Új hozzászólás Aktív témák

  • alcsapalcsa

    tag

    üdv mindenkinek!
    Visszatértem és mielőtt kérdeztem volna, gyorsan visszaolvastam az elmúlt fél év termését. Belőttem, hogy kb honnan nem voltam jelen, így kb 2000 hsz átolvastam. Amikor a saját írásaimat olvastam, meglepődtem kicsit, hogy talán rosszul pozícionáltam a hiányzó részt, de sebaj.... túl vagyunk rajta :)

    Amiért billentyűt ragadtam: Olyan 1500 hsz-val ezelőtt volt egy felvetésem, hogy a teraszon - ahol megépítettem az okosított kézikörfűrész rendszeremet, ami már elmúlt - mindig bekapcsol magától az egyik relém. Változatos időpontokban, számomra nem értelmezhető okokból. Nos azóta rájöttem egy két dologra, pl. ez biztosa a tasmota új verziója miatt történik. A múlt héten elővettem minden okosotthon cuccomat, jön a fűtésszezon és leporoltam a hőmérőimet, mindegyik kapott új tasmota fw-t és azóta az összes kapcsolóm is random felkapcsol a lakásban, ami lássuk be nem olyan mókás.

    tippjeim: mivel áramszünet nincs, így csak arra tudok gondolni, hogy elveszítik a kapcsolatot a domoval és vmi új features miatt, amit az új (már magyar) fw tartalmaz auto bekapcsolnak a relék, viszont annál, amelyikre 2 relé van kötve, csak az egyik.... gondolom az 1. (de ez nem biztos) --- a hozzáértőktől kérdezem, a tasmotabán hol és hogyan lehet erre vonatkozó beállításokat eszközölni, hogy ne tegyék ezt... vagy ha a domo csinálja, akkor ott?

    Illetve ha van másik ötlet, akkor azt is szívesen fogadom.

Új hozzászólás Aktív témák