Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #68514 üzenetére
A parizeres mondjuk szerintem is durva, tok mindegy hogyan van szervirozva, maga az alapanyag szerintem nem valo oda.
Kell szervezni egy talit A Kert-be. Tundi (gyesen levo) kolleganoje es annak ferje a tulaj. Persze penzmaggal fel kell keszulni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
válasz t_a_m_a_s #68514 üzenetére
Azért ez sem annyi, hogy 990 Ft egy parizeres kenyér, oszt csá. Bíró Lajosról tudni kell, hogy kissé elborult az agya. Az ő éttermei amúgy abszolút nem fine dining helyek, ott egy főételtől jól lehet lakni. Van rántott hús, marhapörkölt, hal, csirke, és kifejezettem nagy adagok, abszolút érthető ételek (értsd: nem azon gondolkozol, hogy mit is akart a séf).
Ellenben van olyan kattanása, hogy sok mindent újraértelmez. Nem teljesen átír, hanem "csak" átértelmez. Nála pl. a vargabéles, vagy az Eszterházy torta abszolút felismerhető, mégis más, mint amit megszoktál. A másik kattanása, hogy hajlamos kitalálni, hogy egy-egy ételt szétszed alkotóelemeire, és megpróbálja tökéletesen elkészíteni. A madártej egy ideig étlapon volt a budai éttermében (tőlünk két percre), és valami érthetetlenül finom volt. Én sokszor készítek madártejet, állítólag jó, de az valami elképesztő volt. Elkértem a receptet, abban ilyenek voltak, hogy thermomixerben keverjük a tojásos "lét" 62,6 fokon... Megkérdeztem, hogy ez tényleg így van, mire mondták, hogy több ezer adagot lefőztek, és valóban így adja a legjobb eredményt.
A parizeres zsömle sem egyszerű kenyéregy szelet párizsival. Elmondta egy interjúban, hogy szétszedte a párizsi receptjét, és kikísérletezte tökéletesen, ezt készíti egy hentesüzem. Ugyanígy a kenyér sem egyszerű fehér kenyér a CBA-ból. Én kaptam belőle kóstolót, tényleg baromi jó. Az nem egy szelet párizsi zsömlében, ahogy azt elképzeled. A másik oldalról: van egy szelet laktató, kovászolt kenyér, rajta 15-18 deka hús, uborka, tojás, rendes (házi) majonéz. Ettől pont annyira jóllaksz, mintha tolnál egy lángost. A fáradt olajban rossz lisztből sütött, adalékokkal keltetett lángost megkapod a Palatinuson 700-ért, ezt egy ezresért. Ha innen nézem, szerintem nem röhejesen drága.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Crypto Trade
- Projektor topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5 Pro teszt