Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz PumpkinSeed #14606 üzenetére

    Igen, azért lépi túl a memóriakorlátot, mert rossz módban nyitod meg a fájlt, de ezt már írtam korábban:
    "Aztán: 'ab' módban nyitod meg a fájlt, ebből az 'a': "Open for writing only; place the file pointer at the end of the file. If the file does not exist, attempt to create it.", 'b' a binary mode. Az 'a' itt esetedben nem igazán indokolt, mivel egyszerű olvasást hajtasz végre. A binary mode biztos kell neked?"
    tehát
    $fp = fopen('$DOCUMENT_ROOT/../gem.txt','ab');
    HELYETT például próbáld meg így:
    $fp = fopen($DOCUMENT_ROOT.'/../gem.txt','r');
    binary mód attól függően kell, hogy van eltárolva...

    Pont azért idéztem neked a dokumentációt, mert az 'a'-val a fájlpointert a fájl végére teszi. Neked pont nem ez kell...

    (#14608) PumpkinSeed :
    "a karaktereket az alapján kell kiszedni, hogy mi van a környezetében. Például van egy karakter akkor ha előtte egy bizonyos karakter van akkor az off, ha pedig mögötte kettővel egy másik van akkor megint off. Ez most le van egyszerűsítve de minimum 10 index távolságba mindkét irányba vizsgálni kellene a környezetét."
    Ezt a legegyszerűbb egy állapotgépes modellel megvalósítani, egy Móricka-rajzon leírhatnád papírra, mik az állapotok, aztán összekötögetve készülne egy egyszerű állapotdiagram. Vagy készíthetsz állapottáblát is. (Utóbbinak előnye, hogy ott ordít, ha valamilyen állapotnál kimaradt a kitöltés, míg az állapotdiagramnál a nyilacskázást valahol könnyen el lehet felejteni véletlenül.)
    Nem tudom, csináltál-e már ilyet. Más nyelvekben szokás enum típust szokás használni erre a célra, jelezve az állapotokat, PHP-ben kerülő megoldás vagy SplEnum van. Az állapotgépes modell egyébként elég egyszerű, switch-case-es szerkezettel megvalósítható.

    Kérdés, hány állapotod lehet. Mit keresel, egy szót? Számokat? Mi a feladat? Azért is kérdezem, mert lehet, hogy egyszerűbben is megvalósítható, mint ahogy próbálkozol.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák