Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyick
őstag
üdv!
Lehet kicsit off kérdés:
Amazfit T-rex Camo [link] órámnak elszakadt a szijja edzés közben. Lehet valahol venni hozzá pont úgyanolyat ami rajt volt gyárilag(vagy nagyon hasonlót)?[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Boldog Új évet! :)
Véleményeteket szeretném kikérni. Xiaomi Watch S1 és S1 Pro amit kinéztem. Mi a tapasztalat ezekkel az órákkal?
Amire szeretném használni:
- fizetés
- üzenetek olvasása és rövid megválaszolása (messenger, sms)
- ritkán ha ugy hozza akkor rövid telefonhivás ( Bluetooth-on)
- esetleg ha ugyan azon a wifi hálózaton van a telefon és az óra akkor is átjöjjenek az üzenetek ( feleségem Watch 4 -r tudja ezt)Erre alkalmasak lennének?
Előre is köszönöm!
The Truth Is Out There --->
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek erre a felhasznalasra mit ajanlotok?
Sony 1 iv telefonom van. (Kompatibilitas miatt írom)
Egeszsegugyi meresek fontos nekem, alvás, szivritmus stb. Es erre hasznalnam evekig, akarom kovetni.
Fizetes boltban
Hosszú aksi idoNem igen hasznalnam okosorakent.
Ezeket neztem ki
Fitbit sense 2. £170 ~81e ft
Samsung watch 5. £240~ 114e ft ezzel nem buknek funkciokat, mert nem samsungom van?
Esetleg mas ajanlas?
Koszi, buek. -
Ernesst
aktív tag
Sziasztok, először is BÚÉK minden topiklakónak!
Szeretném a segítségeteket kérni:
Korábban Pebble óráim voltak, imádtam a transzreflektív kijelzőt és az órák funkcionalitását (aktivitás mérés kevésbé érdekes, okos funkciók igen). Eljárt felettük az idő, utánuk kíváncsiságból Huawei mobil mellé Huawei Watch GT-m lett (a Pebble után nagyon más világ).
Pár hónapja váltottam Huawei mobilról Samsungra, és most megint visz a kíváncsiság, mit tud a saját ökoszisztémás óra. Galaxy Active 2-t nézegettem, akár használtan is vannak jónak tűnő ajánlatok.
A kérdésem: 2023-ban érdemes még az Active 2-ben gondolkodni? Vagy ár-érték arányban van jobb választás Samsung S22 mellé? Inkább okos funkciók érdekesek: appok telepíthetősége, gyors válasz lehetőség szöveges üzenetekre, zenelejátszó vezérlése, navigáció, akár asszisztens működtetése, AOD. És ne 1 napos legyen az üzemidő).
Előre is köszönöm.
-
Gyick
őstag
Közben elkezdtem órákat nézegetni. Van esetleg 100k alatt olyan ami tud testkompoziciót mérni és ekg-t?
Galaxy watch 4-et találtam hírtelen. De ha jól értem ahhoz Samsung telefon kell. Nekem poco f4 van. Nem lehet meghackelni valahogy hogy fusson más telefonon is? -
vilmose33
őstag
válasz Ernesst #21057 üzenetére
Nekem a 44mm-es watch 4 ,ha nincs Aod bekapcsolva, éjszaka sincs rajta, kevés edzés figyeléssel 3 nap. Persze ha valamit jobban használok akkor max 1.5 -2 nap. Sajnos a tényleges okosórák üzem ideje ennyi körül van.
Actív 2- n még Tizen op.rendszer van,tudtommal még mindenre elég, kérdés ,hogy a Samsung meddig támogatja- van topicja ,ott érdeklőd meg.
Üzem időben 4-5 nap körül alakul.A jövő most van
-
-
Robertó79
tag
Sziasztok!
Milyen kerek női okosórát ajánlanátok kb 30ezerig? Értesítéseket jelenítse meg az fontos lenne! -
Gyick
őstag
Pesten van olyan üzlet ahol több óra kivan állitva és ki is lehet próbálni őket?
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Először is B.Ú.É.K, másodszor pedig segítséget kérnék tőletek, hogy milyen okosórát vegyek.
Kritériumok:
- Android Wear OS
- NFC fizetési lehetőség
- Óra kinézete legyen
- Fitness funckiókat kevésbé használom (néha futok/kerékpározom)
- Mikrofon lehetőség jó ha van benne, néha az órán veszem fel a telefont és telefonálok.
- Alap funckiók kellenek: Idő/értesítések mutatása, Spotify kezelés, NFC fizetés órával (Google Wallet/Revolut)
- Az alábbi okosórákhoz legyen hasonló tudásban, illetve ezek voltak már nekem : Moto 360 Gen1/Gen2 , Ticwatch E/E2, Fossil gen 5, Skagen Falster 3
- méretben 40-45mm-ig max
- Huawei és Xiaomi órák kizárva, mert nem tetszenek
- Telefonom : Pixel 6 (root)Amiket kinéztem:
- Samsung Watch 4 44 mm (Classic nem tetszik nekem, illetve nem is nyújt annyival többet)
- Skagen Falster 6 (amazon.de)
- Fossil Gen 6 (amazon.de)
- Samsung Watch 5 (?)Új óra azért kell, mert Skagen Falster 3-as órám (SD Wear 3100) megadta magát.
Eddig Samsung Watch 4-et néztem, ott EKG-t és végoxigén szintet mivel nem Samsung telóm van "hackelni kell", de megoldható az is.
Watch 5-öt talonba tettem, mert ugyanaz az SoC csak picit máshogy becsomagolva jóval drágábbért.
A maradék 2 órát nehéz itthon beszerezni, ezért picit inkább a Samsung-ra hajazok.Van más óra még a talonban?
Segítséget előre is köszönöm.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
D4v3
őstag
Hello!
Kizárólag alvásfigyeléshez és ébresztéshez szeretnék venni valamilyen eszközt, nem hordanám máskor. Ebben az esetben mi lenne az ajánlott vétel? -
erh75
tag
Sziasztok !
Egy új Garmin órát szeretnék vásárolni és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Jelenleg egy amazfit bip S-em van , aminek a kijelzője számomra jól látható napfényben(kivéve a köridőt, mert azt nagyon kicsiben írja ki), ezért transzflektív kijelzőjűt szeretnék. Előtte volt egy GTS2 minim is de annak a kijelzője számomra napfényben sokkal rosszabb volt.
Az új órát alapvetően futásra,kerékpározásra használnám.
Először a Garmin Forerunner 245-öt néztem ki , viszont közben rájöttem hogy az én csuklómra (16cm) az valószínűleg nagy lesz. Úgyhogy itt elbizonytalanodtam.
Melyek azok a Garminok amelyeknek a kijelzője kisebb de napfényben jól olvasható ? transzflektív legyen és ne legyenek nagyon aprók a betűk , persze a minél pontosabb GPS és HR mellett.
Köszönöm a segítséget előre is. -
parts
tag
Sziasztok!
Kollégám gondolkodik egy TicWatch Pro 3 Ultra LTE okosóra vásárlásán, de nem derült ki egyelőre, hogy a magyar szolgáltatóknál használható-e az esim, vagy csak a leírásban szereplő Orange előfizetéssel? Fontos lenne Neki, enélkül nem jöhet szóba a vásárlás. Van valakinek ezirányú tapasztalata? Köszönöm a válaszokat!
PartsXiaomi 13T Pro
-
HKorn
veterán
Nyugodtan vedd az FR245-öt, az egy kicsinek számító óra (42mm), annál kisebb Garmin vonalon csak néhány modell esetében az S utótaggal jelölt női modellek, 40-41mm környékén, de ezkenek jellemzően a kijelzőjük is kisebb. Hidd el nem lesz nagy.
Én a 18cm csuklómra FR945-öt használok, ami 47mm-es, tehát a 245-nél jóval nagyobb és mégis jó.
Run&Ride
-
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem maradj az FR-nél. Esetleg - ha nagyon parázól attól, hogy nagy lesz (szvsz. ne tedd!), akkor - ott van a 255-ös széria (jobb / pontosabb GPS-el), amiből már van "S"-es (ahogy HKorn írta).
Ha futsz, kerékpározol, - és mindezeket nem koromsötétben -, akkor a MIP-es kijelzővel jobban jársz, mint az AMOLED-el (Venu Sq 2).[ Szerkesztve ]
-
fabokf
tag
Sziasztok,
Szerintetek ez mennyire lehet valós/használható készülék: [link] ?
Rákerestem a nevére és dobott fel Amazonos linket is hozzá, viszont kiköpött ugyanezt 2 másik néven is bedobta a Facebook reklámként, ami elbizonytalanított... -
radio11
tag
válasz fabokf #21076 üzenetére
Túl olcsó ahhoz, hogy jó is legyen. Mellesleg noname, valószínűleg a hozzá adott software is az olcsóság miatt gagyi (ezek szoktak a play áruházban 1,2 csillagos átlag értékelést kapni). Ennél már jobb egy márkás okoskarperec is, de ha az ár a lényeg (ismerős érzés) akkor a márkás órák régebbi modelljei közt keresgélnék a helyedben (én is azt tettem).
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon tájékozatlan vagyok "okos" órák tekintetében.
Volt korábban egy Haylou Solar, amit én inkább buta órának hívnék, nem okosnak, mert állandó telefonos BT kapcsolat nélkül az időt se tudta megmutatni...Ebből adódóan az lenne a kérdésem, hogy melyik az az okosóra kategória (árban, tudásban), ami telefonos app nélkül is működik?
-
fabokf
tag
válasz radio11 #21077 üzenetére
Köszi, igazából "másik szakvélemény" érdekelt csak, mert pár nap alatt lepte el a FB hírfalamat ennek a reklámja és addig nem is volt gáz, amíg nem jelent meg 3 másik klónja is a reklámnak, ugyanezzel az órával de más neveken Jómagam továbbra is a korábbi Mobvoi TicWatch Pro 3-mal szemezek és mivel végre utalták a fizetésem, megnézem a hétvégén, kiterjed-e kis országunkra is a saját webshopjukból a részletben történő fizetés, vagy sem
-
vilmose33
őstag
Telefon mindegyik aktíválásához kell,illetve a Garminokat lehet talán pc-vel is. Samsungok illetve komolyabbak Garmin stb. elvannak telefon nélkül, de azért érdemes néha szinkronizálni a telefonnal. Okos karkötők is pl. Mi Band is el vannak telefonnélkül. Ami meglepő inkább, hogy a Haylou nem mutatta.
A jövő most van
-
vlevi
nagyúr
válasz vilmose33 #21080 üzenetére
Az nem gond, hogy néha össze szinkronizálom a telefonnal, de a haylou solar, ha hosszabb ideig nem volt BT kapcsolatban a telefonos appal, akkor már az időt se tudta.
Én igazából nem használnám ki azt a részét, hogy értesítések, telefonálás, fizetés.
Csak az óra, pulzus, és egyéb dolgok mérése, GPS tracker része érdekel. -
vilmose33
őstag
Xiaomi, redminek, huaweinek vannak olcsóbb gps-es óráik-karkötöik. Mondjuk haylou-t is a xiaomi csoportba tartozik. Illetve használtan esetleg samsung, samsung galaxy watch vagy újabb még mindenre jó. Samsungoknál az üzemidő szokott kevés lenni.
Huaweieket is dicsérik, itt jobb az üzemidő is, GPS nem tudom mennyire pontos.
Néz rá esetleg a garminokra, ezekben úgy tudom remek a GPS. Időt mindegyik fogja mutatni, kirívó eset a haylou szerintem, nekem régebben a Mi band 3 is mutatta az időt szinkronizálás nélkül.A jövő most van
-
vlevi
nagyúr
válasz vilmose33 #21082 üzenetére
Köszi, ránézek ezekre az órákra.
De előtte egy kicsit a saját fejemben kellene rendet rakni, informálódni, mert azt sem tudom, mi micsoda.
Csak a kinézetben vágások biztos, hogy egy kerek, óra kinézetű dolgot szeretnék, mint pl ez.
[link]
Árban viszont mindenképpen az alsóbb arkategoriát szemeltem ki, ez az 50-70-90eFt, amibe egy Garmin kerül, nos, annyit nem szánnék rá.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz vilmose33 #21084 üzenetére
Igen, azt láttam én is, hogy xiaomi féle ez is.
Csak nem sok dolgot találtam róla a YT-on. Valószínűleg még nagyon friss, nem is tudom.
Tudom, már sokakat idegesítek ezzel a pontos idő dologgal, de ma voltam benne a MM-ban, és szétnéztem az okosórák között. Hááát, mindegyiken (beleértve samu, garmin, huawey 100e fölöttieket is), olyan időt írta, aminek köze sincs a valósághoz
Persze, tudom, az 500forintos karcórát is be kell állítani egyszer, hogy a pontos időt mutassa, de az legalább csak 2-3 évente merül le, és legfeljebb téli/nyári átálláskor kell rajta beállítani, nem 1-2 hetente, amikor elfedkezel róla és lemerül ... -
kr:sz
tag
Sziasztok!
Apple ökoszisztémám van, emiatt érdemes apple watch irányba menni? Vagy inkább valami garmin, suunto, coros vonal? Jó lenne a pénzemért, ha minél hosszabb ideig használható lenne az eszköz. Alapvetően, futáshoz, kerékpározáshoz jó lenne a monitorozás, gps, pulzus, alvásfigyelés. Ár érték aránybajnok van-e az említett márkák között?
Krisztián -
-igu-
addikt
Coros Vertix-et használok fél éve ugyanerre (futás helyett túrázás, de amúgy nagyjából stimmel). Nem olcsó vas, de nekem megérte váltani minimális ráfizetéssel a Coros Apex-ről, ami szintén igencsak használható sportóra. A Vertix csak karóraként használva 45 nap, az Apex 28 nap körül kért delejt. Aktivitás közben persze jobban merül: gps, folyamatos pulzusmérés, miazmás dolgok, de azzal együtt is hetekről beszélhetünk.
Aztán ott van még a Pace 2 is, olcsó, szeretik.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
kr:sz
tag
Igen, a Vertix 2 nekem nagyon tetszik, de az már nagyon ingerküszöb már ami az árát illeti. Illetve mintha korábban olvastam volna olyasmit, hogy a vertix 2-ben a szenzorok nem sikerültek volna olyan jól, mint az egyben. (de lehet már keverem valami mással) A felület mennyire "fluent"?
xhege: Melyiket használod?
-
Goliat8207
újonc
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Amazfit T-rex 2-m, páromnak pedig egy GTS 4 Mini. A problémám, hogy egy kirándulás alkalmával ugyanazon az úton megyünk végig (végig egymás mellett), neki 5,1 km-t, nekem meg 5,76 km-t ír a végére ( ez több mint 10% különbség!). Ami feltűnt, hogy a GTS 4 Mininél a Zepp alkalmazás nem jelenít meg emelkedést- leejtést, minimum és maximum magasságot. A T-Rex 2: 290m emelkedőt, 278m leejtőt írt a túra végén. Nem tudok másra gondolni, mint hogy az egyik óra számól a szintkülönbségből adódó többlet távolsággal (T rex 2), a másik meg nem, csak "légvonalban" mér (GTS 4 mini). Másnál is van így, hogy nem ír ki a Zepp alkalmazás magassági adatokat szinkronizáláskor? Melyik óra mérhet helyesen? (Egy régi óra Amazfit Bip S (belépőszíntű 2 éve) is képes volt megjeleníteni a magasság adatokat - ezt cseréltük GTS 4 minire)Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Dwatti
addikt
válasz Goliat8207 #21097 üzenetére
GTS 4 mini-ben nincs baromertikus magasság mérő . De azért GPS alapon szerintem valamit kellene mutatnia. kb 600 méter különbség is simán össze jöhet hiszen nem egymás nyomába léptek meg veheti a jelet más műholdról is.
[ Szerkesztve ]
-
balinthun
tag
Sziasztok,
Az alábbi kérdésem lenne:
A Wearable , Samsung health etc... programok képesek több eszközt (órát ) kezelni úgy, hogy az adatok gyűjtése pl lépésszám összegezve történjen?
Példa: napi szinten A órát hordanám, edzéshez viszont B órát, viszont a teljesítményt egyben szeretném látni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
oba
addikt
Rájöttem, hogy semmi szükségem a Samsung Galaxy Watch 4-re, mert nem fontos a vérnyomás sem az ekg funkció nekem, az órával való fizetés sem, meg úgy igazából egyik "okos" vagy fitnesz funkciója sem. Ami nekem feltétlenül fontos, az az értesítések kezelése, a hosszú üzemidő, az always on display, és másodlagosan fontos, hogy tudjak hívást fogadni/beszélni az órán (ez utóbbi nem létfontosságú).
Szerintetek milyen irányba induljak el? Androidos telefonnal használnám. Elsőkörben az Amazfit GTR 3 Pro-t néztem ki, mert az még belefér a 70ezres költségvetésbe. Nem nagyon szeretnék többet költeni rá, sőt, ha olcsóbban is kijön az nyilván nem hátrány.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest