Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    Sziaszok, ma a szomszéd bácsival beszélgettem a "jó napot, hogy tetszik lenni"-n túl egy kicsit többet is a kerítésen keresztül, szóba jött a kocsija, hogyan vitték vissza a szalonba 500km kifingás után, satöbbi, és ennek kapcsán valahogy ott kötöttünk ki, hogy hajtókar csapágy és hogy a köszörüléskor mennyire nem szeretik, ha valaki ilyen kerámia részecskéket tartalmazó olaj adalékokat használ, mert ugye felkeményíti valamennyire a fémek felületét. (Ami amúgy gyárilag is egy nagyon vékony rétegen keményített, elmondása szerint főtengely köszörülés után bármennyit is szedjenek le belőle, az ott már puhább, mint az eredeti gyári maku felület, és nem a vastagság csökkenése miatt lesz gyengébb a megoldás, hanem a felületkezelés hiánya miatt, amit ilyenkor - részben a kopás, részben a köszörülés - leszed róla).

    Szóval az öregről kiderült ez-az, aztán hogy mi igaz ebből és mi kevésbé, erre is reflektálhattok, bár féloff itt..

    A lényeg, eme kis felvezető után: szerinte jó állapotú motorba hasznos betölteni olajba is adalékot (én csak benzinhez mertem eddig), nem tudta megmondani, mit használt anno, nem Metabond volt, nem is Xado, nem is a Prolong, hanem talán a Wynn's és esküdött rá, hogy a meleg motorba a meleg olajhoz mikor hozzáadta, az beépült, és onnantól mennyire doxa volt az autó.

    No, erről kérném a véleményeteket, hogy ez egy frissen rendberakott (hajtókar csapágyak mind, főtengely csere maku köszörületlenre, full gyűrűsor, 2 hajtókar, stb).. motor esetén hozhat-e időtállóságot a konyhára, vagy sem. És ha igen, vajon igazak-e a rémhírek, hogy eltömít ezt-azt olajszűrőben, satöbbi, ergo több kárt csinál, mint ami hasznot hoz.

    Erről a szakma eléggé vitatkozik, szeretnék tisztán látni, hogy mondjuk egy általam 8-10 évvel ezelőtti állapothoz képest most van-e némi többé-kevésbé egyetértés a szakmában arról, hogy érdemes-e, ajánlott-e minőségi motorolaj adalékot használni, vagy felejtsük el, ha jót akarunk.

    :R :R :R

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák