Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Speeedfire #9489 üzenetére

    Na, látom Tele von Zsinór közben megírta a választ, nagyon jól és tömören leírta. Hát az eléggé gány lenne, ha az adott bejegyzéshez tartozó tageket mindenhol összecseszve egy stringbe tárolnánk el... :Y
    Ez a módszer nagyon sok szempontból rossz, de legfőképpen azért, mert így nem lehet normálisan és optimálisan keresgélni az adatok közt (ami itt most épp a taglista), pedig az adatbázis ezt lehetővé tenné.

    Csak példaként nézd meg a Drupal 7 működését (de más példát is lehetne említeni), ott már a core is támogatja az Article content type-hoz tagek eltárolását - a `taxonomy_term_data` táblában vannak tárolva a konkrét tagek, azonosítóval, névvel, egyebekkel ellátva (tehát egy tag egy Taxonomy Term), a `taxonomy_index` táblában pedig az azonosítók összekapcsolása van, ahogy illik: egy node azonosítóját összekapcsolja egy taxonomy term (jelen esetben egy tag) azonosítójával, így lehet tudni, hogy az az adott node-hoz tartozik.
    A `taxonomy_vocabulary` pedig a szótárakat gyűjti, van pl. egy Tags nevű "szótár", ebbe tartozik az összes tag, még ennek az azonosítójával is össze van kapcsolva.
    Így aztán nagyon rugalmasan lehet keresgélni a tagek között.

    Ez így jól is van megoldva - inkább szülessen több bejegyzés néhány adattáblában, mint hogy rossz megoldásokat alkalmazzunk. :K

    (#9493) : akkor ideje megbarátkozni velük. ;]

    ===========

    (#9490) Jim-Y : ezzel az a nagy baj, hogy adott esetben túl sokáig tarthat a keresés, és normálisan szűrni köztük csak gányolással lehet.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák