Új hozzászólás Aktív témák

  • lovi27

    addikt

    válasz lazydog #2284 üzenetére

    Nem hiszem, hogy én vagyok a megfelelő számodra, de ha már megszólítottál elmondom amit tudok.

    Nem használom a raid semelyik formáját, mint már többször írtam, de én úgy tudom az lvm2 plugint raid nélkül használni őrültség, mivel a fájlok elszórtan helyezkednek el a különböző HDD-éken, így redundancia (raid) nélkül, ha valamelyik HDD meghibásodik rossz esetben akár minden adat elveszhet.
    Mivel ez elég drága megoldás megcsinálták az unionfilesystem plugint, amivel kétféle módon lehet logikai tömbbe rendezni a HDD-éket: aufs és mhddfs. Az aufs először teleír egy wincsit a tömbből és csak utána ír a következőre. Így, ha az egyik HDD kiesik, a többi adata nem vész el. Az mhddfs elvét most hirtelen nem tudom, de az fontos, hogy ezek is redundancia nélkül végzik a logikai összevonást. Ezért backup-nak ott van a snapraid.

    Akár hányszor elkezdtem velük foglalkozni, mindig arra jutottam, nekem nem éri meg velük foglalkozni, jobban járok ha a NAS-on tárolt adataim független wincsiken vannak. Természetesen így egy-egy HDD tartalmát elveszíthetem (hess), aminek nagyon nem örülnék, de azért nem annyira fontosak, hogy ezért a Dunának menjek... :DDD :DDD

Új hozzászólás Aktív témák