Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz heim #26612 üzenetére

    A PS3 - annak ellenére, hogy HD konzol és BD-meghajtója van - sajnos nem tudja normálisan kezelni a hangnormákat (legalábbis a megjelenítésük kaotikus). Azt hinné az ember, hogy ha benyom egy Blu-Ray-t és a Video Settings menüben a BD/DVD Audio Output Format (HDMI)-t "Bitstream"-re állítja, akkor simán átnyomja a konzol az erősítő felé a hangot változatlan formában. Sajnos nem így történik, és ha "Bitstream"-et állítasz be, akkor ráadásul bele is nyúl a jelbe és például a 4-5 Mbit/s sávszélű DTS-HD Master hangból is csak a 1,5 Mbit/s bitmélységű DTS Core-t fogja kinyomni az erősítőre.

    A trükk az, hogy a Video Settings menü BD/DVD Audio Output Format (HDMI) menüpontban "Linear PCM"-et kell beállítani. Ekkor az erősítő ugyan továbbra is multi channel PCM-et fog kiírni, viszont a továbbított hang bitrátája már a valós lesz és a film alatt is a tényleges, 4-5 Mbit/s-es bitrátát írja majd ki. Komolyabb rendszeren rögtön hallható is a különbség.

    A lényeg: az erősítőn nem fog felgyulladni a csinos DTS HD-Master Audio felirat, csak multichannel PCM-et fogsz látni, ellenben lényegében a beavatkozásmentes HD-hangot fogod hallani.

    Játéknál még nem figyeltem meg, de szerintem itt is ezek miatt nem látod a DTS-logót. Arra figyelj oda, hogy "Linear PCM" legyen beállítva az említett menüpontban és akkor veszteségmentes hangot hallasz. Ne foglalkozz azzal, hogy az erősítő milyen logót jelenít meg! Egyébként ha ezt a beállítást átlököd "Bitstream"-re, akkor lehet, hogy ki is írja majd a DTS-t (HD-Master-t soha, csak a sima DTS-t), de az félrevezető, mert közben meg levágja a sávszélt.

    Sajnálatos, de a Sony ezt soha nem javította egyetlen firmware-ben sem, gyanítom hardveres oka van. Vicces, mert mind a médialejátszóm, de akármelyik asztali BD-lejátszó is simán jól kezeli ezeket a hangnormákat.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák