Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Üdv.! Átjárónak a router ip címét állítottad ? (pl 192.68.1.254).
Milyen fix IP címeket állítottál be ?
Nekem a PC bekapcs.-kor az USB-s egeret nem találja néha.
A kihúzom/visszadugom (üzem közben) még mindíg helyrehozta.
Ilyet próbáltál már ? (A hálózat tallózásához kicsit több idő kell.)[ Szerkesztve ]
mezis
-
rdi
veterán
Vagyis a harmadik géped usb-vel csatlakozik az egyik számítógéphez?
Ekkor van két hálózatod, egy gép (router) - gép, és egy gép (USB) másik gép.
Interneted akkor lesz szerintem, ha sikerül a két háló között hidat létrehoznod. Win -ben nézz rá a netes súgóban![ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
Lonsi
tag
Kösönöm a tanácsokat. Megpróbálom kicserélni az usb-s vevőt egy pci-os kártyára. Tegnap olyat is csinált, hogy 54Mb/s-ről lement 48-ra, majd 36-ra. Gondolom ez sem normális. Viszont most, ahogy agyalok az egészen én inkább a wlan routerre gyanakszom, ami egy asus 520g, bár a franc sem tudja. Kipróbálom egy pci-os kártyával és ha nem az a gond, akkor legfeljebb eladom vagy a kártyát, vagy az usb-s cuccot. Jobb ötletem egyelőre nincs. Még egyszer köszi a segítséget, ha bármi fejlemény van, akkor szólok.
Luk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.
-
tzscske
tag
-
Prego
senior tag
Ma megőrültem....
Bemegyek irodába, megyeget a net, aztán egyszerűen annyi neki. Router újrandít, Reset, semmi haszna, ugyanezt a T-Comos ADSL Modemmel. Semmi, a router is azt írja hogy internet Disconnected, Connectre meg sem nyikkan. Aztán adsl teszttel sikerült kicsikarni a masinából kb 1Mbitet a 4-ből, a közvetlen rákapcsolt notival. Visza a routerbe, 5 percig jól ment aztán megint kaputt. A belső hálózat tökéletesen működik. A router adminján az látszik hogy Internet Connected, de a gépig valahogy nem jut el egy deka bit sem. Firmaware frissít, de nem oldotta meg a problémát.
Van valakinek valami ötlete?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
netboy
senior tag
Sziasztok
Van egy Linksys WRT54GC routerem...
Valaki megmondaná nekem, hogy be lehet e állítani és ha ígen akkor hogyan, úgy hogy egy másik routerhez csatlakozzak vele wifin és azt a netet ossza szét...? -
törölt tag
sziasztok, asztali gepen vista ultimate, laptopon home basic...
asztalin megosztok egy konyvtarat, de azt nem latom a laptoprol...
otletek? tippek a beallitashoz?
a gepek kozott van router is -
And
veterán
-
zsolt19900
őstag
Hello all
lenne egy kis gondja az egyik barátomnak:
SMC 7004VBR a router, nem sikerült hálózati címet kiosztani a számítógépnek.
akármit csinál nem megy fel a netre.
Tudjátok hogy mi lenne a megoldás?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
rdi
veterán
-
Titto
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy TL-WR542G routert, használtan. A router jelet ad ,mert elérhető vezetéknélküli hálozatok között feltűnik, ha wifikártyával keresem, de ennyi. Próbáltam kábellel is, 192.168.1.1-re nem reagál. reseteltem kikapcsolva, bekapcsolva, semmi. felhívtam azt akitől vettem, aztt mondja át lett állítva az IPcím, de nem tudja mire, resetelje més jólesz.....kösz az megvolt.- IPscanner program a 192.168.1.1-től 192.168.255.225-ös tartományig kereste egész éjjel, és nem találta. Kuka? vagy mit tegyek?
nagyon örülnék a segítségeteknek -
tzscske
tag
ahoz is be kell lépned!
user:admin
pass:adminuser:root
pass:root
Ha egyik se akkor egy kis angol tudást előszedve reszeteld le:
Use the Factory Default Reset button: First, turn off the router's power. Second,
press and hold the default reset button then turn on the router's power, until the
SYS LED lights up (about 3 seconds). Last, release the reset button and wait
for the router to reboot[ Szerkesztve ]
-
Spyx
tag
Hali!
SMC VBR7004-es routerem van és a köv problémám.
Két asztali pc van rákötve, Mindkettőn szeretnék winamp-al zenét hallgatni a netről ( netradio ), de nem megy, mindig csak azon a gépen megy a zene ahol elősször elindítom. ilyenkor a másik gépen a winamp megakad a connecting-nél. Próbáltam hogy a másik gépen mplayer megy, de úgy se működik. + Ha az egyik gépen elindítottam a netradiot akkor az a másik gépen blockolja a WoW-ot is ( unable to connect feliratot kapok)
Mi lehet a megoldás? a trigger portokat hogy álllítsam be ( ha kell ) ?
ADSL netem van ( 4M / 192KB ) .
Ha ennyiből nem derül ki mi lehet a probléma írom a többit is, nagyon kéne a help.Spyx
Gyötrődő halálos játék: élet! Tőled én még mit kívánnék?!...
-
tzscske
tag
pedig,ha úgy csináltad ahogy le van írva annak fullra ki kell törölnie az összes beállítást (visszaáll a 192.168.1.1 és az admin felhasznáéónév és jelszó)
Nem tudok angolul igazán ezért is írtam le ahogy a manualban benne van.(valami olyasmi,hogy húzd ki a 220-ból,nyomd a reszet gombot,dugd vissza és addig nyomd míg 3× nem villan a led-je, utána újraindul szűz memóriával.
Ha tudsz angolul megértetted,ha nem akkor valaki csak jár erre és normálisan lefordítja.(abban a folyamatos raszetgomb nyomásban nem igazán vagyok biztos ) -
04ahgy
nagyúr
Oda-vissza is előfordul a probléma? Tehát ha a másik gépen indítod először, akoor azon megy, és emezen nem?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
netboy
senior tag
gigabites hállózatnak a bekötésirajzáról, (krimpelési rajzról) nincs véletlenül egy linkje valakinek?
-
zsolt19900
őstag
erre csak annyit válaszolt: hogy mia szösz az?!
hogy lehet azt megnézni?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
qdak
addikt
hogy tudom megnézni h mit csinál a netem, mit tölt le frisit mikoz ben cs zek 40 ping átlag egyszer csak felmegy 100 azt 700-2000 ig mit tudok csinálni h ne cs zés közbe csinálja?
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
J3richo
tag
Sziasztok. Van egy négy megás net. Ez bemegy a routerba. Meglehetne e oldani valahogy, hogy egyenlően legyen szétosztva négy felé úgy, hogy a többi gép ne érje el a másik gépre eső részt? Előre is köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz J3richo #3336 üzenetére
Csak a routerrel nem. Illetve attól függ, milyen router. Egy Cisco routerrel már mindent lehet. Vagy akár, ha egy külön szervergép az, amit te routernek hívsz. Azzal még vadabb dolgokat lehet megvalósítani.
A gépekre telepített szoftverrel igen. Például a Netlimiter 2 jó erre. Rendszergazdaként beállítod a sebességeket, és lehet úgy konfigurálni, hogy a másik felhasználó ne tudja leállítani.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Valaki nem tudna nekem segíteni?
[link]
Megőszülök, de akkor sem tudom a megoldást.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
rdi
veterán
válasz zsolt19900 #3334 üzenetére
na ja.
Szóval belépsz a routered admin felületére és ott a LAN konfigurációban tudod ki és bekapcsolniFej! Tor! Potroh!
-
netboy
senior tag
Milyen progival lehetne megoldani, hogy én állíthassam be, hogy a hállózaton ki mekkora sávszéllel használhatja a netem?
-
04ahgy
nagyúr
Esetleg tegyél fel egy hálózatmonitorozó programot. Pl. Netlimiter. Közvetlenül, miután felment a pinged, a grafikonon látod, mi okozta a plusz adatforgalmat, ami pedig a magas pinget. A programokon végigléptetve meg is tudod lelni azt a programot, ami ezt okozza. Arra később oda tudsz figyelni, esetleg kilőni CS-zés előtt. A Windows Update manuálisra van állítva? Mert ha nem, az is könnyen lehet.
Sőt, akár magával az internettel (szolgáltatóval) is lehetnek gondok, habár az ekkora pingban nem szokott realizálódni.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest