztos nem cserélném le a jelenlegi PS3-amat.

    Meg is találtam a cikket, amit anno olvastam, ehun van e:

    PS3 Slim audio features

    Szóval bátran, az SACD csak az optikai kimeneten nem fog működni, HDMI-n tökéletesen kell, hogy szóljon, bár hozzáteszem, hogy eddig még eszembe nem jutott a PS3-mal lejátszani az SACD lemeteket, arra ott van a kiváló Pioneer lejátszóm, az nagyon állatul szól.

    A Blu-Ray beolvasása szerintem kellően gyors (a játékokat is kb. 3-5 másodperc alatt felismeri a behelyezéstől számítva, azok is Blu-Ray-en vannak), de nincs viszonyítási alapom az általad említett LG lejátszóval kapcsolatban.

    [B]szerk.: Ugyanakkor most azt olvasom, hogy az SACD-re nem vonatkozik a fenti újítás, és hogy kivették az SACD chip-pet:

    No SACD support on PS3 Slim

    Sorry. Akkor az SACD felejtő PS3 Slim-en, viszont az egyéb hanganyagok jobbak.[/B]

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák