Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
Az M4Sport tudja a "multi" PIP-et is...
F1 futam közvetítése lemegy egy kisebb ablakba és nyílik egy valamivel nagyobb ablak a reklámnak...
Futamonként minimum 4x...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
wallace 234
őstag
válasz hm_guesswho #64449 üzenetére
Samsungnál este ha local dimminget, normál módba van kapcsolva, helyiségebe lévő fényviszonykhoz állítja be a képet! Ill többféle módon is lehet, azt a fényerőt szabályozni. Ill a 2021 qn szériák kék fény kibocsátás, rendkívül alacsony lett. Szóval már ez se olyan zavaró mint régen volt. Oledet inkább ne outletbe vegyél, 1 év garanciával. Inkább hivatalos 3 év garanciával!
-
h377
tag
Egyébként most nagyon kedvező áron, óriási akcióban meg lehet ezt is venni: [link]
-
powerup2
addikt
Mekkora a csomagolása a 77" lg olednek c1 ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
addikt
válasz hm_guesswho #64449 üzenetére
Az elso amit minden TV-nel kikapcsolunk az az osszes ilyen automata szabalyozgatas meg eco mode es tarsai. HDR-t nezel ejszaka is max fenyero kell neki, ez a lenyeg, nappal sima TV-t nezni meg kb. mindegy az egesz. Samsung csinalhat amit akar, az OLED-hez kepest sehova nem jutnak. Esetleg majd a micro-led-es paneleknel, de az meg cseppet dragabb lesz mint barmi mas.
-
powerup2
addikt
válasz gulyasa #64457 üzenetére
köszi meglesem befér e touringba .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
hm_guesswho
tag
válasz wallace 234 #64454 üzenetére
Nekem még 2019-es a széria. Szép képe van, de azért néha azt érzem, hogy piros-pirosas árnyalatok sokkal élénkebbek-intenzívebbek amellett, hogy minden más színt elég jól hoz. Pont tegnap tűnt fel, hogy a Battlefield V. sivatagi küldetésein szinte már-már vöröses volt a homokos-sziklás táj.
Már kezdem magam lebeszélni az outletről, 3 év az mégis 3 év. -
hm_guesswho
tag
Ezeket, ha jól rémlik én ki is lőttem, de átnézek egy szakszerű guide-ot, hogy mit érdemes mindenképp beállítani egy optimális használathoz. Eddig nem volt konkrét gondom vele, csak ez a fentebb említett túltolt piros, de ez is csak a napokban kezdett egyere inkább szemet szúrni. (játéknál és streamingnél is - netflix)
-
janos666
nagyúr
válasz hm_guesswho #64461 üzenetére
Esetleg próbáld meg kalibráltatni.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
wallace 234
őstag
válasz hm_guesswho #64460 üzenetére
Mindenképpen jobban jársz, mert ha gondod van, könyebb elintézni. Lehet csak egy kalibrálás kell annak a tvnek.
-
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
Ha outletben veszed, hiába van 1év garid, az LG vagy bármelyik hivatalos szerviz elhajt = szopacs.
Mondjuk ilyen értékű terméknél miért kell garasoskodni? Ha van rá pénz, meg kell venni, ha nincs akkor meg nem kell erőlködni, csak nyögés lesz belőle.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Pro Koryak #64466 üzenetére
Nekem is outlet-es számla volt kiállítva (nem tudom miért, mert bontatlan dobozt kaptam, szerintem csak ez jelentette náluk az "akciót") és gond nélkül cserélték pixelhibára a kijelzőt nemrég a közel két éves C9-ben.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
h377
tag
-
janos666
nagyúr
válasz Pro Koryak #64469 üzenetére
Egy random webshop-ból, ahol épp a legolcsóbb volt. Csak akkor láttam meg rajta az "outlet" szót, mikor bescan-eltem az LG-nek. Csodálkoztam is rajta, mert tényleg gyárilag bontatlan dobozban kaptam kézhez, nem újracsomagoltban. De nem volt belőle gond.
-
wolfattila
csendes tag
LG 3 hónapos apple tv+ ról tud vki vmit?
-
Vhiktor
Topikgazda
Melyik kepmodban használod illetve mik a beallitasok?
Még ha 2019ben véletlenül színhelyes is lett volna azóta elmaszott 1000szer.
De ha túl piros akkor tuti valami be van kapcsolva aminek nem kellene vagy teljesen rossz kepmodbqn használod.Azért gyárilag helyes belitasokkal nem szoktak annyira rosszak lenni még a samsungok sem.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ReFleXx
addikt
válasz wolfattila #64472 üzenetére
igen, matol van
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Sza_Sa
senior tag
Szuper, kapjákbe
Az Lg folyamatosan játssza ezt, a mobiljai is olyan régió specifikáltak voltak, hogy csak na.
Mondjuk mobilban a Samsung is tud falusi fődműves lenni, de a csúcs tv-i nekem eddig nem okoztak nagyobb lelki törést."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
hm_guesswho
tag
válasz Vhiktor #64473 üzenetére
Van egy olyan, hogy intelligent mode, ami a környezeti viszonyhokhoz igazítja képet. Játék esetében pedig automatikus elindul a játék mód. Külön nem nyúltam hozzá, főleg nem a színekbe. De a pirosság tényleg nem tűnik fel. Barátnőm annyit vett észre, hogy egy sorozat esetében az iPaden rendben találta a színeket, addig a tv-n már "pirosabb" volt néhány ember feje, akiknek alapból piros. (Vagyis csak élénkebb.) Netflixen nézte iPaden is, és utána tv-n is onnan néztük. Ezután már én is (de lehet csak bebeszéltem magamnak) pirosabbnak látok néhány árnyalatot. Példáuld a Battlefield V. sivatagi missziójánál éreztem, hogy a homok és szikák kicsit pirosabbak voltak a sárga, barna árnyalatai mellett.
-
hm_guesswho
tag
válasz Pro Koryak #64466 üzenetére
Nem kenyerem a garasoskodás, csupán felmérem a helyzetet, de igazad van, hogy a 3 év garanciával ekkora kiadás mellett nyugodtabb lehetek. Viszont köszi, hogy felhívtad a figyelmem arra, hogy ez lehet valami mutyizott gari is, amivel lehet semmire nem mennék komolyabb meghibásodás esetén. (vagyis a sorok között ezt merészeltem kiolvasni )
-
Pro Koryak
addikt
válasz hm_guesswho #64479 üzenetére
Samsung tévéken elég érdekesek szoktak lenni a színek, bármelyik YT összehasonlító videót megnézve.
Ha hivatalos boltból veszel outlet terméket, arra lesz hivatalos garancia. Noname outlet boltból 1év garival én nem vennék semmit 10e ft felett.
Szerintem. -
ReFleXx
addikt
válasz wolfattila #64475 üzenetére
passz, meg nem neztem
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Heavymetal
csendes tag
Sziasztok! A hétvégén boldog tulaja lettem egy SONY XR65A83J-nek. MM-ben vásárolt. Megcsináltattam a Calmanos kalibrálást, gyönyörű képe van. Egy Panasonic plazmát váltottam vele. Eddig nem cseréltem mert nem tetszett a Ledesek képe.
Tudja valaki, hogy mivel lehet kiirtani a bal felső sarokba a bitratet és a felbontási infót? Sehol nem találom.
illetve én a Plexet használom. Hogy tudja lejátszani a 4k tartalmat? Mert a plexen belül a felbontásnál csak 1080p-t ír vagy magasabb, de, hogy mi a magasabb azt nem jelzi.
Lehet, hogy érdemesebb külső hdd-ről eteni 4k filmekkel??? Ebben az esetben valami tanács?
Tervben van egy UHD Lejátszó is. Csak akkor minden filmet lehet megvenni ismét….így lesz olyan filmem ami MÁSOLT ALÁBESZÉLŐS VHS-MŰSOROS VHS, DVD, Blu-ray, UHD Blu-ray formátumokon van meg…🤣🤣🤣
köszönömHeavyMetal
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hm_guesswho #64479 üzenetére
Így nehéz megmondani, tudni kellene a pontos beállításokat is. Mozi vagy filmmaker modbol indulj ki. A többi csapnivaló.
Egyébként meg nagy előrelépés lenne a CX.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
butch3r
senior tag
válasz Piftuka #64295 üzenetére
nekem is ilyen tvm van. bocs, pár napja nem néztem a topikot.
én felraktam a frissítés - androidos telom is van, annak vagyok a híve hogy mindig legyen friss.
én nem éreztem érdemi lassulást, sem különösebb változást - de dobozból kivéve elég hamar felraktam frissítést (tavalyi vétel)
ha bármi konkrétat kérsz lemérem neked, vagy rögzítek róla 1 videót
amúgy elégedett vagyok vele, tény hogy azért lehetne gyorsabb, ilyen értékű tv-nél kár, hogy procin spóroltak. időnként valami beakad neki és netflix nem indul el (csak fekete képernyő) (hbo go nézése után többnyire, így arra gyanakszom hogy valamelyik sok ramot eszik és nem ürül ki rendesen) ezen 1 restart mindig segít.
szintén ritkán a dolby vision csinál hülyeségeket (villog a gép, pár másodperc hdr fényerő, utána sötétebb) de ezen is segít 1 restart.
-
Tyrone89
aktív tag
Hello!
Valaki használja köztetek ezt az LG által adott 3 hónap ingyen apple tv+ szolgáltatást?
Mert nekem semmilyen reklám vagy bármi más nem jelezte a tv-n (65C9) hogy lenne ilyen dolog. Regisztráltam tegnap este, apple ID-t kellett létrehozni hozzá, megadtam a kártyaadatokat stb. Szépen el is indul az apple tv, de az alkalmazáson belül az előfizetés résznél csak az van írva hogy 1 hét ingyen próbaidőszak, utána majd terhelik a számlám az 1890 forinttal.
-
-
gulyasa
őstag
válasz Heavymetal #64483 üzenetére
"Tudja valaki, hogy mivel lehet kiirtani a bal felső sarokba a bitratet és a felbontási infót? Sehol nem találom."
Display vagy az "i+" gomb?
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
Honnan érdemes rendelni TV-t? LG OLED esetében olvastam, hogy hivatalos partnertől ajánlott, ott így nincsen kérdés. Viszont a Sony felé hajlok, főleg mivel kizárólag filmezésre lesz (https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-ke-55a8b-p645866151/)
Ami azt írja (pl digitalko), hogy "3 ÉV hivatalos gyári, magyar garancia", az gondolom hasonló mint az LG esetén a hivatalos partner. Van valakinek tapasztalata ezekről az áruházakról? -
OldAkita
aktív tag
Letöltöttem az eMag alkalmazást hátha lesz benne Black friday olcso tv. Vannak, de nekem a 65-ős LG C11LB kellene és miközben keresgéltem látom hogy 611000-ért adják, ami soknak tűnik mert szinte mindenki 580, de a Euronics 570. Közben rájöttem hogy a C11LB-ők is 580-ért adják, amiért 611-et kérnek annak a száma. C12LA. Nehezen tudom elképzelni hogy olyan hatalmas fejlődés ment végbe hogy 40000-el többért megvegyem, de azért kiváncsi vagyok mit tudhat. Tudja valaki?
-
gulyasa
őstag
válasz OldAkita #64494 üzenetére
Állítólag azért drágább a C12LA - azon kívül, hogy más a színe -, mert léteznek köztük olyanok, amelyekbe a G1-ekbe való "jobbik" panel került C1 helyett, csak szoftveresen le van tiltva a G1 képesség.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Pro Koryak
addikt
válasz gusztafszon #64493 üzenetére
A digitalko nem sufnibolt. Hivatalos garit ad.
Amúgy hátha segít:
[link]De rákérdezhetsz a Sony-nál is, ha onnan veszed a tévét milyen a gari.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...