Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz chros #44746 üzenetére

    Kikérdeztem telefonon:

    Mindig kizárólag az iTPG-t használja kalibrálásra és ellenőrzésre is, csak az változik, hogy mi van "mögötte" kiválasztva forrásnak (ami alapvetően csak azért lényeges, hogy átváltsd a TV-t SDR / HDR10 / DV módok közt ennek megfelelő formátumú anyagokkal a kijelölt forráson).

    A probléma, hogy más színk jelennek meg nála (szabad szem és műszer szerint is) attól függően, hogy valamilyen belső (beépített lejátszó, Netflix, stb) vagy külső (HDMI) forrás van-e kiválasztva. Tehát még az iTPG is más színeket produkál, ha Netflix vagy HDMI1 van mögötte. Az pedig még érdekesebbé teszi, hogy minden egységes lesz, ha PC címkét ad a a HDMI-nek.

    Meg fogom nézni itthon alaposabban, ha ráérek de szerintem alapvetően csak azzal az egy esettel lehet a baj, mikor HDMI van kiválasztva iTPG mögé. Tehát vagy belső forrásnak kell ketyegnie az iTPG mögött, vagy ha HDMI van kiválasztva (PC címke nélkül), akkor HDMI-n kell keresztülmennie a tesztábráknak is.

    Szóval szerintem kezelhető probléma, és csak véletlenül futott bele, de keveseket érint.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák