Új hozzászólás Aktív témák

  • alcsapalcsa

    tag

    válasz Bambula5 #4369 üzenetére

    Egy támpont:

    - több helyszínen kellene figyelni a hangzajt, illetve hogy dohányoznak-e. Aemnnyiben egy bizonyos szintet elér a hangerő vagy dohányoznak, akkor egy vagy több telefonra egy notification-nek kellene érkezni.

    Kell egy alap amin építkezel (arduino/esp32)
    - hang figyelés: - Voice Sound Detection Sensor Module
    - dohányzásra mondjuk egy gáz detektor: - MQ (7,9,.... nem tudom melyik)

    ezeket mysensors-val, vagy saját programmal elküldöd a domotizcnak és onnan mennek az üzenetek. Lehet közvetlenül is meg lehet csinálni, de ehhez nem értek.

    - ha egy adott helyszínen nem tartózkodnak, akkor le kellene kapcsolni a világítást illetve a klímát. Talán erre a legjobb megoldás egy kulcstartó szerű dolog lenne a legjobb, ami ha nincs a helyszínen akkor az egyenlő azzal hogy nem tartózkodnak a helyiségben.

    erre is több megoldás van, itt a fórumban most néhány hozzászólással ezelőtt volt egy bluetooth-os jelenlét érzékelés, de a domoticznál is volt szó geofencing opciókról, de pir (HC-SR501 PIR module) érzékelőkkel is meg lehet oldani, bár az a mozgást figyeli és ha sokat nem mozog, akkor le-fel kapcsolná... világításnak egy relé, a klímának egy Broadlink RM mini3 Controller, aminek a beillesztése a rendszerben szintén már sokat tárgyalt projekt.

Új hozzászólás Aktív témák