Új hozzászólás Aktív témák

  • enesbcs

    tag

    válasz MaCS_70 #5418 üzenetére

    A Tasmota mellett az OTA szól egyértelműen, és az, hogy nincs túlgondolva. Bár most a KNX-től kezdve minden kutyafülét is megpróbálnak betuszkolni a Tasmotába is. Az ESPEasy-t meg azért szeretem, mert könnyű plugint fejleszteni hozzá (Pl egyedi nyomógombkezelést, csináltam kijelzős integrált termosztátkezelő plugint is...) , és rengeteg cuccot alapból támogat. Valódi svájcibicska, de mint írtam, inkább 4MB flashre.

    De ha csak relét kell kapcsolgatni, ahhoz a Tasmota bőven elég. Az ESPEasy-ből kezdik átemelni lassan a Rule és az időzítő részeket is, így egyre széleskörűbben használható, szerintem az irány jó. Az nem tetszik egyedül, hogy ragaszkodnak a 2.3.0 Arduino core-hoz, amiben több wifi sebezhetőség is van, ezért át szoktam magamnak fordítani 2.4.2-re. Állítják, hogy instabil a 2.4.x core, de nálam a 40 nap uptime megvan, ha ez instabil, akkor nekem megfelelnek az instabil dolgok.

    Röviden: szerintem minden eszközhöz a megfelelő firmware-t kell alkalmazni, figyelembe véve a célt, és a lehetőségeket. :)

Új hozzászólás Aktív témák