Új hozzászólás Aktív témák

  • SaitoX

    tag

    válasz Vhiktor #88017 üzenetére

    Mindkettőt játék módban használom elsősorban, filmezéshez pedig Mozi mód.

    Sajnos a kép mód nem sokat számít, maga a panel a probléma. Ahogy neten utánaolvastam mindaz, amit negatív tapasztalatként érzek azok nagyrésze a matt panel miatt van.

    Glossy esetén mélyebbnek érződik a fekete, élénkebb lesznek a színek, jobban átjönnek a fények / nagyobbnak érződik ezáltal a kontraszt. Ami a legfontosabb, hogy tisztább a kép.

    Előszőr azt hittem, hogy egy védőfólia van a Sony-n, és azért ilyen, de sajnos nem erről van szó, nincs rajta fólia, egyszerűen ilyen a panel.

    Media-ban amúgy nem volt kitéve, csak az A90J és az A95K, meg a többi. Ha élőben láttam volna, valószínűleg nem veszem meg, de már mindegy. Számomra a tanulság belőle, hogy matt kijelzős TV-t többet nem veszek, ezt pedig visszavisszük. Ennél még a 6-7 éves Samsung QLED-em is szebb képet produkál, ami szintén glossy.

    Játékra szerintem nagyon gyenge ez a TV, főleg ha napközben is használná az ember, de éjszaka sem az igazi. A matt kijelző miatt a bejövő fények elkenődnek, ha minimálisan is besüt a nap, ez pedig kontraszt csökkenéssel jár. Ugyanebben a helyzetben az LG ugyanolyan szép kontrasztos és tiszta marad.

    A90J lehet jó lett volna, de most már nem tudom, hogy akarjak-e még a Sony-val kockáztatni. Lehet maradok LG vonalon inkább, C3 vagy G3.

    Próbáltam csinálni 1-2 képet, de képeken nem jön át annyira, mint élőben.
    Talán itt elég jól látni - az LG "átengedi a fényt", mélyebb fekete / nagyobb kontraszt, míg a Sony fakóbb és sötétebb.

    LG: [kép]
    Sony: [kép]

    Élőben pl. a DMC5 az LG-n gyönyörű, minden részlet látszódik, a sötétek is, szép kontrasztos, stb. Sony-nál homályos, sötét, fakó, a részleteket gyakorlatilag nem látni, csak ha hunyorít az ember :)

    Mindkettő TV-n a HDR (Játék mód) van:
    LG: [kép]
    Sony: [kép]

    De amint írtam, képeken sajnos ez nem jön át annyira, a színek mélysége azért talán látszik (pl. fekete). Ha a Sony után ránézek az LG-re, olyan, mintha egy új generációs TV-t néznék :)

    Egyébként kipróbáltam az extrém módokat is a Sony-n (Vivid, Sport, stb), de egyik sem hozza azt az élményt (inkább csak rondábbak). Teljesen mindegy, hogy állítom be, a matt panel gyengeségei miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák