Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Real_Necro

    veterán

    válasz t_a_m_a_s #68514 üzenetére

    A parizeres mondjuk szerintem is durva, tok mindegy hogyan van szervirozva, maga az alapanyag szerintem nem valo oda.

    Kell szervezni egy talit A Kert-be. Tundi (gyesen levo) kolleganoje es annak ferje a tulaj. Persze penzmaggal fel kell keszulni. ;)

    „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

  • Freddy76

    addikt

    válasz t_a_m_a_s #68514 üzenetére

    Azért ez sem annyi, hogy 990 Ft egy parizeres kenyér, oszt csá. Bíró Lajosról tudni kell, hogy kissé elborult az agya. Az ő éttermei amúgy abszolút nem fine dining helyek, ott egy főételtől jól lehet lakni. Van rántott hús, marhapörkölt, hal, csirke, és kifejezettem nagy adagok, abszolút érthető ételek (értsd: nem azon gondolkozol, hogy mit is akart a séf).

    Ellenben van olyan kattanása, hogy sok mindent újraértelmez. Nem teljesen átír, hanem "csak" átértelmez. Nála pl. a vargabéles, vagy az Eszterházy torta abszolút felismerhető, mégis más, mint amit megszoktál. A másik kattanása, hogy hajlamos kitalálni, hogy egy-egy ételt szétszed alkotóelemeire, és megpróbálja tökéletesen elkészíteni. A madártej egy ideig étlapon volt a budai éttermében (tőlünk két percre), és valami érthetetlenül finom volt. Én sokszor készítek madártejet, állítólag jó, de az valami elképesztő volt. Elkértem a receptet, abban ilyenek voltak, hogy thermomixerben keverjük a tojásos "lét" 62,6 fokon... Megkérdeztem, hogy ez tényleg így van, mire mondták, hogy több ezer adagot lefőztek, és valóban így adja a legjobb eredményt.

    A parizeres zsömle sem egyszerű kenyéregy szelet párizsival. Elmondta egy interjúban, hogy szétszedte a párizsi receptjét, és kikísérletezte tökéletesen, ezt készíti egy hentesüzem. Ugyanígy a kenyér sem egyszerű fehér kenyér a CBA-ból. Én kaptam belőle kóstolót, tényleg baromi jó. Az nem egy szelet párizsi zsömlében, ahogy azt elképzeled. A másik oldalról: van egy szelet laktató, kovászolt kenyér, rajta 15-18 deka hús, uborka, tojás, rendes (házi) majonéz. Ettől pont annyira jóllaksz, mintha tolnál egy lángost. A fáradt olajban rossz lisztből sütött, adalékokkal keltetett lángost megkapod a Palatinuson 700-ért, ezt egy ezresért. Ha innen nézem, szerintem nem röhejesen drága.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák