Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz jerry311 #39305 üzenetére

    Nos, jelentem, leteszteltem a berendezést.

    Ami egyébként így néz ki:

    A másik ház összes helyiségében teszteltem a jelerősséget, és annyi különbség volt, hogy az a "közepes", "jó", és "kiváló" között váltakozott. Internetkapcsolat nem volt a házon belül sehol.

    Ellenben, amikor a mi házunkhoz térben legközelebb álló szoba ablakát kinyitottam, és a kinti ablakpárkányba, egy meghatározott helyre tettem az ASUS Repeater-t, akkor az adott helyiségben "kiváló" jelerősség mellett működött az internetkapcsolat; mégpedig kellően gyorsan, 65 mbps sebességgel.

    Amikor a mellette lévő, a házban eggyel beljebb lévő helyiségbe vittem, akkor 35 mbps sebességre csökkent, és a jelerősség is "csak" jó volt. Ha még eggyel távolabbi helyiségbe vittem, ott már csak 5 mbps volt a sebesség. Gyakorlatilag használhatatlan. (Nem nagyon akarta betölteni az adott holnapot.)

    Az nyilvánvaló, hogy ez így végleges megoldásnak nem megfelelő, mert napost, tiszta időben még csak-csak... de esőben, fagyban, hóban nyilván nem fogja az ember a Repeater-t kitenni a külső ablakpárkányba (nem beszélve arról, hogy a tápkábel miatt az ablakot sem lehet teljesen becsukni ilyenkor.)

    Amikor pedig az adott ablakot becsuktam, és a belső párkányára tettem a Repeater-t, azonnal megszűnt az internetkapcsolat. (Pedig légvonalban mindössze ~20-25 cm volt a különbség.)

    Igaz, hogy ideális esetben, az ominózus "kettővel beljebb" található helyiségben lenne szükség az internet elérésre, de...

    Másfelelől az ominózus, hozzánk közeli szoba is jó lehet, és látszik, hogy nagyjából ~fél-egy méter hiányzik a teljes boldogsághoz.

    A kérdésem az, hogy egy ASUS RT-N18, vagy más, hasonló kategóriájú, komolyabb Router/Repeater lehet-e annyival erősebb, hogy nagyobb területen fogja be a Wi-Fi-t, és távolabb lát?

    Magyarul lehet-e annak esélye, hogy ezáltal elegendő legalább az ominózus külső szobában belül elhelyezett berendezéssel is internetezni?

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák