Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz SP4C3 #65357 üzenetére

    Köszi a válaszokat mindenkinek!

    @ Patice
    - Én fizikailag máshol vagyok és amióta nincs publikus ip-m csak úgy érem el routerünket, ha ott megkérek valakit, hogy kapcsolja be a PC-t és TeamViewerrel belépek rá, majd azon keresztül a távoli PC-n futó böngészőből nyitom meg a Router kinfog oldalát.
    - Így jelenleg sajnos azt sem tudom kipróbálni, hogyha routerban engedélyezném az IPv6-ot akkor szolgáltató osztana-e ki egyáltalán IPv6-os címet. Ha a routerben engedélyezem az IPv6-ot TeamVieweren keresztül akkor előfordulhat, hogy a teljes internetszolgáltatás leáll a router mögött, vagy csak annyi történik, hogy max IPv/ továbbra sincs de az IPv4 működik ugyanúgy mint eddig?
    - Másik módszer IPv6 elérhetőségének kiderítésére nyilván az lenne, hogy a PC patch kábelét közvetlenül a szolgáltatói ezsközbe dugom, de ahhoz is nyilván ott kell lenni fizikailag. Szóval most ezt sem tudom tesztelni :(.
    Asus RT-N18U elméletileg IPv6 képes router, és van weben elérhető Asus Router emulator szerint van is tűzfal benne:

    Ugye jól értem, hogy az alső IPv6 Firewall részben kellene kinyotnom azokat a portokat amik a IPv/-on eláérni kívánt szolgáltatásokhoz tartoznak:
    1) Maga a router kezelőfelülete
    2) PC RDP portja
    3) Webkamerához szükséges portok, ebból azt hiszem több is van
    Ha ezt megteszem akkor ezene a portokon bárki próbálkozhat majd IPv6 címeken keresztül bejutni és ha hozzájut a jelszómhoz, vagy olyan sérülékenység van ami nincs foltozva az eszközeimen akkor be is jut majd rá, hiszen közvetlenül kinn vannak az IPv6 alapú neten ezek az eszközök.
    - Az is hasznos infó, hogy innentől kezdve minden eszközön külön-külön dyndns kliens kell, hiszen egyedileg fogják riportolni dyn.com felé, hogy épp mi az IPv6 címük.
    - PC-t semmiképp nem szeretném 7/24-ben futtatni. Ha szolgáltató ad IPv/ címet akkor az tűnik járható útnak, hogy routeren 7/24-nem fut benne lévő díyndns kliens folyamatosan riportolja az aktuális IPv6 címet is, annak segítségével IPv6 címén be tudok lépni távolról routerbe, routerből felébresztem PC-t helyi IPv4-es LAN-on, majd ha PC feléledt és a Windowsa-l automatikusan elindult dyndns kliens regisztrálta a PC esetlegesen új IPv6 címét, akkor onanntól kedzve már arra az IPv6 címre be tudok lépni távoli asztal kapcsolattal.
    Ip camerával nincs ilyen gond, mert az eleve 7/24-ben megy.
    Elméletileg ez így működőképes lehet, igaz kicsit bonyibb lesz mint a korábbiak amikor még volt publikus IPv4 címük.

    @SP4C3
    Ezen már túl vagyunk. Az ÁSZF is olyan gyenge és kusza mint maga a szolgáltató. Arról publikus vagy NAT-olt ip címen szolgáltatnak egy kukk sem volt benne akkor amikor eredetileg szerződést kötöttünk. Tavaly decemberben egyoldalúan megváltoztaták az ÁSZF-et, úgy, hogyha publikus vagy fix ip-t akarsz akkor attól függően, hogy lakossági vagy jogi személy vagy fizess külön díjat. Lakossági publikustól indulva Jogi személy fix- ip-ig emelkedtek a díjak, utóbbi díja már összemérhető a havi előfizetési díjjal.
    Idén májustól (lehet, hogy épp arra reakcióként, hogy elkezdtük feszegetni, hogy nem akarunk fix ip-ért fizetni, csak adjanak publikus ip-t ahogy korábban is) egyszerűen kivették a publikus ip címet az ÁSZF-ből, és mostantól csak NAT-olt van vagy FIX. Utóbbi jó drága...

    Szolgáltató nevét nem írnám le, Hajdú Bihar megye északi, Szabolcsal határos részén 2 kisebb várost és pár környező falut lát el internettel.

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák