Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    Olyasvalakitől várok választ, akinek van üzleti profilja PP-on és gyakorlott az alábbiakban:

    Hogyan számoljátok/könyvelitek el az innen származó bevételeket?

    Gondolok itt arra, hogy a vevő az ugye fizet a PP-otokra. Abból a PP levon X összeget és ti már csak azt tudjátok lehívni a céges számlára. Ebben az esetben nem egyezik a számlára érkező összeg és az az összeg, amit ti a vevőnek számláztok. Ráadásul a név sem stimmel, mert a PP küldi a számlára a pénzt, nem a vevő. Hogyan lehet ezt mégis elkönyvelni? A PP nem ad számlát a jutaléka összegének levonásáról, vagy lehet róla számlát kérni a PP-tól? De még ezzel sincs megoldva a dolog, mert a fenti probléma megmarad (vevő neve és az utaló neve nem stimmel).
    A PP-ről az összeg számlára lehívása ráadásul lehetséges, hogy sima befizetésnek minősül. Ebben az esetben ugyan nem gond a befizető neve, viszont ha utalásos számlát kell a termékről adnom a vevőnek, akkor nem lesz ellenszámlája a banktól és még azt sem lehet mondani az APEH-nek (bocs, nekem ez már csak az marad), hogy ami a PP-ről jött, az az, mert az összeg sem stimmel.

    Nem tudom, érthetően írtam le?

    Legyen egy termék mondjuk 160.000 Ft. A vevő PP-otokra átnyomja. A PP máris levonja a jutalékát, marad mondjuk 154.400 Ft közelítőleg. Ha ezt lehívjátok a céges számlátokra, akkor a vevőnek kiadott 160.000 Ft-os számla ellenszámlája a banktól csak 154.400 Ft-ról fog szólni, holott az összegeknek stimmelniük kellene.

    A fenti problémára én egyedül a készpénzes számla adását tudtam kitalálni megoldásként, csakhogy az nem jó megoldás, mert mi van ha a vevő cég/vállalkozó és ő is el akarja könyvelni a kifizetést, mert a céges bankszámlája van a PP profiljához rendelve? Totál bukta az egész, mert neki akkor átutalásos számlára van szüksége, én meg azzal bukok, mint Rottenbiller!
    Arról már nem is beszélve, hogy azért sem megoldás a készpénzes számla adása, mert elvileg az az összeg a házipénztárt "erősíti", ami ugye egy ideje már elég sovánka lehet csak (500e Ft).

    Hogy is van ez korrektül? Megköszönném egy gyakorlott hozzáértő tanácsát! :R

Új hozzászólás Aktív témák