Új hozzászólás Aktív témák

  • ΞΔGLΞ

    nagyúr

    válasz Fisha #49496 üzenetére

    Én most nem akarok erről regényt írni, csak pár gondolat... Pedig lehetne...
    A Dolby TrueHD a lossless, a DD+ pedig a butított fajtája. Ebből dekódol az atmos képes erősítő. A Dolby TrueHD egy veszteségmentes, nagyon nagy sávszélességű formátum, amely jelenleg csak Blu-ray és UHD Blu-ray lemezeken érhető el. A Dolby Digital Plus egy veszteséges, alacsonyabb sávszélességű formátum, amelyet streaming szolgáltatásokkal és olyan funkciókkal optimalizáltak, mint a BD Live.
    A Netflix soha nem fog Dolby TrueHD hangot sugározni, mert pillanatok alatt összeomlana a sávszél. De ahhoz, hogy a truehd veszteségmentes térbeli hanghoz képest, rögtön rávágd, hogy a DD+-hoz képest hallod a különbséget, először is hallás kell, aztán utána olyan erősítő és hangfalak, amikkel ez tényleg hallható is. Az viszont nem az 1 millió árazású alattiakban fogod megtalálni.
    A DTS-HD-MA, DTS:X etc ugyanez, csak BD lemezeken érhető el, vagy virágboltokban és a tévé persze, hogy "csak" DTS-ben fogja kiöklendezni a hangsávot, mert erre tudja dekódolni.
    De ettől még a DTS még mindig sokkal frankóbb, mint egy sima DD 5.1.
    Szóval, nincs azzal a Netflix atmos-szal semmilyen gond, max akkor lesz Dolby TrueHD, mikor alap lesz mindenkinél az 5 giga netsebesség.
    A SHIELD pro viszont az összeset röhögve tudja az összes létező hang és képformátumot.
    A másik kérdésedre válaszolva, a CX lejátszója viszont képes a Dolby TrueHD anyagot Atmos-ban is azonnal kitolni az AVR-re, már ha abból felismeri az atmos-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák