Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz Winner_hun #1901 üzenetére

    Számolj mindig a devizaeladásival és az esetleges árfolyamnövekedés miatt tegyél rá egy kicsit többet. Nekem még nem nagyon ment mínuszba.

    A következő a helyzet. Azt nem lehet tudni, hogy milyen árfolyamon zárolnak, de gyanítom olyan mnbs közép lehet. Három dátum van:

    1. a tranzakció dátuma a kártyatörténetben
    2. a könyvelés dátuma a kártyatörténetben
    3. a könyvelés dátuma a számlatörténetben

    Tapasztalataim szerint a tranzakció dátumától akár 4-5 nap is eltelhet, általában 2-3 nap szokott lenni, mire megjelenik a kártyatörténet könyvelési részében a cucc. Ez a dátum kulcsfontosságú, ugyanis a végleges árfolyam, (amin végül a számlatörténetben elkönyvelésre kerül a terhelés), ennek a napnak az árfolyama.

    A 2. és 3. fázis között általában 1 banki nap telik el, vagyis mindig a levonás napja előtti banki napon érvényes dollár vagy euró devizaeladási árfolyam a levonáskor a mérvadó.

    Ha pl. fontban fizetsz és annak devizaeladási árfolyama szerint vezetsz át a számládra, de csak pontosan annyit teszel rá, amennyibe a cucc kerül és nem többet, akkor a kártyatársasági árfolyamon az összeg még simán zárolható, de ez már nem lesz elég a levonáshoz, így az egyenleged mínuszba megy. Fontos még megjegyezni, hogy úgy nem tud mínuszba menni az egyenleged, ha eleve kevesebb a rendelkezésre álló fedezet, mint amennyit költeni szeretnél.

    Ja még valami: A CIB árfolyama kedvezőbb, mint a paypalé. Úgyhogy hagyd, hogy a bank váltson.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák