Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Speeedfire #5414 üzenetére

    Hali!
    Sajnos az nem jó megoldás, mert az eredeti névre van szükségem. De az furcsa, hogy a HTML-kódra lecserélve sem fogadja el a w3c validitás-ellenőrzője.
    Na, de jobb, ha elmondom, mire kell:
    a Jeditable nevű jQuery-plugint használom egy admin-oldalon, ahol módosításokat lehet elvégezni egy adott névnél és egyéb adatbázisban szereplő elemeknél, de úgy, hogy a felhasználó csak kétszer ráklattyog a névre, és máris módosítható az elem, a módosítást pedig elküldi a feldolgozó PHP-fájlnak. Kényelmes, olyan jellegű, mint pl. Facebook-on a módosítható mezők (pl. a Magamról résznél, stb.), helyben módosítasz, nincs szükség az egész lap újratöltésére, stb.

    A HTML-elem (div, stb.) azonosító (id) attribútuma segítségével (többek közt ezt alakítja a Jeditable $_POST adattá, úgy, hogy a div-et formmá alakítja a ráklattyogáskor! Meg elküldi az input mezőbe beírt adatot) elküldöm az adott elem azonosítóját, ami alapján lecsekkolom az adatbázisban, tényleg van-e ilyen elem, valamint egy alsóvonással elküldöm az eredeti nevet is (ez viszont egyelőre hibaforrás lehet, ha a felhasználó alsóvonás-jelet ad meg a névben, mert explode()-dal bontom szét az elemeket, de ezt majd megoldom), hogy amennyiben megegyezik a módosított névvel, akkor egyszerűen visszaküldöm az eredeti nevet, és nem dolgozgatok fel, így gyorsabb.
    Természetesen minden oldal elején ellenőrzöm, a felhasználó belépett-e (a módosító oldalon és a feldolgozó fájlban is), tehát valamelyest biztonságosnak mondható, még ha egyelőre vannak is lyukak benne...

    Ezért szeretném elküldeni az eredeti azonosítót és magát a mezőnevet is.
    Többnyire nincsenek brutálhosszú dolgok, ami ne férne bele egy id-be, ezért gondoltam ehhez a módszerhez folyamodni...
    Kerülő megoldás lehetne az, hogy csak az id-et küldöm el, de akkor minden alkalommal tényleg szükség van adatbázis-lekérésre, eddig ezt kerültem el azzal, hogy csekkoltam, megegyezik-e az eredetileg a mezőben szereplő értékkel, vagy sem, ha igen, akkor nem dolgozgattam fel, egyszerűen visszaadtam a júzernek ugyanazt a nevet (amit nem is módosított).

    Nem tudom, érthetően írtam-e le... :B

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák