Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz Mezcal #23987 üzenetére

    300 ezres VA-s Samuja van, oldalról már nem élvezhető betekintési szöggel - ez a VA panelek sajátossága, de nem csak Samsung létezik VA panellel és nem Samsung alapján kell megitélni a VA színhelyességét. Sony, Panasonic és még a Philips is jobb ebből a szempontból ha a gyári beállításokat vesszük alapul.

    A másik, hogy VA-s monitorom volt, ami TN paneles színeket produkált, - monitor és TV között van egy kis különbség, függetlenül attól, hogy a panel technológia ua. Más követelményeknek kell megfelelni és teljesen más színtartományt kell tudniuk.

    Műszerász ismerősőm javasolta, hogy a VA kuka, ha játszani akarok, és megmutatta a saját felső kategóriás, akkor több százezerbe kerülő VA monitorát, irgalmatlan input laggal. Ő mondta, hogy képszerkesztésre, videózásra minden szakember IPS monitort vesz a színhelyesség miatt. VA kizárva. - lehet, hogy javasolta de minden szónak jelentősége lehet amit esetleg nem vettél figyelembe illetve monitorról van szó. Mint írtam nekem van/volt IPS TV-m, nanocellás ami átlagfeletti IPS feketével rendelkezett/rendelkezik (az LG topikban van róla kép) de elmarad a VA paneles kontrasztjától és feketeszintjétől. Kalibrálni, gyakorlatilag tökéletesen színhelyesre állítani a VA paneles LCD-ket is lehet.

    Innen ered az én VA nem utálatom, hanem nem tetszésem, saját és műszerész tapasztalatokból. Majd ha veszed a fáradtságot és megnézel egy profi IPS monitort egy VA-s mellett, akkor beszélhetünk beállításokról. Én megnéztem! :) - Profi monitorokat használok mivel a szakmám megköveteli és kalibrálva, monitorom IPS, van IPS TV-m de a VA paneles TV kontrasztjától (Sony, Panasonic és nem Samsung bár ott is van már jó) elmarad. Ne erőltesd ezt az IPS a legjobb LCD TV dolgot te sem, mert nem igaz, egy Samsung féle QLED pl. 95T sz@rrá veri bármelyik felsőkategóriás IPS TV-t, annak ellenére, hogy nem tagadom egy pillanatig sem, hogy van olyan IPS LCD amelyik bőven megfelelhet egy átlagos szórakozásra, én is néha vígan elvagyok az IPS LCD TV előtt de azért érezhető a kontraszt és a feketeszint hiánya. Monitorokat ne keverjük ide. Ha erről tovább szeretnél beszélgetni akkor javaslom az általános LCD topikot, ez maradjon a márka topikja.

    (#23988) Gijon
    A topikban szereplő márka mindkét panelt alkalmazza, tehát némileg ide is tartozik, abban viszont igazat adok, hogy 1-2 eszmecsere után érdemesebb az általános topikba menni ahogy javasoltam is, igaz oda már nem fognak menni, mert tudják, hogy mi az igazság. :D

    [ Szerkesztve ]

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák