Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gjoco1
addikt
válasz tillatrilla #21352 üzenetére
Szasztok !
Ismeretek valami jóféle akku csekkoló alkalmazást Samu Activ2 re ?
Köszi !"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
raaay
csendes tag
Sziasztok! Vércukrot hitelesen mérő óra létezik? Tud valaki valamit infót?
-
dzsuuu
újonc
Sziasztok!
Van valaki aki használ vagy használt Samsung Galaxy Watch Active 2-t Iphone-nal? -
zolnagy
őstag
válasz nfsu17 #21305 üzenetére
Valami ilyesmi órát keresek, mint ez a Garmin Venu Sq, de a rezgés miatt így nem pálya nekem. A legfontosabb funkció az lenne nekem, hogy a bejövő hívásokat rezgéssel folyamatosan jelezze, mert zajos környezetben dolgozom többet és nem hallom, ha hívnak telefonon. Jelenleg van egy Polar V800 sportórám, aminek a rezgése így működik, de magát az órát szívesen lecserélném egy mindennapibbra, mint ez az Sq pl, mert a Polarnak elég batár és nehézkesen becsatolható szíja van, ami tökéletes sporthoz, de nem annyira mindennapi viseletre.
Szóval megfizethető áron van olyan óra, ahol a rezgés is folyamatos (és erős) hívásnál?
Sport funkció bőven elég lenne, amit az Sq tud, de ha nem tudna semmit, az se baj, mert akkor sportra használnám a polart. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz zolnagy #21358 üzenetére
" ... a bejövő hívásokat rezgéssel folyamatosan jelezze ... "
Nem tudom, hogy a Venu-nál mi a szitu, de az FR255-nél épp mostanába került bele ez a "fícsör", hogy addig rezeg, míg fel nem veszed. Szóval szvsz. fuss ezzel egy kört (support, bolt, itteni tulajok), hátha a Venu Sq is tudja már. -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem valami okosórát, a következő tulajdonságokkal:
- legyen kerek
- mutassa a bejövő/kimenő hívásokat, akár le is lehessen folyatni egy beszélgetést
- pl. túra közben, ha mutatja a magasságot, az sem volna rossz
- legyen ébresztő
- mutassa a megtett távolságot, lépést
- android kompatibilis
- ne legyen bőr, acél anyagú szíj!
- legalább 1-2 hétig bírja az aksija
- NFC is esetleg..
- max. 30.000ft
- ha van ilyen, ennyi pénzért..Köszönöm szépen!
-
IG55
senior tag
Samsung Galaxy Watch 46mm (SM-R800) órával még ma is csak Samsung Pay-es fizetésre van lehetőség, vagy lehet már egy telefonhoz hasonlóan használni NFC-s fizetésre?
-
<Adamsky>
nagyúr
A Samsung Pay is NFC-t használ. Nem ez a gond. A gond az, hogy az óra, amire hivatkozol, Tizen-es. Ezt a Samsung elengedte. Ma már csak WearOS-es órái vannak, amin (tudtommal) csak Google Pay van. Szóval, ha szeretnéd (itthon) fizetésre használni, akkor neked is "el kell engedni" az órát.
-
Viper26
nagyúr
Két kiszemelt a watch 5 pro és watch gt 3.
Egyelőre az utóbbi áll nyerésre, mivel pontosabb, és két hétig bírja.
Persze a Samsung meg papíron többet tud, csak ott meg az üzemidő a "gond".Van aki esetleg próbálta mindkettőt?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
AtHoS
nagyúr
fenix 6 beszaratott az előbb.
Kaptam egy hosszabb messenger üzenetet (weboldal link volt benne), amin lefelé léptetés után nem lehetett az elejére visszalépni, de ennek akkor nem tulajdonítottam jelentőséget csak bezártam az értesítést (jobb felső gomb kétszer).
Telón válaszoltam az messenger üzenetre, amire 1-2 perc múlva érkezett egy szöveges reagálás.
Na ekkor a fenix 6 elkezdett folyamatosan rezegni és nem tudtam kilépni az üzenet megjelenítéséből.
Végül bal felső gomb hosszan nyomva és kikapcsolást választva leállítottam az órát, majd pár másodperc múlva bekapcsoltam. Most jó
Mondjuk mióta megvettem nem volt soha kikapcsolva és szoftver frissítéseknél volt csak újraindítva
24.10 a jelenlegi verzió, de weben azt írja frissítés érhető el: 25.0 és Garmin Express megnyitását kéri/javasolja, ami nincs is telepítve, "mert minek az". Eddig auto frissítette magát az óra, nem kellett a Garmin Express ehhez
szerk.
Connectben közben átküldte miután szinkronizáltam a wifi-t az órán és kézzel el is tudtam indítani az órán az új szoftver telepítését.
Ezt miért kellett kézzel végeznem és nem a korábban tapasztalt auto módon kínálta telepítésre?
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Mike81
senior tag
válasz Viper26 #21364 üzenetére
Szia!
Az aláírásodból azt gondolom hogy Samsung telód van. Azzal teljes harmoniában nyílvan a watch 5 lesz. Ha van k&h Curve vagy Revolut kártyád akkor fizetni is tudsz ellenben a Huawei-el.
Én S21 plus-al használtam egy watc gt 3-at nem volt különösebb gondom vele de számomra nem volt megfelelő. Apró de számomra bosszantó dolgok voltak és így vissza tértem a Samu óráihoz mert nekem "belefér" hogy 2 naponta töltöm -
Mike81
senior tag
válasz Viper26 #21367 üzenetére
És szeretnéd használni az óras fizetés lehetőséget? Mert a Huaweinél lehetett hallani hogy majd az nfc-s fizetést engedélyezik de nem.tudom hogy a pletykákból lett e valami. Én tavaly tavasszal próbálgattam a GTR 3 elitet akkor még nem volt engedélyezett a fizetés. Minősegileg és kialakítasra egyértelmű hogy a Huawei volt nálam is a befutó de sok apró számomra bosszantó dolog volt ami miatt nem.tetszett. Gondolok itt arra hogy nem volt dupla koppos felébresztés ami nekem sokszor jól jön, akkor ha vezettem és hívtak felvettem és nem az autóra nyomta ki a beszélgetést hanem az órára és nem tudtam ezzel mit kezdeni soha Meg amekkora böszme óra volt az is, ahhoz képest eléggé halovány volt a rezgés. Sokat dillemáztam is hogy melyik legyen de végül a kényelem és öszhang győzött ezert maradt a Galaxy Watch 4 44mm amit lassan majd cserélek egy 5 Pro-ra. Ha ezt a sok apró kis hülyeséget meg tudtam volna szokni akkor tuti marad a Huawei mert a mai napig meg nézem őket mert gyönyörű óráik vannak.
Remélem tudtam segíteni -
Ármester
Sziasztok!
Valaki nem tudja esetleg a Samsung óráknál a lünetták mennyire kompatibilisek egymással?
Nekem egy Watch 1-em van, ehhez keresek lünettát, a korábbi Gear S3, vagy a későbbi órák is jók lehetnek hozzá?Képek/videók alapján a Gear S3 elsőre jónak tűnik, de hátha valakinek tapasztalata is van vele.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
nagysandor79
aktív tag
ez vajon ennyiért válalható? https://tesztarena.hu/extrem-olcson-kevesebb-mint-fel-aron-megveheto-a-xiaomi-band-7-pro-okoskarkoto/
várható valami bukta? -
Meg lehet azt oldalni, ha éjszaka is viselem az órát(Samsung Galaxy Watch ill, fit), akkor ne kapcsoljon be a kijelző? Amolyan "ne zavarj" funkció lenne ami pl. 10 és 8 között a karlendítésre nem égeti ki a retinámat. Sokat forgolódok, és közben közelről a szembembe "világít" az óra. Nem is értem miért nem alap funkció, ha be van kapcsolva az alvásfigyelés, akkor csak gombnyomásra mutassa az időt.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
adam0913
tag
Soha nem volt még okosórám, vezetéknélküli fülhallgatóm, de úgy érzem eljött az ideje, hogy legyen
Samsung telefonom van, így elsősorban Samsung kiegészítőkre gondoltam (a jobb kompatibilitás miatt? )
Amire használnám az okosórát:
- futáshoz, focihoz aktivitás mérés,
- üzenetek megjelenéseAmire használnám a fülest:
- csak zenehallgatásNagy igényem nincs, használt kiegészítő is szóba jöhet a hardverapróról, mit ajánlanátok egy kezdőnek a fentiek alapján legjobb ár-érték arányban?
-
-
dethroner
veterán
Milyen vélemények vannak az olcsó, kb 15-20 ezerig terjedő ársávban órákról? Ahogy nézem ezekben is van már amoledes, van bennük csilló ram, meg szenzor, jók ezek? Meg amúgy általánosságban, az olcsó órák szenzorai mennyire pontosak?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
vilmose33
őstag
válasz dethroner #21377 üzenetére
Pulzust lépést nagyjából jól mérik. Gond az applikációval lesz, az üzenetek ha szerencséd van átjönnek. Támogatással nem lesz gond,mivel nem lesz Néz körül az okoskarkötök között ha ennyi a keret vagy használtak között esetleg.
Xiaominak -amazfitnek Bip órái esetleg. Ha találtál ami tetszik ,oszd meg itt biztos lesz aki segít.A jövő most van
-
Kbali
nagyúr
válasz nagysandor79 #21372 üzenetére
Ha még van, akkor igen, alapdolgokra jó lesz.
-
dethroner
veterán
Köszönöm srácok. Igazából sose voltam óraviselő, valahogy sose volt rá szükségem. Most se nagyon van, nem is értem miért foglalkoztat mostanában a gondolat, de hajt egy kicsit a kíváncsiság. Kb mint amikor már évek óta volt a legtöbb embernek okostelója, én meg nem értettem mire jó, hiszen telefonálni pont jó volt a 3310-es nokia is De egy nagyon olcsó kínai klónt megvettem és tök jól használható volt, így kerültem bele abba a világba. Lehet most ebben az órás dologban se látok sok fantáziát, ezért is nem szánok rá sok pénzt, de ha megtetszik, ki tudja...
Szóval úgy érzem nincs szükségem üzenetek olvasására, meg ezen keresztül telefonálásra, nem kell hogy kamera legyen benne, zenét se arról hallgatnék. Na akkor minek is nekem ilyen, kérdezhetitek és tök jogos kérdés. Ami érdekelne, hogy a benne lévő szenzorok használhatók legyenek, ne csak 1-2 napot menjen feltöltés után, legyen szép amoled kijelző és normális felbontása.
És ilyennek látszólag tele vannak a kínai boltok 10 ezer körüli áron.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
veterán
válasz dethroner #21381 üzenetére
Jól mondod, látszólag. Ha kevés a büdzsé, valami kapereccel kezdenék inkább, Xiaomi és Amazfit termékek is jók lehetnek Az oldalon találsz tesztet róluk. De én a GTR3 / GTS3 sorozatot ajánlanám, ízlés szerint. Tűrhető az áruk , a szoftver kiváló , magyar nyelvű és gyors a rendszer, ráadásul a kijelzők is a legjobbak ennyiért. Az alvás ertkelesük nem nagy eresztés , a többi szenzor viszont rendben van. Plusz, öröm ránézni mindkettőre, és külső alkalmazással több száz számlap tölthető le ingyen.
-
raaay
csendes tag
Milyen órát ajánlanátok?
Eddig, amik leginkább tetszenek az az Amazfit Gtr 3 vagy pro és a Ticwatchok. Mindenképpen a kerek formavilág áll hozzám közelebb.
Az amazfiteknél dicsérik a mérések pontosságát, ami számomra fontos volna. A véroxigénszint mérés, pulzus és stressz-szint mérése, valamint az alvás minőségével kapcsolatos mérések érdekelnek.
Viszont nem lehet vele fizetni, bár nem tudom mennyire fontos nekem ez a funkció...
A tichwatchok is tetszenek, de ott ezek a mérések ugyanolyan pontosak mint az amazfiteknél?
Nagyobb a testreszabhatósága is és több appot is tehetek rá.
Más megküzdött már ezzel a dilemmával itt?
Esetleg más óra ami figyelemre méltó ezen ismeretek fényében? -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségére lenne szükségem. A feleségemnek van jelenleg egy Garmin Vivoactive órája, de az akksija gyengélkedik. A tudásra minimum ez lenne a cél. Mi van a piacon jelenleg ami sporthoz, hívások, üzenetek, e-mailek megjelenítéséhez jó és a pulzust jól méri. Esetleg EKG, véroxigén sem hátrány ha van. Mivel Samsung telefon van így az a vonal is érdekel. Watch 5? Esetleg van most valami jó Garmin?Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
AtHoS
nagyúr
Amióta felkerült a 25-ös szoftver a fenix 6-ra, azóta a beérkező hívások jóval lassabban jelennek meg az órán. Korábban beérkező híváskor nagyságrendileg ~1 másodperc múlva már az órán is látható volt a hívás, most viszont 4-5-6 másodperc is kell ehhez
Hasonlót tapasztalt valaki? Ha igen, volt/van rá megoldás, hogy megint rövid időn belül jelezzen az óra?
A mostani idő alatt odagyaloglok a szoba másik végébe és fel is veszem a telefont, mire egyáltalán elkezdene az óra jelezni Ha némítva van a telefon, akkor mire telefonhoz érek már le is rakják adott esetben.
read-only mode on the forum
-
BullZeye
veterán
Xiaomi Watch S1-hez nincs véletlenül custom rom, egyszerűen fizikálisan nagyon tetszik, de a szoftver olyan szinten rossz, hogy bosszant.
GTR/GTS vonalhoz képest egy kalap kaki a firmware.
Fél éve nincs hozzá frissítés és van pontosan 5 applikáció az appstoreban.
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Pontos vérnyomásmérő okosóra létezik már manapság? Illetve ekg se ártana..
Huawei watch d?[ Szerkesztve ]
-
Ferike81
senior tag
válasz Dwatti #21388 üzenetére
Köszönöm. Megnézem élőben. Lehet maradnia kellene Garmin vonalon, mert attól tartok, hogy ha áthozom Samsungra akkor hallgathatom, hogy a régi Garmin jobb volt. Mondjuk egész jól elvan a mostani Garmin is a Samsung telefonnal, viszont az én Galaxy Watch-om kompaktabb a Samsung telefonnal. Mondjuk sokat javítottak úgy olvasom a Venu-n a Vivoactive-hoz képest. Na majd eldönti. Köszönöm szépen.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
-
Cheif
tag
Sziasztok!
Ha veszek telekomnál egy e-sim-es gyerek órát [link] előfizetés nélkül, azt tudom yettel e-sim-es előfizetéssel használni? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz nfsu17 #21394 üzenetére
"Sajnos nem került bele ide." - érthetetlen. Nem tudom téged mennyire zavar, de esetleg írj a support-nak, hátha ...
#21385 AtHoS
" ... most viszont 4-5-6 másodperc is kell ehhez ... " - én most a(z) FR255-ös órámon teszteltem, és nálam ez ~3 másodperc. Sajnos fogalmam sincs, hogy mennyi volt korábban. Kétségtelen tény, hogy lehetne rövidebb, de emiatt én még nem maradtam le hívásról. -
nfsu17
veterán
válasz <Adamsky> #21396 üzenetére
Annyira sok hívásom nincs, annyira nem zavar, de ha végig rezegne, az sem zavarna, igazából szerintem ennek úgy kellene működnie...ha leprogramozták volna rendesen.
Most amúgy pont bicajozás közben hívtak, telót csak így nagyon távolról hallottam, abban sem voltam biztos, hogy engem hívnak, de a rezgést végül így is észrevettem.
Én biztos nem tudok nekik szólni, nincs olyan angolom, meg affinitásom hozzá.
Kifutó óra, van utódja, ott kellene megnézni, az már tudja-e. -
nfsu17
veterán
válasz <Adamsky> #21398 üzenetére
Stopperrel mérve most 1,23s jött ki, de ez ugye így mérhetetlen pontosan, mert az én reakcióidőm számít a legtöbbet, mikor észlelem a kijelző éledését, majd a rezgést a kezemen.
1-2s között lehet. Néha előfordul, hogy több másodperc után rezeg az óra, mint hogy a mobil jelzett mondjuk e-mailt, de hívásnál nem nagyon szokott késni. -
zolnagy
őstag
válasz nfsu17 #21394 üzenetére
Köszi. Eredetileg én vetettem fel. Aztán közben lett egy Fitbit Versa2-m, aminél teljesen jól működik ez a fícsör. Igaz a FR255 jóval többet tud sport ügyileg (többek között a fitbitben nincs beépített gps), de majd a hétvégén összevetem a polar v800-al egy bringázás erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...