Új hozzászólás Aktív témák

  • nesa

    veterán

    válasz Utka #89883 üzenetére

    Olyan klímát vegyél aminek van rendes háttere Magyarországon, mert nem mindegy hogy 3 év múlva egy 5000ft alkatrész megvan 2 nap alatt vagy 2-5 hónap rosszabb esetbe nem is létezik.

    A legjobbnak a Daikin tekinthető japán vonalon, a többi japán sem rosszabb csak nem olyan jó a háttér támogatás ha kell, esetleg( fujitsu).

    Kínai vonalon a Gree az ami jó háttérrel van Magyarországon, ezt a két márkát nem fogják neked a klímások ajánlani bármi más vacakra fognak rábeszélni, de mivel a Greenek jelen pillanatban nincs meg az az árelönye mint 4-5 éve a józan ész a Daikinra szavaz.

    Nekem már régóta egy Gree van ezzel hűtünk / fűtünk H tarifával, de idén ősszel felakarok rakatni még egy tartalék gépet az valószínű Daikin lesz.

    Röviden anno mikor rakattam ez a Gree cozy széria volt a legjobb ár-érték arányba, egy kivétellel egyetlen pécsi cég sem volt hajlandó felszerelni az adott típust, mindegyik a háttér nélküli gépet akarta, egy cég lett volna hajlandó de az meg nem jó árat mondott, vagy 40k val többért akarta a gépet adni mint amennyiért a importőr kisker ára volt, végül egy nem pécsi cég rakta fel.
    Klíma azóta is hibátlan úgy hogy átlag évi 11-11,5 hónapot megy, szinte soha nincs kikapcsolva 0-24, azt hiszem hatodik éve megy.

Új hozzászólás Aktív témák